chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ahojte,
rad by sa opytal na odporucania na plaste.
Mam Neurona 130mm, na ktorom su Nobby Nic 2,35 SS Speedgrip a 2,35 Performance.
Jazdim Male Karpaty - od BA po Modru - jar az jesen, aj po dazdi aj za sucha. Obvykle kam ma zavedie, pomerne dlhé štveranie sa na kopce + skusam lahke a stredne traily (náročnosť asi BK Trail 1-2, Cerová).
Zatial nemam vyhrady k NN, vsetko zvladli. Nemam vsak s cim porovnavat. Neviem, ci na moje jazdenie nie su zbytocne "trailove" a rad by som nieco s cim sa bude splhat do kopcov lahsie (nie po asfalte), ale este stale to bude bez problemov stacit na hore spominane traily bez zbytocneho rizika. Nerad by som prezul na nieco prilis lahke a potom ma to nepodrzalo.
Z toho, co som cital, tak som uvazoval na NN / Rocket Ron, ale je to len teoretizovanie, kedze nemam skusenost s inymi plastami.
Ti, co poznate dobre Male karpaty, co by ste odporucili? Na znacke a cene az tak nezalezi.
Rockety sú pomalšie, ale zas lepší grip, jazdil som slávne combo Roro/Rara, ale Ikony mi prišli rýchlejšie a ľahšie.
Je to na tebe, určite dostaneš ešte 3 ďalšie tipy.
Edit: keď ale porovnávam vahovo tak práve RoRo sú ľahšie. Pocitovo som to mal naopak. Možno vďaka vzoru.
ak nejazdis moc po asfalte a nenahanas sekundy tak rocket ron alebo x-king (cross king), ak jazdis dost po asfalte tak dozadu nieco ine lebo rocket ron sa stracal pred ocami.
Dnes na testovacke som nasiel na jednom fulle setup ardent vpredu forekaster vzadu. Ja to mam presne opacne. Ktory setup je lepsi pripadne vhodnejsi? Forekaster malokedy vidim vzadu a ked tak len ak je aj vpredu.
ardent lepsie drzi do bokov preto ho dat na kerovanie a forekacter nepresmykuje v priamom smere tak do zadu
vyskusaj
Dakujem za pomoc. Je mi jasne, ze je viac dobrych komb, ale z toho, co citam, tak by mi mali stacit agresivnejsie xc plaste a nemusim mat vaznejsie obavy.
Osobne mi Nic vyhovuje viac ako Ron a to ich mám širšie (2.35 vs 2.25), ťažšie (613g vs 450g) a v "horšej zmesi" (Performance vs EVO). Neviem, či by som to spoznal pri priamom porovnaní "naslepo", ale na Nic-och mám pocitovo väčšiu istotu. Či je to objemom, vzorom, zmesou vôbec netuším...
Mentálne skúšam recon race v predu a na semislik drží prekvapivo dobre aj na sutroch a skalkach. Odvaluje skvelé aj na asfalte. V zadu ikon citeľne pomalší. Na nejaký trail by som dal dopredu recon a v zadu ikon. Verzia tr exo dc. A ma pokoj na sezónu
Dano5 nieje problém použiť pluskovy plášť na 29mm rafik?Ja mam 35mm rafiky a jazdim podobne plaste ale 2,80 a chcel by som nahodit niečo užšie,nema niekto skusenost aky najuzsi plášť by som mohol dať na 35mm rafik?
2,6" na ráfik z vnútornou šírkou 29 mm je v pohode,skôr je potrebné aby bola vidlica aj zadná stavba boost-kvôli miestu pre plášť,pre ráfik z vnútornou šírkou 35 mm sa hodí plášť 2,8" ,užší napr. 2,6" by nemal správny tvar-skôr by som radil nechať ten 2,8" ale rýchlejší vzor-napr. ten Rocket Ron je dostupný 2,6" 2,8" aj 3,0"
Dobrý deň aké plášte by ste mi odporúčili na maratóny momentálne mám nobby nic ako som s nimi spokojny len chcem nieco rychlejsie co by ste povedali na kombináciu predok zadok Schwalbe rocket ron ? sú tieto plaste odolné voči defektom ?
Dobrý deň aké plášte by ste mi odporúčili na maratóny momentálne mám nobby nic ako som s nimi spokojny len chcem nieco rychlejsie co by ste povedali na kombináciu predok zadok Schwalbe rocket ron ? sú tieto plaste odolné voči defektom ?
rocket ron vpredu a racing ralph vzadu, oba lahke evolution verzie
alebo
cross king vpredu a race king vzadu, oba lahke race sport verzie
Racing Ralph dozadu miesto Rocket Rona nema vyznam. RoRo je podla testov o chlpok rychlejsi oproti RaRa, navyse RoRo je aj o par gramov lahsi. S gripom to bude zrejme podobne mierne v prospech RoRo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
velká spokojnosť,pekne držali aj na mokrom-bolo po týždňovom pršaní-reálna váha 753 gr. (uvádzaná 735 gr.) šírka na ráfiku z vnútornou šírkou 29 mm je 65 mm
z miestneho e-shopu:
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/schwalbe-plast-rocket-ron-27-5x2-60-65-584-67tpi-735g-snake-tle-sp-grip-kevlar.html
rad by sa opytal na odporucania na plaste.
Mam Neurona 130mm, na ktorom su Nobby Nic 2,35 SS Speedgrip a 2,35 Performance.
Jazdim Male Karpaty - od BA po Modru - jar az jesen, aj po dazdi aj za sucha. Obvykle kam ma zavedie, pomerne dlhé štveranie sa na kopce + skusam lahke a stredne traily (náročnosť asi BK Trail 1-2, Cerová).
Zatial nemam vyhrady k NN, vsetko zvladli. Nemam vsak s cim porovnavat. Neviem, ci na moje jazdenie nie su zbytocne "trailove" a rad by som nieco s cim sa bude splhat do kopcov lahsie (nie po asfalte), ale este stale to bude bez problemov stacit na hore spominane traily bez zbytocneho rizika. Nerad by som prezul na nieco prilis lahke a potom ma to nepodrzalo.
Z toho, co som cital, tak som uvazoval na NN / Rocket Ron, ale je to len teoretizovanie, kedze nemam skusenost s inymi plastami.
Ti, co poznate dobre Male karpaty, co by ste odporucili? Na znacke a cene az tak nezalezi.
Je to na tebe, určite dostaneš ešte 3 ďalšie tipy.
Edit: keď ale porovnávam vahovo tak práve RoRo sú ľahšie. Pocitovo som to mal naopak. Možno vďaka vzoru.
ardent lepsie drzi do bokov preto ho dat na kerovanie a forekacter nepresmykuje v priamom smere tak do zadu
vyskusaj
Mentálne skúšam recon race v predu a na semislik drží prekvapivo dobre aj na sutroch a skalkach. Odvaluje skvelé aj na asfalte. V zadu ikon citeľne pomalší. Na nejaký trail by som dal dopredu recon a v zadu ikon. Verzia tr exo dc. A ma pokoj na sezónu
rocket ron vpredu a racing ralph vzadu, oba lahke evolution verzie
alebo
cross king vpredu a race king vzadu, oba lahke race sport verzie