chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Hmm. V živote už Ritchey speedmax nechcel ani zadarmo. Jazdil som. Na suchom a tvrdom povrchu je ešte dobrý, ale keď trošku poprší!!! Au! Vôbec nedrží ani na asfalte. A na zadnom - klasika - popraskal popri pätke plášťa skôr ako sa zodral.
Kto jazdí značku MICHELIN? Vrelo odporúčam na mokrý blatistý terén, ale aj suchý a tvrdý povrch Michelin XCR MUD. Má výborný záber. Už má za sebou 9500 km (samozrejme na zadnom) a teraz na utlačenom snehu stále dobre zaberá hoci stredový dezén už ledva vidno. Neodporúčam ho dávať na predné - nedrží stopu, zato brzdenie v priamom smere je výborné.
Aj mne sa zda - len XCR Mud abo Campagnolo, vsetko ostatne je asi shit. Lordik, ja mam tie Speedmaxy (este starsia verzia s oznacenim Alfa a Omega) od roku 1998 a mne teda este nepopraskali a to uz by mali aj narok pri tom veku, nie? A kedze Tebe popraskali aj ine znacky plastov (ak si dobre spominam, tak si nadaval aj na Continental), tak mam skor pocit, ze chyba bude v Tvojom pouzivani abo skladovani a nie vo vyrobcoch plastov. Ak napr. jazdis podhustene plaste abo ich skladujes na mraze/slnku, tak sa ani neda divit, ze tie plaste popraskaju...
P.S. Samozrejme, ze semislicky nemozu na blate drzat nijak extra kedze maju velmi jemny dezen, ale to snad nemusime riesit a ked ich niekto jazdi v blate, tak ma akceptovat zmenu trakcie kedze na to nie su urcene a nie frflat, ze su uplne nanic. Kuva, skuste byt niekedy objektivni a nekritizovat tak jednostranne bez zohladnenia faktov.
davhan a Jesus nepatrím k tým čo píše, že ostatné veci ako moje odskúšané a uznané ako dobré, sú "shit". Práve naopak. Ale len chválim osvedčené veci. A ak tu bude 500 tém o plášťoch tak sa predsa môžem vyjadriť do každej z nich.
Jesus - kde som KONKRÉTNE napísal, že som ritchey speedmax jazdil v blate? Písal som keď poprší, na mokrom povrchu. Na mokrom asfalte nedržali a aj mi ušmyklo zadné. Jednoducho na mokrom nedržia. Jedno obdobie som jazdil do práce (na horskom) do Martina zo Žiliny a dal som si plášte Ritchey tom slick. Výsledok bol na mokrom ten istý ako so speedmaxami. Vôbec nedržali. A prečo ospevujem michelinku? Lebo drží aj teraz na snehu po odjazdených 9500 km a ešte som s ňou "neľahol" a nešla do večných lovíšť už po nejakých 800 km ako tu niekto písal o (teraz už konkrétne neviem) schwalbe plášťoch.
Popraskanie? Jazdím na 200 kPa, čo už by sa dalo hodnotiť ako podhustenie. V teréne to ale dobre drží.
Skladovanie? Doma v izbe. Ale jazdím od mínus cca 10 stupňov Cezia do maximálnych letných teplôt v lete na Slovensku.
Mimochodom, ak ti tie ritchey speedmax vydržali do dnes, tak to si asi sviatočný jazdec.
A ešte keď vychválim nobby nic, foxku alebo "čerešniku" pre fandov hydrauliky - mechaniky shimano BR-M495, tak to ma tu zožeriete úplne? Hehehe! Nič v zlom, hlavne že sa jazdí...
Tie Speedmax vydrzali, lebo som ich po sezone 98 zhodil a nahodil som ich na zimaka v roku 2005, v tom je to tajomstvo. A nepisal som ze sa jazdia 10 sezon, smeroval som tym k tomu, ze uz by za 10 rokov mali byt podla Tvojich skusenosti davno prestarnute a popraskane. Nezostarli a drzia pokope stale rovnako. Kamos ich aktivne jazdi a nepraskaju tiez. To popraskanie zadnych plastov okolo pätky u Teba sa vysvetluje tym, ze jazdis na zadnom tlak 2 bary. Lenze povedzeme si na rovinu, to nie je chyba Continentalu abo Ritchey, ale nespravne pouzivanie v rozpore s udajom vyrobcu o minimalnom tlaku. A len tak mimochodom - ked uz jazdis tie 2 bary, vazis tak 55 kg? To by sa potom este dal ten tlak pochopit, ale ak mas napr. 70 kg tak sa nediv a vlastne vysledok vidis aj sam. Lenze potom by si nemal pisat o tom, ze su to zle plaste, lebo si neobjektivny a skreslujes. V biznise by som to nazval ociernovanim konkurencie resp. nekalou reklamou (nic v zlom).
