chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
double tiež pôjdem asi do takéjto kombinácie, dopredu 3c a dozadu 2c aj keď asi pôjdem do minionov, tie som mal predtým len v 2 zmesi a nemal som problémy, neviem či by som si s HR viac pomohol, niektorí spomínali že drží lepšie, no neviem, miniony sú tiež super
a je ten HR vpredu výrazne lepší ako minion? Teda aká je vlastne najlepšia kombimácia na am jazdenie, lebo bolo tu už popísané o tom dosť, no priznám, že sa mi to už pletie . Najlepšiu myslím v zmysle prilnavosti a nemala by to byť ani vyslovená kotva. Ako som písal vyššie, chcem dať dopredu minion dhf 3c a dozadu minion dhr 2c. V čom je ninion lepší a v čom horší oproti HR?
Tie maksie zmesi idu rychlo dole preto ich mávam len vpredu naviac predok musí držať, high roller ma malý odpor a celkom dobre drží aspon na prednom, nemôžem si dovolit aby mi ustrelilo predne koleso. potom aj minion aj dhr2 su dobre. Tých kombinácii je vela, takže musíš len skúšať. Ak by si zavítal do našich končín ukážem ti kde sa dajú plášte pekne testnut.
HR ma nahusto bocne stuple a drzi teda ovela lepsie v zakrutach ako Minion. Co sa mi na nom ale najviac paci je, ze ked aj ustreli tak sa vie znova chytit. Doslova sa da ist driftom oboma kolesami. Menej brzdi na zadnom ale necitim, ze by ma to obmedzovalo. No na druhu stranu nefukam tri bary. Kto prefukava plaste, tomu nebude stacit ziadny dezen. Velky krok vpred v gripe je aj bezdusovy system.
HR ma nahusto bocne stuple a drzi teda ovela lepsie v zakrutach ako Minion. Co sa mi na nom ale najviac paci je, ze ked aj ustreli tak sa vie znova chytit. Doslova sa da ist driftom oboma kolesami. Menej brzdi na zadnom ale necitim, ze by ma to obmedzovalo. No na druhu stranu nefukam tri bary. Kto prefukava plaste, tomu nebude stacit ziadny dezen. Velky krok vpred v gripe je aj bezdusovy system.
Na akých tlakoch jazdíš + kg, ako som už písal pod 2 atm sa mi jazdí zle, ideal mam tak 2,2 - 2,5
to vsetko pekne,grip je fajn, len potom to clovek pusti do rockgardenov korenov bez brzdenia a ma dorafany predny rafik jak reseto... takze secko s mierou
Siroke rafy robia strasne vela. Tlaky mam 1,3 zadok 1,0 predok a vazim 70kg bez vybavy, Rafy 29mm vnutorna, vyladne pruzenie na zdvihoch 160/170 treba tiez spomenut. Seknem len ked nieco neskoro zbadam.
Vďaka, uvidím ešte ktoré, možno skúsim teda dopredu tie HR a dozadu asi dhr2, ešte neviem isto, čo sa týka tlakov, tak zas celkom presne to nesledujem, dávam to viacmenej na pocit, no vpredu som mal na bezdušákoch tak 1,7-1,8 a vzadu okolo 2-2.2 čo sa mi zdalo tak optimum pri hmotnosti aj s batohom tesne nad 90 kg. V Davose sa mi podarilo mojou chybou a horším dopadom,kvôli nižšiemu tlaku predné sfúknuť a mal som aj trochu nalomený ventil, takže už pomohlo len nahodenie duše, tu som pre istotu nabomboval celkom dosť, som mysle, že ani nebude poriadne držať, no celkom ma to prekvapilo, že držala dobre, určite tam bolo cez 2 možno aj 2,5 baru no radšej som dal viac aby som nesekol . Čo sa týka nejakej testovačky, tak som tam pekne preveril aj Onzy Ibex a usúdil som, že nie sú až také zlé, za aké som ich považoval , teda v mokru a blate som si nebo na 100 % istý, no boli dosť predvídateľné a za sucha, pripadne na mierne mokrom traily držali pekne. Samozrejme na mokrých koreňoch šmýkali, ale to asi ako všetky, to proste len treba vedieť jazdiť, ísť cez ne priamo a hlavne na nich nebrzdiť, tak sa to celkom dalo zvládnuť aj s nimi, aj keď zadný to už má skoro za sebou, no ešte pár km zvládne, aspoň budem trochu rýchlejší
začínam mať pocit že niečo robím zle ráfky 27mm, plášte v SuperG verzii (bočnica je fakt tvrdá) tlaky 1,4 zadok 1,2 predok a cengám vkuse ako triangel preliačiny na ráfkoch pribúdajú ako huby po daždi... divné je že rovnaké plášte s rovnakými tlakmi som jazdil aj na užších ráfkoch (22,5) a cengal som výrazne menej
okolo 70kg v výstrojom, prifúknuť nie je problém (pri 1,55 a 1,25 to vypadá byť ok) len ma to prekvapilo lebo všetci čo prešli na širšie ráfy zároveň išli s tlakom dole no u mňa to je naopak
To mate vsetci bezdusaky s tymito tlakmi? Ja mam ikony drotove a ked su na tri bary tak su po nasadnuti doat makke, ked nebodaj idem do kopca po asfalte tak pri troch mam pocit ze idem pomaly po rafiku a to nehovorim ako to ide tazko.
To mate vsetci bezdusaky s tymito tlakmi? Ja mam ikony drotove a ked su na tri bary tak su po nasadnuti doat makke, ked nebodaj idem do kopca po asfalte tak pri troch mam pocit ze idem pomaly po rafiku a to nehovorim ako to ide tazko.
Keby si si pozrel nase bicykle tak by si vedel, že priorita je dolekopec, nejaky asfalt horekopcom nas netrapi:) Max ešte tak, že, doma prifukneme a ked videme na kopec tak očosi znížime. Ja konkretne to ale nerobím. S tlakom 1,5 by si sekol hned po par metroch dušu, takže jedine bezduše. Ja ale na takých tlakoch neviem jazdit alebo neviem jazdit celkovo. Proste min tie 2atm musia byt
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
DHr II mam vzadu a v predu High Roller ale chcem dat tiez dozadu tiez High roller,
Na akých tlakoch jazdíš + kg, ako som už písal pod 2 atm sa mi jazdí zle, ideal mam tak 2,2 - 2,5
klídek tabáček treba si to vychutnať
Edit : a ano, len tak sa vozim, ziadna divocina
Keby si si pozrel nase bicykle tak by si vedel, že priorita je dolekopec, nejaky asfalt horekopcom nas netrapi:) Max ešte tak, že, doma prifukneme a ked videme na kopec tak očosi znížime. Ja konkretne to ale nerobím. S tlakom 1,5 by si sekol hned po par metroch dušu, takže jedine bezduše. Ja ale na takých tlakoch neviem jazdit alebo neviem jazdit celkovo. Proste min tie 2atm musia byt