chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
nejde o overkill ale o to aby ti tie plaste na tvojich uzkych rafikoch nerobili hluposti..... pozeraj si plaste do 2,2 .... a overkill je ten maxxis ktory je sice super ale neviem ci vyuzijes jeho potencial... nehovoriac o jeho vahe
Ahojte, keďže som pri poslednom výjazde rozsekol plašť na troch miestach (zla stopa cez krasny prirodny rockgarden) hľadám náhradu dozadu.
Rozhodnutý som bol jednoznačne pre Maxxis Ikon 29x2,20" EXO, TR, 3C , moja otázka znie je fakt taký pomaly ako sa uvádza v tomto teste ? https://www.bicyclerollingresistance.com/mtb-reviews/maxxis-ikon-3c-maxxspeed-tlr-2014
Alebo to mám brať s rezervou ?
Inak ten seknuty plášť som podlepil plátkami, veď nie prvykrát, už ich tam je asi 5ks a zatiaľ drží, ale už mu nedávam dlhú životnosť. Je to onza canis, celkom fajn plašť ale bočnice ma slabé, ale nato čo jazdím a ako to jazdím vydržal dosť
Nemyslim si, ze na toto vie niekto zodpovedne odpovedat, kedze na rychlost vplyva mnoho faktorov, na ktore mam pocit mnohi zabudaju ked hodnotia "rychlost" plasta.. moze to byt tlak v plastoch, nepatrny sklon povrchu, vietor, aktualna kondicia v dany den, atd atd..
Prave preto su podla mna dobre taketo laboratorne testy, kde ma clovek aspon istotu, ze kazdy testovany plast mal rovnake "podmienky"
Ahojte, keďže som pri poslednom výjazde rozsekol plašť na troch miestach (zla stopa cez krasny prirodny rockgarden) hľadám náhradu dozadu.
Rozhodnutý som bol jednoznačne pre Maxxis Ikon 29x2,20" EXO, TR, 3C , moja otázka znie je fakt taký pomaly ako sa uvádza v tomto teste ? https://www.bicyclerollingresistance.com/mtb-reviews/maxxis-ikon-3c-maxxspeed-tlr-2014
Inak ten seknuty plášť som podlepil plátkami, veď nie prvykrát, už ich tam je asi 5ks a zatiaľ drží, ale už mu nedávam dlhú životnosť. Je to onza canis, celkom fajn plašť ale bočnice ma slabé, ale nato čo jazdím a ako to jazdím vydržal dosť
rýchlejší od ikona je recon race .... ma nižší vzor a vyššie stuple na krajoch. je na tvrdý a suchý povrch.. ale mám ho v predu aj teraz na mokrom, len treba opatrnejšie
na enduro to neni
Čaute, plánujem prezutie plášťov.
Rozhodujem sa medzi maxxis (ikon 2.2) a vittoria (mezcal, barzo 2.25).
Jazdím skôr xc, vedeli by ste mi poradiť?
Ďakujem.
ikon som chcel kupit 26" v 2,25 nejaku kevlar strednu verziu, ale na miestnej stranke je len najvyssi model okolo 40€, a niekto mi tu radil este iny obchod... Nechcel som riskovat nejake skladove zasoby, tak som dozadu bral smart sam zakladny kevlar - bajk do roboty sem tam navrat cez les. Na 26" dost slaby vyber co som pozeral :-/
jakub789 No neviem. Davat v polke oktobra dopredu Ikon nie je moc dobry napad. Teda ak nejazdis iba asfalt a sotolinu. V lese je uz teraz kopa listia, vecne mokre pasaze. Barzo je na take obdobie univerzalnejsi plast.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Rozhodnutý som bol jednoznačne pre Maxxis Ikon 29x2,20" EXO, TR, 3C , moja otázka znie je fakt taký pomaly ako sa uvádza v tomto teste ?
https://www.bicyclerollingresistance.com/mtb-reviews/maxxis-ikon-3c-maxxspeed-tlr-2014
Prave preto su podla mna dobre taketo laboratorne testy, kde ma clovek aspon istotu, ze kazdy testovany plast mal rovnake "podmienky"
Rozhodnutý som bol jednoznačne pre Maxxis Ikon 29x2,20" EXO, TR, 3C , moja otázka znie je fakt taký pomaly ako sa uvádza v tomto teste ?
https://www.bicyclerollingresistance.com/mtb-reviews/maxxis-ikon-3c-maxxspeed-tlr-2014
rýchlejší od ikona je recon race .... ma nižší vzor a vyššie stuple na krajoch. je na tvrdý a suchý povrch.. ale mám ho v predu aj teraz na mokrom, len treba opatrnejšie
na enduro to neni
Pozri si to. A takto urobili aj WTB a Schwalbe. Možno ti to pomôže
Uz som prezul. Ked budes chciet,tak mozes testnut . Mozem ti ich doniest do KE
Rozhodujem sa medzi maxxis (ikon 2.2) a vittoria (mezcal, barzo 2.25).
Jazdím skôr xc, vedeli by ste mi poradiť?
Ďakujem.
ikon/ikon
barzo/mezcal
barzo/ikon
za mna ikon/ikon. Ber podla ceny
Ak sa nakoniec nerozhodnem tak sa zrejme po rokoch vratim k wild grip'r