chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Presne, MK3...a pravdepodobne na obe kolesá, nakoľko jazdím aj za mokra a terénnu všehochuť....okrem asfaltu. Trailking na 29" váži 1000g, čo by už bolo asi moc
Continental MountainKing III 29x2,3 mám na zadnom, no nemôžem ho zatiaľ hodnotiť, elo som ho vuyžil iba cca 50 km na ceste.
Nahadzoval sa dobre, bol som prekvapený, že na asfalte to nie je až taká katastrofa, ako sa správa mimo cestu doplním neskôr.
Čaute, chcem sa spýtať, existuje nejaká doporučená vzdialenosť medzi plášťom a reťazovou vzperou? (tzv. mud clearance). Pýtam sa lebo prechádzam na širšie plášte, pri ktorých tam mám rezervu 6 mm po každej strane. Myslíte, že je to dostatočné?
Už teraz rozmýšľam, čo na jar obuť. Tento rok som jazdil Ardent Race/Ikon. Ale za mokra nič moc, hlavne vzadu. Chcel by som teraz zase niečo od Continentalu - Xking/Race King. Zaujímalo by ma, koľko ten Race King vydrží. S X kingom, vlastne teraz už Cross Kingom mám dobré skúsenosti. Jazdil som ich s MK vpredu. Ale RK som nejazdil nikdy a chcel by som ísť do najvyšších verzii s Protection. Ešte som rozmýšľal, že MK/Cross King. Hľadám nejakú dobrú kombináciu na maratóny...
Ja som mal kedysi RaceKing a mám ho stále. Prečo? Lebo mi zadné lietalo pri každej príležitosti. Takže som ho zhodil a dal tam "ozubenejšieho" bráchovca.
mam Race King vo verzii Protection vzadu a na mokrom trocha smýka, na suchu bezkonkurencný. Vpredu mam Cross King a rozmyslam na buduci rok (hlavne s vyhladom na maratony), ze ked bude mokro, dam Cross King dozadu a dopredu dam Mountain King
Kombináciu Mk/Xk som jazdil... Celkom sa dalo, ale nový Mk sa mi zdá dosť agresívnejší ako Mk II. Ten som inak jazdil s Ardent Race a bola to dobrá kombinácia. Tohtoročný Horal som na tom celkom dobre obišiel a to prvé dve hodiny lialo teda fajnovo... A ostalo to až do konca sezóny...
Viete aj o nejakých iných plášťoch s hrotmi ako sú Schwalbe Ice Spiker? Potreboval by som 27.5" do hrúbky 2.4". Predpokladám, že širšie by som do svojho full-u nenamestil.
Zvažujem kúpu, len som prekvapený, že neviem nájsť nič podobné od iných výrobcov.
Ahojte, aký plášť by ste odporučili na predné koleso, aby zvládol miernu vlhkosť (napríklad mokrá tráva, kaluže, vlhká spevnená cesta....). Tento rok som skúšal race king, cross king a ikon a ani jeden zrovna nebol ok na mokrejšom podklade. V bahne a veľmi rozmočenom teréne nejazdím. Rozmýšľal som nad ardentom....
ja som mal doteraz forekaster 29x2,35 na oboch kolesách na zadnom držal kým som sedel a prešmykol jedine ak som sa postavil v kopci ale v zadu je už úplne zodratý zato vpredu takmer ako nový.
Preto rozmýšlam že forekaster 2,35 prehodím na zadné koleso (dobrý záber) a dopredu kúpim Ardent 2,40 vyzerá že má lepší bočný grip a mohol by viac podržať ako forekaster s ktorým som sa pár krát vysypal
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nahadzoval sa dobre, bol som prekvapený, že na asfalte to nie je až taká katastrofa, ako sa správa mimo cestu doplním neskôr.
Zvažujem kúpu, len som prekvapený, že neviem nájsť nič podobné od iných výrobcov.
aky je rozdiel medzi performance a black chilli?
Takže MK3 nechám na vás
Preto rozmýšlam že forekaster 2,35 prehodím na zadné koleso (dobrý záber) a dopredu kúpim Ardent 2,40 vyzerá že má lepší bočný grip a mohol by viac podržať ako forekaster s ktorým som sa pár krát vysypal