chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
na to nepotrebuješ nejaké extra plášte na zimu, kludne by som išiel do nejakej univerzálnej kombinácie:
maxxis ardent / ikon
schwalbe nobby nic / racning ralph
continental x-king / x-king
A ja neviem,co spekulujes?Mas tam Smart Sam na oboch kolesach.Pojazdi na nich a ked sa ti bude zdat,ze by to chcelo nieco lepsie,tak daj dopredu Nobby Nica(staci starsi model,teraz sa vola Tough Tom a stoji tak 10€) a mas vystarane.
Na Griperoch budem tuto zimu jazdit aj ja,aj ked zadny je uz dost zodraty.A potom si dam dopredu NIca ako mu radim.2 roky som jazdil stary model celorocne vpredu a bez problemov.
Momentálne Nobby Nic 2,35 Addix Speedgrip vpredu a Nobby Nic 2,35 Nobby Nic Pace Star. Otestované na ceste, blate aj v snehu...treba sa do terénu pohrať s tlakom. Inak fajn
Zdravim. Momentalne mam na endure 26x2,35 maxxis ignitor drot vpredu aj vzadu. 770g hmotnost plasta. 60TPI
Zadny dezen je ojazdeny.
Dost sa zachytava blato na tomto type dezenu ale je dobry na zjazd. Aj ked jazdim len kratke a lahke zjazdy aj cez korene a rockgarden aj sneh. Novy rovnaky plast sa neda objednat. Tak som kupil nobby nic kevlar 2ks 67TPI 600g. A pise sa o samocistiacej schopnosti.
Chcem sa na biku k tomu lesu par km aj dostat po ceste. Ale chcem si uzit rychly drsnejsi zjazd aj v zatackach.
Mam gramarit kvoli lahsiemu vyjazdu a dat aj na predne? Mam len nieco cez 50kg ako niektory jazdci tdf.
Ako sa prosim jazdi, ked je zadne mensie? (Predne ignitor 2,35 drot, zadne nobby nic 2,25 kevlar) Nechce sa mi potom zhadzovat naspat predne. Aky je rozdiel v tychto plastoch z hladiska defektu pri spravnom nahusteni s dusou?
Kevlar sa lahsie zhadzuje, aj ked nosim montpaku. Druhy by som si nechal ako nahradny keby som niektory rozrezal.
Ide mi hlavne o pohodlnost jazdy a aby bik dobre drzal stopu.
Dakujem.
Ako nedá? https://www.axit.cz/D060200B00_Maxxis_plast_ignitor_26x2-35_drat.html
Prehodenie plastov je otazkou par minut.NNic sa dava povacsinou dopredu.Mal som aj Ignitor 2,1 a co sa tyka defektov,tak to je asi rovnako.Naposledy este s dusou som pichol koleso 1,6km od domu,co bolo asi 0,8km uz teren.inokedy 100-vky km a nic.
Nahod NNica na zadne a vyskusaj ako sa ti bude jazdit.Osobne by som dal radsej dozadu Ignitora,nevadi,ze je sirsi.vzadu bude rychlejsi a NNic vpredu lepsie podrzi.A ked ho zoderies,tak das NNIca aj tam.Na enduro je to dobra volba.
Dik. Nnic 2,35 ma 800g a 2,25 len 600g
Obe kolesa to je o 400g lahsie.
Tak to si mal napísať ,že ti ide hlavne o gramarenie a až potom o pohodlie. Doteraz si tam mal 2,35 drotove tie si mysliš ze boli ľahšie ako NN 2,35 kevlarove ? tam si dal verziu DD to preto maju 800g.
Aj o gramarenie aj o pohodlie. Nejaky ten kompromis aby nieco extra neprevladalo.
Nobby nic 26x2,25 kevlar ma 758g.
Ignitor 26x2,35 drot 826g jemne ojazdeny skoro novy.
Ignitor 26x2,35 drot 752g totalne ojazdeny tenky ako papier na odpis bez vystupkov v strede dezenu.
Vazene na kuchynskej vahe.
A kde vidis 800? Na stranke co dal Vuk je uvedene 600 g, ale je to chybny udaj a nekoresponduje s webom vyrobcu.
Oficialne ma Schwalbe Nobby Nic 26x2,25" Performance Addix folding 715 gramov, cize realna hmotnost 758 gramov je v pohode. A 2,35" verzia ma oficialne 790 gramov, cize realne asi bude nieco cez 800.
