chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
cus bus...ktore combo ma podla vas mensi valivy odpor?? Spesl Butcher + Slaughter alebo Maxxis Minion DHF + Minion SS.... ma niekto skusenosti s druhou alternativou?? ja jazdim Butcher + Slaughter.... odkedy som vyhodil Ardenta zozadu tak sa mi zda bike nejaky tooo sloooow... skusal som uz aj Ground Control....dik za rady
zima sa blizi, mate nejake specialne plaste na zmu? teraz mam na mtbiku xking cross 2.2 a na cross biku panaracer 38 tak zvazujem, ci aspon na jednom nejst do plastov specialne na zimu, klipudne aj tazsich a menej dokonalych, cez zimu zase stovkove vyjazdy neplanujem, hlavne aby ma to v tych typickych slovenskych zimach somzladovatelymimp zvyskami snehu nehadzalo na zem a aby to zase nebolo teeba menit ci nasnezi alebo nenasnezi.
Mne sa v hlbsom snehu osvedcila kombinacia vpredu Schwalbe Magic Mary a vzadu Nobby Nic.. zvlast bolo potom vtipne sledovat kamosa na Icon-och ako "korculovat" zo strany na stranu, kym ja som si siel pohodicku
Pokial ide o jazdu po lade, potom asi jedine plaste s hrotmi, napr Ice Spiker, ktore drzia luxusne. Jazdit s nimi ale kdekolvek inde ako po lade je otrava - su pomerne pomale a najma hodne hlucne na asfalte..
vdaka, ja som ani tak nemyslel na plynulu jazdu na lade a ani v hlbokom snehu, vlani som zimnu sezonu jazdil prvy krat a teda by som to popisal tak, ze teplota zvacsa okolo nuly, tak -5 az +8, zvycajne sucho (teda ked zrovna napadlo 5 cm tak som nesiel) ale aj ked bolo zvycajne sucho tak sa mi zdalo, ze kvoli nizsim teplotam tie bezne plaste viac smykaju no a teda typicky zjav boli flaky sneholadu, co zostali a nezmizli. teda idem idem, cesta realtivne v pohode a zrazu pat metrov sneholadovy flak. plaste s ocelovymi hrotmi su do toho na figu. tak ma len zaujimalo, ci nemate na to nejaky specialny tip .
romanca na lad mame tip, korcule
jazdim aj v zime, do mesta nobbynic/ikon 2,35/2,2, momentalne som vyzul zjazdeny ikon a dal novy smart sam. Do lesa mam conti nount king 2,4 vpredu vzadu. Tip je nastavit spravny tlak, v zavislosti od hlbky snehu nie je na skodu objemnejsi plast... V principe je zima na nacvik techniky a nepredvidanych situacii idealna
@romanca Na sneh by ti bol dobrý široký Nobby Nic v mäkkej zmesi a podhustit tak na 1.2 atmosfer
Ja jazdim v zime z Martiniek Maxxis wetscreem len ho nerobia na 29" tak asi budem kupovat plast s hrotmi
RANDAL poznas to prislovie: "Keď sa zima opýta, čo si robil v lete?" ja len už mám skúsenosť, že to teraz pôjde pomerne rýchlo a keď sa ma čakať týždeň dva na dodávku napríklad nových plášťov, tak je lepšie riešiť to teraz ako potom v januári
Kedze ako pises jazdis v zime len ked je sucho,tak ti netreba nic specialne.Ale kedze si si vsimol,ze sa ti plaste v zime akosi smykaju,tak potom by asi pomohla maksia zmes.Len neviem,ci sa to vyrabaju tak ako na auta kde pocitaju,ze gumy budu cely den na mraze.
Inak nepyta sa nahodou leto,co si robil v zime?
Rocket Ron Evo 2.8" má hustejší dezén ako Rocket Ron Evo 3.0", takisto je aj ťažší o cca 33g. Je to rovnaké pri verzii Pacestar aj pri Speedgrip (mám oba).
Mám bike rockrider 540 z decathlonu.
Doteraz som vozil pôvodné obutie - rozmer 27,5 x 2.0.
Jazdím primárne Karpaty, Dúbravskú hlavicu, Devínsku kobylu a okolie.
Chcel by som zmeniť na niečo, čo by poskytlo väčšiu istotu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pokial ide o jazdu po lade, potom asi jedine plaste s hrotmi, napr Ice Spiker, ktore drzia luxusne. Jazdit s nimi ale kdekolvek inde ako po lade je otrava - su pomerne pomale a najma hodne hlucne na asfalte..
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/schwalbe-magic-mary-addix-ultrasoft-27-5x2-60-mtb-plast-drot.html
Ale je s drotenou petkou. Je v tom nejaky problem oproti kevlaru, napr. tazsie nahodenie ?
Da sa to jazdit ako bezdusovy , Vaha ma nezaujima.
jazdim aj v zime, do mesta nobbynic/ikon 2,35/2,2, momentalne som vyzul zjazdeny ikon a dal novy smart sam. Do lesa mam conti nount king 2,4 vpredu vzadu. Tip je nastavit spravny tlak, v zavislosti od hlbky snehu nie je na skodu objemnejsi plast... V principe je zima na nacvik techniky a nepredvidanych situacii idealna
Ja jazdim v zime z Martiniek Maxxis wetscreem len ho nerobia na 29" tak asi budem kupovat plast s hrotmi
Inak nepyta sa nahodou leto,co si robil v zime?
Mám bike rockrider 540 z decathlonu.
Doteraz som vozil pôvodné obutie - rozmer 27,5 x 2.0.
Jazdím primárne Karpaty, Dúbravskú hlavicu, Devínsku kobylu a okolie.
Chcel by som zmeniť na niečo, čo by poskytlo väčšiu istotu.
Dopredu som uvažoval: - lepší grip, širšia pneu.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/maxxis-minion-dhf-27-5x2-30-exo-tr-mtb-plast-kevlar.html
Dozadu napr: užšia pneu, rýchlejšia.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/schwalbe-plast-rapid-rob-27-5x2-25-57-584-50tpi-750g-drot.html
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/continental-cross-king-ii-27-5-plast.html
Za rady dopredu dík.
savings Schwalbe RAPID ROB 27.5x2.25" plášť, drôt
16,39 € savings
MOC 24,99 €savings Continental Cross King II 27.5x2.3" plášť, drôt
15,69 € savings
MOC 25,99 €savings Maxxis Minion DHF 27.5x2.30" EXO plášť, TR, kevlar
34,99 € savings
MOC 69,99 €Som uvažoval dopredu niečo s väčším gripom - preto ten maxxis a dozadu asi 2,25.
Cenovo do 20-25 EUR.
Hlavne nech to dobre drží, to čo mám teraz už nedáva poriadnu istotu.