chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Je tu nejaký schwalbe odborník kotrý by mi povedal ze ak dam dozadu plast so zmesou trialstar co sa stane. Mam ju zatial na prednom kolesa a zda sa mi ze lepsie drzí ako pacestar ale casom sa zacinaju bocne stuple trhat.
stane sa to co na predom, akurat o 70% rychlejsie a vysledok bude este horsi.. z hovna bič neupletieš.. Ta zmes je dozadu do fakt narocnych podmienok kde kazdy milimeter gripu hra rolu.. vtedy ide vydrz bokom... navyse valivy odpor bude obrovsky, kazda jedna figura sa bude snazit chytit terenu a len tak zadarmo sa ho nepusti...
Ahojte kolegovci, zacal som s enduro bikom a uz som stihol aj rozrazit plast. Bol to strmy opatrny zjazd, teda skor zidenie po takych ostrejsich skalach az strku, na co mi asi niektora z nich prerezala bok plastu. Tubeless zmes sa to snazila zastavit, no vzdy ked som sadol na bike a presiel par metrov, samozrejme to nevydrzalo. Musim teraz vymenit plaste a chcem si poriadne vybrat. Teraz mam Schwalbe Hans Dampf. Internet ma zaviedol k Schwalbe magic mary v roznych hrubkach steny plastu: Evolution Snakeskin, Super Gravity and Downhill, akurat neviem co si vybrat. Pomoze mi hrubsia stena pred takymto prerezanim? Mam 95kg. Ten downhill je asi uz prilis tazky ,je to citelne tak ako vsade pisu? Chcem sa trosku viac spolahnut na plaste, aj ked viem, ze pri tomto style jazdenia (doteraz som jazdil po cestach), ten bicykel si bude vyzadovat castejsiu udrzbu a vymenu komponentov . Este doplnim rozmer 27,5/2,35 Dakujem, Tomas!
Ahojte kolegovci, zacal som s enduro bikom a uz som stihol aj rozrazit plast. Bol to strmy opatrny zjazd, teda skor zidenie po takych ostrejsich skalach az strku, na co mi asi niektora z nich prerezala bok plastu. Tubeless zmes sa to snazila zastavit, no vzdy ked som sadol na bike a presiel par metrov, samozrejme to nevydrzalo. Musim teraz vymenit plaste a chcem si poriadne vybrat. Teraz mam Schwalbe Hans Dampf. Internet ma zaviedol k Schwalbe magic mary v roznych hrubkach steny plastu: Evolution Snakeskin, Super Gravity and Downhill, akurat neviem co si vybrat. Pomoze mi hrubsia stena pred takymto prerezanim? Mam 95kg. Ten downhill je asi uz prilis tazky ,je to citelne tak ako vsade pisu? Chcem sa trosku viac spolahnut na plaste, aj ked viem, ze pri tomto style jazdenia (doteraz som jazdil po cestach), ten bicykel si bude vyzadovat castejsiu udrzbu a vymenu komponentov . Este doplnim rozmer 27,5/2,35 Dakujem, Tomas!
Ak jazdíš aj drsnejšie tereny a hlavne ak máš bezdušáky treba vyberat vzdy plášte s lepšou ochranou boku. U Schwalbe je to snake skin prevedenie u ostatných neviem. Tie gramy naviac pomôžu ale nezaručuju že ten plášť nerozrezeš. ja mam evolution ten super gravity sa mi zdá už tažký
Super G plášť (Rock Razor) som včera nahadzoval a dostať ho na ráfik je veru poriadny pôrod ale do pätiek zapadne celkom ľahko, bočnice sú 2x také hrubé ako na Evo SS verzii... ale tá váha... na papieri to je "iba" nejakých 200gramov ale v ruke mi to prišlo ďaleko viacej
Ahojte, jazdim prevazne AM/EN, momentalne mam na biku nahodne Nobby Nic 27,5 a 2,35" (Evo, trailstar/pacestar, snakeskin). Plaste su po takmer 2sezonach na maderu a nebol som velmi spokojny s gripom v zakrutach a celkovo mi nobby nic neprisiel ako plast na rozbity sutrovity podklad a urcite nie do mokra. Uvazujem o prezuti na Hans Dampf 2.35" (Evo, trailstar/pacestar, snakeskin). Mate nejake skusenosti v resp odporucania do akeho plasta ist v cenovej relacii cca 40€/1ks? Vdaka za rady.