Vuk tak si si mal zobrať dozadu continental cross king v rozmere 2,4 ma nieco okolo 715g vyrobca uvadza 720g ale ta vaha je dost reala ja som vazil moj trochu ojazdených a mal uz okolo 710g.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
maxxis ardent / ikon
schwalbe nobby nic / racning ralph
continental x-king / x-king
Na Griperoch budem tuto zimu jazdit aj ja,aj ked zadny je uz dost zodraty.A potom si dam dopredu NIca ako mu radim.2 roky som jazdil stary model celorocne vpredu a bez problemov.
Zadny dezen je ojazdeny.
Dost sa zachytava blato na tomto type dezenu ale je dobry na zjazd. Aj ked jazdim len kratke a lahke zjazdy aj cez korene a rockgarden aj sneh. Novy rovnaky plast sa neda objednat. Tak som kupil nobby nic kevlar 2ks 67TPI 600g. A pise sa o samocistiacej schopnosti.
Chcem sa na biku k tomu lesu par km aj dostat po ceste. Ale chcem si uzit rychly drsnejsi zjazd aj v zatackach.
Mam gramarit kvoli lahsiemu vyjazdu a dat aj na predne? Mam len nieco cez 50kg ako niektory jazdci tdf.
Ako sa prosim jazdi, ked je zadne mensie? (Predne ignitor 2,35 drot, zadne nobby nic 2,25 kevlar) Nechce sa mi potom zhadzovat naspat predne. Aky je rozdiel v tychto plastoch z hladiska defektu pri spravnom nahusteni s dusou?
Kevlar sa lahsie zhadzuje, aj ked nosim montpaku. Druhy by som si nechal ako nahradny keby som niektory rozrezal.
Ide mi hlavne o pohodlnost jazdy a aby bik dobre drzal stopu.
Dakujem.
Prehodenie plastov je otazkou par minut.NNic sa dava povacsinou dopredu.Mal som aj Ignitor 2,1 a co sa tyka defektov,tak to je asi rovnako.Naposledy este s dusou som pichol koleso 1,6km od domu,co bolo asi 0,8km uz teren.inokedy 100-vky km a nic.
Nahod NNica na zadne a vyskusaj ako sa ti bude jazdit.Osobne by som dal radsej dozadu Ignitora,nevadi,ze je sirsi.vzadu bude rychlejsi a NNic vpredu lepsie podrzi.A ked ho zoderies,tak das NNIca aj tam.Na enduro je to dobra volba.
Obe kolesa to je o 400g lahsie.
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-schwalbe-nobby-nic-addix-dd-26x235-snakeskin/6156
2,25 uvadzaju 600g kevlar.
Ignitor uvadzaju na suncycle 730 kevlar a 760 drot.
Na stranke maxxisu je drot 770g.
https://www.maxxis.com/catalog/tire-288-143-ignitor-m304-m304u-m304ru
To mu eshop asi nenavazi.
Schwalbe NOBBY NIC 29x2.60" SnakeSkin Addix SpeedGrip E-50 plášť, TLE, kevlar
65,99 €
MOC 76,99 €Obe kolesa to je o 400g lahsie.
Tak to si mal napísať ,že ti ide hlavne o gramarenie a až potom o pohodlie. Doteraz si tam mal 2,35 drotove tie si mysliš ze boli ľahšie ako NN 2,35 kevlarove ? tam si dal verziu DD to preto maju 800g.
Nobby nic 26x2,25 kevlar ma 758g.
Ignitor 26x2,35 drot 826g jemne ojazdeny skoro novy.
Ignitor 26x2,35 drot 752g totalne ojazdeny tenky ako papier na odpis bez vystupkov v strede dezenu.
Vazene na kuchynskej vahe.
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-schwalbe-nobby-nic-addix-performance-26x225-kevlar/9954
Mozno vaha mi zle vazi.
savings Schwalbe Nobby Nic 26x2.25" Performance Addix plášť, TLR, kevlar
29,90 € savings
MOC 44,99 €Oficialne ma Schwalbe Nobby Nic 26x2,25" Performance Addix folding 715 gramov, cize realna hmotnost 758 gramov je v pohode. A 2,35" verzia ma oficialne 790 gramov, cize realne asi bude nieco cez 800.
https://www.schwalbe.com/en/offroad-reader/nobby-nic.html)