chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
AppleBred a mal si Ikon 2.35? lebo ten nenarastol len na objeme ale ma vacsie aj stuple. ale aj tak nic moc v predu veru. a 2.20 by som sa bal dat dopredu ze si niekde nabijem drzku
Nie. Boli to 2.2 EXO TR. Ten 2.35 je fakt az taky rozdiel ? Mas to nejako zmerane? Necakal by som to.
Ten Forecaster co tam teraz davam je uz 2.35
Len tak pre zaujimavost. Zmeral som tie Ikony na 23mm rafikoch a sirka je 57mm. No a mám nepouzivane WTB Trail BOSS 29x2.25 a hoci by mali byt sirsie tak maju iba 54 mm.
ten rozdiel medzi Ikon 2.20 a 2.35 merat netreba - je vidiet volnym okom
Edit: AppleBred
v pivnici uz bola tma - ale myslim ze ten rozdiel je vidiet - zodrate Ikony vlavo 2.20" vpravo 2.35" - oba 29" na rafikoch 23mm
su vhodne nobby nic aj na predne dušové koleso 26x2.25 ?
vzadu ho mam cestvo, par km po asfalte som mal pocit, ze ma v zatacke "plava" a rozvibruje/rezonuje cely bajk. v lese to uz bolo ok.
chcel by som byvat v borovicovom lese na brehu jazera ako Bled do ktoreho by sa vlieval potok s CLASS WW II-IV za tym by boli trate na bezkovanie aspon ako na skalke.
realita je vsak kdesi inde
Gusto0 Hej je to v celku zreteľné. 2.35 Ikony som naživo nevidel, tak ma to ani nenapadlo, že budú mať taký rozdiel. Tak či tak - vpredu už mám 2.35 Forekaster. Dnes som bol prevetrať a ten viditeľný rozdiel sa dosť pozitívne prejavuje v správaní.
no ak ma ten forecaster fakt 55mm tak je to dost sklamanie, som celkom rad ze som ho neobjednal. ikon ma 60mm a rad by som pri takej sirke ostal aj nadalej.
Dagger: veď hej, ja len že si písal, že v zatáčke to na asfalte pláva - vyplýva to z povahy vecí, Nobby Nic má veľké štuple, tož na asfalte netreba rezať zatáčky. Ak je cesta po asfalte len nevyhnutné zlo po ceste do lesa, dá sa to prežiť. Ja mám NN 26x2.35 vpredu aj vzadu a tiež mám kus asfaltu po ceste do lesa...
Šírka je sklamanie aj pre mňa, zrejme to bude aj tými ráfkami. Mám 23mm interný rozmer a tieto Forekastery sú vraj pripravené na 30mm. Ale tak šírka nieje jediný parameter, ktorý definuje správanie, a z dnešnej jazdy mám pocit, že nebudem ľutovať.
Bontrager AT-850 32-hole neviem nikde najst rozmer ale az dostanem defekt, tak to viem zmerat. je dost mozne, ze je stary. bol 2 roky v krabici v nevykurovanej garazi alebo aj podhusteny, ked som ho cerstvo nasadil.
Ono je dosť možné, že ten plášť je reálne širší, ako boli tie predchádzajúce, čo si mal, aj keď je uvádzaná šírka (2,25") rovnaká. Ak má ráfik malú vnútornú šírku, potom môže nastať pocit "plávania". Skús zvýšiť tlak, či sa to zlepší...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ten Forecaster co tam teraz davam je uz 2.35
Len tak pre zaujimavost. Zmeral som tie Ikony na 23mm rafikoch a sirka je 57mm. No a mám nepouzivane WTB Trail BOSS 29x2.25 a hoci by mali byt sirsie tak maju iba 54 mm.
Edit:
AppleBred
v pivnici uz bola tma - ale myslim ze ten rozdiel je vidiet - zodrate Ikony vlavo 2.20" vpravo 2.35" - oba 29" na rafikoch 23mm
vzadu ho mam cestvo, par km po asfalte som mal pocit, ze ma v zatacke "plava" a rozvibruje/rezonuje cely bajk. v lese to uz bolo ok.
realita je vsak kdesi inde