chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Wobblom boli vzdy popularne balony od Continentalu (hlavne Trail King 2.4), Schwalbe stracali stuple ale aj to celkom davnejsie uz :- ). Niekde som zachytil ze par high-end (EVO) bike modelov robili v Nemecku ale ak to aj bola niekedy pravda teraz maju na webe ze su 100perc. vsetky Indonezia.
"state-of-the-art Schwalbe plant has more than 3000 employees who produce far more than one million bicycle tires per month".
o tyzden cca v piatok idem do Beskyd na bajkovacku, ked pozeram pocasie tak cely tyzden ma slusne liat a v piatok ked by aj neprsalo tak asi v lese budu slusne galeje
vpredu mam 2,35 forekaster exo tr, ale vzadu taky napolovicu zjazdeny ikon 2.2 exo tr
poradte ci vymenit radsej za nieco ine, mam doma este Ardent 2.25 EXO Tr
zvazujem este pripadne kupu Forekaster 2.2 EXO TR a dat dozadu
bude sa tam aj trochu asi zavodit tak by som nerad mal nejake velmi pomale gumy
odborníci, mám teraz nobby nic 26x2,35". Poradte nejakú inú značku, ktorú by som vyskúšal v cca tomto rozmere, širšie sú už zbytočné a veľmi užšie nechcem. Váhovo tak do 700g by bolo fajn, primerane odolné
V tejto kategorii ako Nobby Nic (Stredne agresivny dezen s prechodovymi stuplami, objemne boky) toho az tak vela neexistuje, toboz v 26" a do 700gramov. Su 2 mierne agresivnejsie gumy ktore sa tomu velmi blizia, Trail King od Continentalu (do 700gramov je 2.2 model ktory je ale VACSI nez 2.35 Schwalbe) a Vigilante od WTB. Skor obdoba Hans Dampf ale vpredu je to dobra volba lebo tam ten rozdiel oproti Nobby Nicu bude v gripe brutalny.
Dozadu je priama obdoba Mountain King 2.3, ten sa aj vahoho zmestil.
To je kombo co bude mat identicky feeling jazdy/ovladania akurat daleko lepsi grip tam kde treba za cenu 100gramov navyse.
Ale ak si spokojny s Nobby Nicom tak mozes unho ostat a prejst na sucasny Addix model (Nobby Nic mal od toho co mas v profile uz dve iteracie, najprv len zmena dezenu, potom aj zmes).
V podstate som spokojny, continental som mal a nebolo to dobre, velmi spokojny som ale bol s speciazed ground control tak mozno este tam popozeram ci este robia 26"
... Trail King od Continentalu (do 700gramov je 2.2 model ktory je ale VACSI nez 2.35 Schwalbe) ...
Ako si to myslel, že je väčší ako NN, že je širší?:) Conti sú práve že vždy užšie ako udáva výrobca. Napr MountainKing v 2.4ke sa v šírke ledva priblížil k NN v 2.35tke na tom istom (30mm inner) ráfku...
Tato veta malokedy plati ale vseobecne, s vynimkou mozno Maxxisu ktory ale udava preco to tak robi (meria pri maximalnom tlaku na hornej hranici sirky rafku pre ktory bol mould spraveny). Inak je to vzdy model od modelu, revizia od revizie. Trail King a Mountain King maju velmi malo spolocne aj ked ich ludia vzdy hodnotia na zaklade toho druheho co mali.
A Trail King je ich najbalonovejsi plast a jeho 2.2 je objemovo vacsi nez Schwalbe NN 2.35, a sirkou dezenu cca narovnako, resp. kustik menej. Trail King 2.4 je rovnako velky objemom a siroky vzorkou ako novy NN 2.6 (mam ich oba, tie NN inak darujem komplet nove zadarmo kto si po ne pride v 27.5 Speedgrip).
No neviem, na biku som mal trailking vzadu a mountainking vpredu oba 2.4” a mali ledva 60mm, hans dampf a nobby nic v 2.35” majú 61mm. Maxxis som ešte nemal...
Dnes na testovacke som nasiel na jednom fulle setup ardent vpredu forekaster vzadu. Ja to mam presne opacne. Ktory setup je lepsi pripadne vhodnejsi? Forekaster malokedy vidim vzadu a ked tak len ak je aj vpredu.
Per ak ma pamat neklame, tak presli nejakymi jazdnymi testami vzhladom na vyssiu zataz pri jazde na e-bajku, co znaci, ze su urcite vhodne na klasicky bajk
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
"state-of-the-art Schwalbe plant has more than 3000 employees who produce far more than one million bicycle tires per month".
Milion gum to uz je tazsi Quality Control.
inak talianska Vittoria ma zas fabriku v Thajsku
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/schwalbe-plast-smart-sam-275x225-57-584-67tpi-740g.html
-14% Schwalbe SMART SAM 27.5x2.25" plášť, drôt
23,99 € -14%
MOC 27,99 €o tyzden cca v piatok idem do Beskyd na bajkovacku, ked pozeram pocasie tak cely tyzden ma slusne liat a v piatok ked by aj neprsalo tak asi v lese budu slusne galeje
vpredu mam 2,35 forekaster exo tr, ale vzadu taky napolovicu zjazdeny ikon 2.2 exo tr
poradte ci vymenit radsej za nieco ine, mam doma este Ardent 2.25 EXO Tr
zvazujem este pripadne kupu Forekaster 2.2 EXO TR a dat dozadu
bude sa tam aj trochu asi zavodit tak by som nerad mal nejake velmi pomale gumy
dik
Dozadu je priama obdoba Mountain King 2.3, ten sa aj vahoho zmestil.
To je kombo co bude mat identicky feeling jazdy/ovladania akurat daleko lepsi grip tam kde treba za cenu 100gramov navyse.
Ale ak si spokojny s Nobby Nicom tak mozes unho ostat a prejst na sucasny Addix model (Nobby Nic mal od toho co mas v profile uz dve iteracie, najprv len zmena dezenu, potom aj zmes).
alternatívy
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-maxxis-ardent-26x225-exo-tr-dc/6587
PS: viac som nenašiel
-33% Maxxis Ardent Race 27.5x2.20" EXO DC plášť, TR, kevlar
34,90 € -33%
MOC 64,99 €Ako si to myslel, že je väčší ako NN, že je širší?:) Conti sú práve že vždy užšie ako udáva výrobca. Napr MountainKing v 2.4ke sa v šírke ledva priblížil k NN v 2.35tke na tom istom (30mm inner) ráfku...
Tato veta malokedy plati ale vseobecne, s vynimkou mozno Maxxisu ktory ale udava preco to tak robi (meria pri maximalnom tlaku na hornej hranici sirky rafku pre ktory bol mould spraveny). Inak je to vzdy model od modelu, revizia od revizie. Trail King a Mountain King maju velmi malo spolocne aj ked ich ludia vzdy hodnotia na zaklade toho druheho co mali.
A Trail King je ich najbalonovejsi plast a jeho 2.2 je objemovo vacsi nez Schwalbe NN 2.35, a sirkou dezenu cca narovnako, resp. kustik menej. Trail King 2.4 je rovnako velky objemom a siroky vzorkou ako novy NN 2.6 (mam ich oba, tie NN inak darujem komplet nove zadarmo kto si po ne pride v 27.5 Speedgrip).
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/schwalbe-plast-smart-sam-275x210-54-584-67tpi-675g.html
Akcia -14% Park Tool PT-TL-1-2-1 montpáka na plášte
1,19 € -14%
MOC 1,50 €