chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ahojte. S akým najnižším tlakom u plášťov pre dušový systém ste sa stretli? Momentálne mám Maxxis Ikon 29"x2.20 a tie sú od 2.4 - 3.6 bar. Existujú aj plášte pre nižší tlak ako 2.4 ,alebo už len bezdušáky potom ???
Moje Conti Mountain King a tuším aj Race King 27.5"x2.25" majú minimum 2 bary. Ja ich však teraz v zime fúkam na 1.6 vpredu a 1.8 vzadu (s dušami). Ono záleží aj od štýlu jazdy a váhy jazdca.
Moje Conti Mountain King a tuším aj Race King 27.5"x2.25" majú minimum 2 bary. Ja ich však teraz v zime fúkam na 1.6 vpredu a 1.8 vzadu (s dušami). Ono záleží aj od štýlu jazdy a váhy jazdca.
No mám tých 90 kg v plnej poľnej.....No ak na plášti uvádzajú rozpätie, asi moc múdre nebude ho podliezať. Či ? Nemám tieto skúsenosti.... Myslím hlavnú sezónu
Snažím sa získať lepšiu trakciu, takže to postupne podliezam aj v sezóne. Poviem si, že som to prehnal, až keď dostanem snakebite . Zatiaľ nič.
Samozrejme tá moja trúfalosť je povzbudená aj mojou váhou, keďže mám v plnej poľnej asi 70kg.
Už takmer každý plášť je bezdušák, takže podliezť tie čísla mu podľa mňa neuškodí. Uškodí to tak maximálne duši, keď ju prebijem o kameň alebo koreň.
Včera mi došli duše Tubolito (na skúšku). Nahodil som ich s Conti MountainKing II 2,4 Protection do zadu a TrailKing II 2,4 do predu a nafúkal som to na 2,0 pred a 2,2 zad. Bolo to tvrdé ako kameň, ako tak som bol spokojný pri cca 1,7/1,8 bar. Pre info: mám 85 kg bez všetkého. Ak viac pojazdím a uvidím ako sa to bude správať, možno pôjde tlak aj nižšie.
Ako sú na tom s ochranou plášťa (defekt, prerezanie bočnice) Rocket Ron a Racing Ralph v Perfotmance verzii? Ja som takmer vždy jazdil len Snake Skin verzie, ale nechce sa mi dávať za plášť 40 euro. Voľakedy dávno som jazdil aj NN v Performance verzii, ale už si nejak nepamätám ako na tom boli defekty alebo prerezanie plášťa...
Toto kombo som vozil este na 26” a vlastne ma donutili prejst na 29” a bezduse prerezat sa mi nepodarili, preto som aj teraz daval plaste bez exo ochrany, ale defektov vzadu na rara celkom pozehnane, vpredu neviem ci 1-2.. ale ked tak spominam tak asi viac menej mozem zato ja a nizke tlaky ktore som vozil a preto som casto sekol dusu... ale inac rychle plaste na tvrdy podklad, na ceste nehucali, na sypkejsom a mokrom podklade uz stracali ale stale sa vdaka vyssiemu roro vpredu dalo, odjazdil som aj dohnany na nich...
Tak ale ja jazdím bezduše, tak tam by sa mohli tie defekty eliminovať. Ako kombinácia je v pohode - ale voľakedy som mal NN/RaRa. Myslím, že Ro/Ro vpredu bude dostatočný. Tento rok som jazdil kombináciu Maxxis Ardent Race/Ikon. Ale Ikon vzadu sa mi nepáčil, preto som potom mal Continental MK / Ardent race čo bolo celkom fajn. Ale zase chcem niečo iné a Schwalbe plášta ma nikdy nesklamali - no ale v SS verzii. Preto sa pýtam ako je na tom Performance verzia - jazdím klasické XC maratónske trate ....
Mne sa ten grip nezdal taký dobrý na mojich výjazdoch, strácal dosť aj tlak a nevedel som ani trafiť dobrý tlak... Ardent race má podľa mňa grip o niečo lepší a zároveň je aj celkom rýchly - osobne som nepostrehol nejaký rozdiel v rýchlosti. Ešte možno mám ako druhú verziu dopredu Forekaster a dozadu Ardent Race... Nejazdil som najvyššie rady, ale Dual Compound, TR EXO verzie...
tento setup mam aktualne na bajku, na sucho/leto urcite prehodim bud na ikon/ikon pripadne este rychlejsie aspen/aspen alebo mavic pulse pro len tie idu dole pred ocami
mozem odporucit kombinaciu forekaster/ardent race, do vsetkych terenov a podmienok a da sa aj na ceste, jazdi to znamy,ktory jazdi aj maratony (stale na bedni ), jazdil aj NN, ardenty a pod a tato kombinacia je idealna, ja jazdim forekaster na jesen a zimu aj vpredu aj vzadu a v lete vittoria barzo vzadu a nemozem sa stazovat,drziaky vsade aj vo vlhku, urcite ale odporucam exo verzie
Mne sa ten grip nezdal taký dobrý na mojich výjazdoch, strácal dosť aj tlak a nevedel som ani trafiť dobrý tlak... Ardent race má podľa mňa grip o niečo lepší a zároveň je aj celkom rýchly - osobne som nepostrehol nejaký rozdiel v rýchlosti. Ešte možno mám ako druhú verziu dopredu Forekaster a dozadu Ardent Race... Nejazdil som najvyššie rady, ale Dual Compound, TR EXO verzie...
corsair: medzi verziami s drotenou patkou iba dezen, mondial evo s kevlarovou patkou ma podstatne lepsiu gumu
za mna jedine mondial evo, odporucam kupit z nemeckeho eshopu, cz/sk shopy maju poriadne prestrelene ceny
mozem odporucit kombinaciu forekaster/ardent race, do vsetkych terenov a podmienok a da sa aj na ceste, jazdi to znamy,ktory jazdi aj maratony (stale na bedni ), jazdil aj NN, ardenty a pod a tato kombinacia je idealna, ja jazdim forekaster na jesen a zimu aj vpredu aj vzadu a v lete vittoria barzo vzadu a nemozem sa stazovat,drziaky vsade aj vo vlhku, urcite ale odporucam exo verzie
A akú šírku Forekastera? Lebo čo so pozeral, tak 2.20 u nás v exo verzii nedostať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No mám tých 90 kg v plnej poľnej.....No ak na plášti uvádzajú rozpätie, asi moc múdre nebude ho podliezať. Či ? Nemám tieto skúsenosti.... Myslím hlavnú sezónu
Samozrejme tá moja trúfalosť je povzbudená aj mojou váhou, keďže mám v plnej poľnej asi 70kg.
Už takmer každý plášť je bezdušák, takže podliezť tie čísla mu podľa mňa neuškodí. Uškodí to tak maximálne duši, keď ju prebijem o kameň alebo koreň.
za mna jedine mondial evo, odporucam kupit z nemeckeho eshopu, cz/sk shopy maju poriadne prestrelene ceny
A akú šírku Forekastera? Lebo čo so pozeral, tak 2.20 u nás v exo verzii nedostať.