chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Samozrejme je to mozne.Zalezi vsak aj ci brzdenie a rozbeh je v tych istych podmienkach.Teraz je uz dlho sucho.A dobre vies,ze ta ista trasa nieje vzdy rovnaka.
Ahojte, chcel by som sa spytat skusenejsich, aktualne jazdim Schwalbe Smart Sam Active 2.25 na Cube Acid 29". Jazdim cca 90 percent asfalt, 10 percent mimo. Ziadne traily, kamene ani blato. Chcel by som zmenit za nieco pre mna vhodnejsie (tie Smart Sam-y boli na biku od kupy). Ake plaste a aku sirku by ste odporucili ? Pozeral som po Furious Fred 29x2.0 pripadne Conti Speed King II. Ma to zmysel ? Dakujem
Zdravím, potreboval by som poradiť ohľadom zmeny plášťov lebo sa do toho vôbec nevyznám. Kúpil som mtb Bulls wildtail a sú tam plášte do terénu, na asfalte hučia a majú veľký valivý odpor. To značenie mi nič nehovorí, je tam 57-584 650x57B 27.5x2,25
Chcel by som trochu užšie plášte a hlavne hladšie ale neviem či tam sadnú. Vďaka za radu.
ja ich mám už skoro 10 rokov a je to na moje použitie asi najuniverzálnejšia guma
správne rozumiem, že na nerváka ti je úzky? lebo ja ho mám na AMku žiaľ neviem ti ho odmerať, lebo mi odišla digi šublera
len samozrejme závisí to od ráfu, a to tak, že DOSŤ - a ja ho mám na nejakom 78niečo archaickom UST Shimane
To viem ale ide o to ze mam plaste 2.35 ale uzky rafik a kedze mam uzsi rafik tak tie plaste su siroke ako plaste siroke 2.20 a ked su taketo siroke tak neviem kolko mm moze mat 2.35. A chcem kupit nove vacsie rafiky a neviem ci sa mi potom zadny plast 2.35 zmesti do zadnej stavby ramu tak to chcem zistit no
Ano. Ten raf by mal byt 650b/27.5": 584x19C. Prave ale pozeram ze odporucane plaste su od 1.5 do 2.3". Ale ak je 2.4 tiez o nieco uzsi, tak by siel dopredu.
Lukino1810 správne hovoríš, že šírka závisí od šírky ráfu (a trochu aj od jeho profilu), takže bez tejto veličiny sa nedostaneme ďalej
a s ňou to bude tiež len približne, pokiaľ niekto nemá zrovna tú istú kombináciu obutú erkosquad podľa mňa je 2.4 na 19C ráf už dosť krajnosť (koniec koncov, na tom AMku to nejako tak +/- mám, nervák ako taký trail/maratón by som obul 2,25kou (ale širšie ráfy by som určite zvažoval - u mňa je problém, že na 26" je už dosť problém zohnať čokoľvek)
No bol by som rád ak by tu bol niekto kto ma obuté maxxis minion dhf 26x2.35 a bol by schopný aspoň približne povedať koľko ten plast moze mat ked je spravne nafukany na 2.35
Lukino ale NA AKOM RÁFE? (vnútorná šírka ráfu, alebo presný typ), lebo inak sa vyžvejkne guma na 19C a na 25C ráfe
/* EDIT - vyhrabal som ešte jednu CR2032 a šublera sa tvári, že naskočila, takže na kolesách Shimano WH-M778, ktoré majú ráf 19C, je vonkajšia šírka 2,4" Mountain Kingov 54 a 53 mm pri tlaku niečo pod 2 bary */
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chcel by som trochu užšie plášte a hlavne hladšie ale neviem či tam sadnú. Vďaka za radu.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/continental-double-fighter-iii-27-5x2-00-mtb-plast-drot.html
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/continental-speed-king-22-275-275x22-racesport-kevlar-model-2018.html
Akcia -14% Park Tool PT-TL-1-2-1 montpáka na plášte
1,19 € -14%
MOC 1,50 €Schwalbe plášť HURRICANE 27.5x2.00 (50-584) 67TPI 670g drôt
26,99 €
MOC 30,99 €savings Continental Double Fighter III 27.5x2.00" plášť, drôt
15,79 € savings
MOC 25,99 €správne rozumiem, že na nerváka ti je úzky? lebo ja ho mám na AMku
len samozrejme závisí to od ráfu, a to tak, že DOSŤ - a ja ho mám na nejakom 78niečo archaickom UST Shimane
Ano. Ten raf by mal byt 650b/27.5": 584x19C. Prave ale pozeram ze odporucane plaste su od 1.5 do 2.3". Ale ak je 2.4 tiez o nieco uzsi, tak by siel dopredu.
a s ňou to bude tiež len približne, pokiaľ niekto nemá zrovna tú istú kombináciu obutú
erkosquad podľa mňa je 2.4 na 19C ráf už dosť krajnosť (koniec koncov, na tom AMku to nejako tak +/- mám, nervák ako taký trail/maratón by som obul 2,25kou (ale širšie ráfy by som určite zvažoval - u mňa je problém, že na 26" je už dosť problém zohnať čokoľvek)
/* EDIT - vyhrabal som ešte jednu CR2032 a šublera sa tvári, že naskočila, takže na kolesách Shimano WH-M778, ktoré majú ráf 19C, je vonkajšia šírka 2,4" Mountain Kingov 54 a 53 mm pri tlaku niečo pod 2 bary */