chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Cisto cestu na MTB tu asi nejazdi nik.Nepises ci chces hladke plaste,kedze to chces len na cestu,alebo aj nejaky ten drapak.V druhom pripade si myslim,ze najviac odporucanym bude Continental Race king.
Čaute aké plášte čisto len na cestu sa vám osvedčili?Myslím najmä naše roz--bané cesty 2-3 triedy.Také niečo komfortné,ale nie zase nejaké široké traktory.Taký zlatý stred.MTB mám 29 palcov.Ďakujem
Ja som jazdil na fitness schvalbe kojak, čo je slick a jazdil som aj po nejakej šotoline a dosť nekvalitnom asfalte a nebol s tým žiadny problém a bol fakt rýchli. Neviem či sa robí aj na 29" a v akej cene to má byť, našiel som toto, aj keď nie je najlacnejší http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-schwalbe-big-one-evo-liteskin-29x235/8647, (je tam jemný, fakt minimálny dezén, takže prakticky slick) určite sa bude dať nájsť aj niečo lacnejšie, prípadne užšie, no pravdepodobne s vyššou hmotnosťou, no na cestu by som volil slick, pôjdeš skoro ako na cesťáku-samozrejme treba to brať s rezervou, hmotnosť bajku bude vždy vyššia, ale hladké plášte budú výrazne lepšie a nízka hmotnosť tiež spraví svoje, ale určite s kevlarovou pätkou, niektoré drôtové čo som pozeral boli síce lacné, no hmotnosť okolo 1 kg, čo by asi nikoho pri hladkom plášti nepotešilo
Ahojte, podarilo sa mi na mojom Exceede rozťať na boku môj 29 Continental RaceSport 2,2 a tmel to síce na chvíľku zapatlal, ale stále sa to otvára, takže asi budem kupovať novú pneu. Určite chcem niečo TR s dobrým pomerom ochrana/váha, len by som potreboval nejakú skúsenú radu čo sa týka dezénov. Má zmysel dávať rôzny dezén vpredu a vzadu na XC HTčko? Že by som ten dobrý continental hodil dozadu a dopredu dal novú s iným dezénom? Poškuľoval som po Schwalbe Rocket Ron Evo TL-Easy SS alebo Maxxis Ikon 29x2,20" 3C EXO TR. Tie continentaly sú parádne, ale celkom rýchlo strácajú tlak (alebo sú to nejaké rozsušené šmejdy čo mal canyon 2 roky na sklade) a Protection verzia je o dosť ťažšia. Oplatilo by sa potom vymeniť obe? Vďaka za tipy.
baggio79 Viem, ale kým som neprerazil stenu tak som ich tak používal bez nejakých komplikácií, strácali asi 5psi za týždeň. Teraz som ešte objavil aj ONZA CANIS SKINWALL 29X2,25 RC2 TLR, má s nimi niekto skúsenosti? To už by som bol 100% attention whore
Viacerí, teda najmä tí čo kúpili Jeffsyho jazdia na Ibexoch, je to síce iní plášť, no tá istá značka, asi budú mať rovnaké zmesi, aj keď moc by ti to asi nepomohlo, keď chceš iný model, ale keby idem kupovať nové, tak najskôr pozriem v ponuke Maxxisu, s touto značkou som bol zatiaľ najspokojnejší
Ahojte, keď mám šírku ráfiku 22,5mm (29er), nebude to o hubu tam dávať Maxxisy so šírkou 2,35? Od výroby tam je nahodený Continental 2.40. Díky za rady
ak od výroby máš nahodený conti 2,40, tak s 2,35 asi nebude problém ... len sa mi zdá, že od výroby tam je conti 2,20
Nahodil som conti Mountain King II 2,40, ale zo shopu mi poslali Performance namiesto ProTection. Tlak to neudržalo. Nedal som to do vidly. Tak jedine, že dnes nahodím s dušou Performance a Ti môžem potom napísať, čo a ako.
Veľký rozdiel medzi maxisom a contikom v šírke asi nebude.
Ja mozem doporucit specialized purgatory alebo butcher 2,3 2bliss, ktore jazdim
A odkedy jazdim bezduse, tak je to moja prva volba, Perfekt nahadzovanie, drzanie tlaku, fukanie beznou pumpou. Za celu sezonu ziadny problem, ziadne odtrhnute stuple, vydrz fajn
Cena aj vaha tiez ok
ja som s nahadzovaním bezduší s Conti nemal problém (tiež iba bežná pumpa), až do teraz, keď mi namiesto verzie Pro Tection poslali Performance, ktorý nie je vhodný ako bezdušák. Mountain King II mi vpredu vydržal 2 roky a viac ako 7000 km ... kým som nesekol bočnicu. vzadu plášť mením každý rok. Na Kubik 2 mám v predu Conti Race King ProTection a vzadu S-works Renegade 2bliss a conti mi drží lepšie tlak ... ale ani S-works nie je zlý tiež spokojnosť.
Mal som ráfky s vnútornou šírkou 22 mm a jazdil som plášte od 2,25-2,4 " a v pohode aj keď širšie budú asi trochu lepšie , no určite sa to dá aj na týchto.
Ahojte budem jazdiť tak 80% asfaltka cesta, 20% horské cesty s tvrdým podkladom, odporučili by ste nejaké univerzály alebo radšej dvoje na prehadzovanie.Môžu byť aj nejaké cross plášte. Tie cross budú asi dosť chytať defekty v hore nie?Alebo nejaké mtb čo sa veľmi nederú na ceste?Proste či sa vám neosvedčil nejaký univerzál.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ako tu bolo spomenute, raceking stačí 2,0 tenká hadimrška 45mm používam na šprinty do kopcov..
prípadne speedking..
alebo niečo čo má jemní husté stupliky... šírka na cestu v pohode 2,0stačí
prípadne toto (nemám vyskušnané)
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-tread-lite-exo-tr-29x2-10-mtb-plast-kevlar.html
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-ritchey-z-max-shield-wcs-29x21-tlr/1347
Ritchey RITCHEY WCS Zero sedlovka, 400 mm
102 €
-5% Schwalbe Hurricane 29x2,25" (57-622) 67TPI 785g PErformance Addix RaceGuard LiteSkin E-25 MTB plášť, drôt
37,99 € -5%
MOC 46,99 €Nahodil som conti Mountain King II 2,40, ale zo shopu mi poslali Performance namiesto ProTection. Tlak to neudržalo. Nedal som to do vidly. Tak jedine, že dnes nahodím s dušou Performance a Ti môžem potom napísať, čo a ako.
Veľký rozdiel medzi maxisom a contikom v šírke asi nebude.
A odkedy jazdim bezduse, tak je to moja prva volba, Perfekt nahadzovanie, drzanie tlaku, fukanie beznou pumpou. Za celu sezonu ziadny problem, ziadne odtrhnute stuple, vydrz fajn
Cena aj vaha tiez ok