sliwec už som tu v téme písal - kúpil som Ha Da 26x2,35 kvôli Rychlebkam a bol som spokojný. V porovnaní s Michelin Wild Rock'r 26x2,1 citeľný rozdiel v gripe práve v zákrutách. S ničím iným porovnať neviem. Po návrate do BA som ich ale hneď vyzul, na Karpatske chodníky sú zbytočné a pri presune po asfalte, ktorému sa nevyhnem sú tie plaste neskutocnou brzdou. Citeľne pomalšie sú ale aj v teréne (odskusane na strava segmente, lto ). Ale ako som písal, čo strácajú na rýchlosti to získavajú na gripe. Jazdil som ich s tlakom 2,6 - 2,8 bar. Misaky jazdím 3,0 - 3,2.
edit: mám verziu Performance
To je relativne, zalezi kto ti dycha na chrbat. Kebyze mas za sebou dalsieho stravaka, neboli by tak pomale. A pokial by to bolo iron-hideov stravacky divocak - albin, to by si videl, ake su rychle
Dakujem, ake combo (predok/zadok) by ste teda odporucili na AM/EN bike 27,5/do150mm od MAXXISU? Povedzme ze Schwalbe (Hans Dampf) vylucime z hry. Sirka plastov 2,25-2,35" a vaha @750g so spevnenymi bocnicami. Nemalo by sa jednat o vyrazne pomale plaste, nakolko jazdim aj po asfalte. Vdaka
Dakujem, ake combo (predok/zadok) by ste teda odporucili na AM/EN bike 27,5/do150mm od MAXXISU? Povedzme ze Schwalbe (Hans Dampf) vylucime z hry. Sirka plastov 2,25-2,35" a vaha @750g so spevnenymi bocnicami. Nemalo by sa jednat o vyrazne pomale plaste, nakolko jazdim aj po asfalte. Vdaka
A preco hans dampf vylucuješ? ja ich mam tiez a neskutocne drzia v terene a v klopenkách. No ale ako astro písal na asfalte to je snimi hrozne. Ale tak zoberem si teraz 2,25 rozmerovo a uvidime ake to bute s touto velkostou. Ja mam bezdušaky čiže menit to zakaždým nepripada v uvahu ale rozmysalm nad možnostou že si kupim druhe kolesa s xc plastami ktore budem mat na maratony a jazdenie tunak po horách.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Uz ste niekto vyskusali Mitas (Rubena) Scylla Textra? Nikde neviem najst recenziu ani dojmy na fore ani realnu vahu (fotku)
skus Kulhaveho
http://mtbs.cz/clanek/mitas-na-cape-epic-40-zavodniku-8-dnu-0-defektu/kategorie/tech-news]
Este pridavam clanok k tym magic mary, hned druhy obrazok ukazuje hrubku stien plasta.
http://www.pinkbike.com/news/Schwalbe-Magic-Mary-Review-2014.html
Este pridavam clanok k tym magic mary, hned druhy obrazok ukazuje hrubku stien plasta.
http://www.pinkbike.com/news/Schwalbe-Magic-Mary-Review-2014.html
Ak jazdíš aj drsnejšie tereny a hlavne ak máš bezdušáky treba vyberat vzdy plášte s lepšou ochranou boku. U Schwalbe je to snake skin prevedenie u ostatných neviem. Tie gramy naviac pomôžu ale nezaručuju že ten plášť nerozrezeš. ja mam evolution ten super gravity sa mi zdá už tažký
K dokonalosti chyba uz len UST verzia ale ta by bola asi dost tazka uz.
edit: mám verziu Performance
To je relativne, zalezi kto ti dycha na chrbat. Kebyze mas za sebou dalsieho stravaka, neboli by tak pomale. A pokial by to bolo iron-hideov stravacky divocak - albin, to by si videl, ake su rychle
co sa tyka sirky plastu tak maxxis higroller 2,3 (prva verzia) je uzsi odost od HD 2,35 27,5 ale ten je siroky cca ako kenda excavator 2,35
http://www.kopasport.cz/plast-275-/22255-plast-kenda-nevegal-x-pro-27-5x2-35-120tpi-k-1150-dtc-kevlar-5208940000004.html inak tato kenda ma dobru hmostnost zmes a 120tpi co je lepsie pevnost bocnic
edit tak nic hmotnost 830+-40
A preco hans dampf vylucuješ? ja ich mam tiez a neskutocne drzia v terene a v klopenkách. No ale ako astro písal na asfalte to je snimi hrozne. Ale tak zoberem si teraz 2,25 rozmerovo a uvidime ake to bute s touto velkostou. Ja mam bezdušaky čiže menit to zakaždým nepripada v uvahu ale rozmysalm nad možnostou že si kupim druhe kolesa s xc plastami ktore budem mat na maratony a jazdenie tunak po horách.