... Kto jazdí značku MICHELIN? Vrelo odporúčam na mokrý blatistý terén, ale aj suchý a tvrdý povrch Michelin XCR MUD. Má výborný záber. Už má za sebou 9500 km (samozrejme na zadnom) a teraz na utlačenom snehu stále dobre zaberá hoci stredový dezén už ledva vidno...
To sa ti asi priplietla 1 nula, však ? Jazdil som Michelin XCR aj XC All Terrain a po 2500km museli ísť dole, pretože som sa už bál o seba. Jazdil som na nich asi všetky terény, aké sa na XC biku dajú (okrem snehu a ľadu, to jazdím až tento rok). Ak by ten plášť naozaj vydržal 9 500km dokonca na zadnom kolese, potom musel byť príliš tvrdý.
Priklanam sa k fluiderovmu nazoru - ziadny plast s dobrym gripom/primerane prilnavou zmesou nevydrzi v jazditelnom stave na zadnom kolese cez 4-5 tisic a aj to uz bude po nabehani nad 3 tisic pripominat semislick a zaberove/brzdne vlastnosti sa zhorsia. Ale zas Lord ho jazdi prevazne na asfalte a treba povedat, ze tam vobec nevadi, ze je to davno slick. A ano, opät je to skreslovanie ako som pisal vyssie - nemozeme sa bavit o realnej vydrzi skoro 10 tisic.
len tak mimochodom, co robite zo starymi opotrebovanymi plastami, len tak ich hadzete do smeti ci ich davate niekde zlikvidovat?
Ha !! Presne toto som riešil s mar_tinom minulý týždeň, pretože som kúpil nové pneu. Budem ich musieť rozrezať a dať do kontajnera . Podľa mňa by pneuservisy mali povinne vyberať všetky staré pneumatiky a dať ich zošrotovať resp. zrecyklovať.
pneuservisy to aj robia so starými pneumatikami, samozrejme, keď si ich nevezmeš domov...
Viem, že to robia. Ale ja by som vydal povinnosť majiteľovi akéhokoľvek vozidla odovzdať staré gumy v pneuservise, ktorý by bol zase povinný tie gumy dať zrecyklovať.
fluider nie nepomýlil som sa má odjazdených 9500 km, teda podľa tréningového denníku: 9879,8 km ( v 2007 som stihol na ňom 2444,7 km, v 2008 7250 km a teraz 185,1 km. Stred dezénu takmer nevidno. ja jazdím pomerne opatrne, pre mňa je dôležitejšia kondička (stúpania a roviny) a nie technika čo najrýchlejšej jazdy dolu kopcom. pár krát som ľahol a nemusím sa polámať ako kamoš. kľudne môžeš povedať, že mám o seba strach. na maratónoch to aj vidno. keď idem dolu kopcom tak ma takmer vždy niekto predbehne. mám dosť silný pud sebazáchovy.
všimol som si, že máš v profile napísané Blava/Žilina. jazdím v Žilinskom lesoparku Chrasť, takže piatky, soboty a nedeľe sú tam takmer výlučne moje stopy v snehu po kolesách. ...zadné plášťe sa snažím doraziť vždy úplne kým nevidno kostru. predné dokým sa mi to zdá únosné a dorážam ich potom na zadnom. na súťaž samozrejme voľbu dobrého či zjazdeného plášťa zvážim "doraziť" plášte mám vo zvyku ešte zo študentských čias, keď mi bol drahý plášť aj za 200,- Sk.
na snehu ozaj ešte stále michelinka dobre drží. ak budeš niekedy cez víkend v Žiline, tak ti ju môžem predstaviť. nemám najmenší dôvod si vymýšľať. preto ju tak ospevujem.
Ehm.. malá oprava. Nepodhusťujem. Rozsah tlakov je na xcr mud 200 - 400 kPa.
nie nepomýlil som sa má odjazdených 9500 km, teda podľa tréningového denníku: 9879,8 km ( v 2007 som stihol na ňom 2444,7 km, v 2008 7250 km a teraz 185,1 km. Stred dezénu takmer nevidno...jazdím v Žilinskom lesoparku Chrasť...
na snehu ozaj ešte stále michelinka dobre drží.
Priklanam sa k fluiderovmu nazoru - ziadny plast s dobrym gripom/primerane prilnavou zmesou nevydrzi v jazditelnom stave na zadnom kolese cez 4-5 tisic
katko katko - písal som TAKMER. stretnime sa a ukážem ti ho. čo je na tom neuveriteľné, že má cca 9900 km??????????
Ešte jedna úprava, pretože si ma normálne naštval. Donesiem tréningový denník, kde mám okrem výjazdov, kilometrov zaznačené merania obvodov predných kolies, výmeny plášťov, výmeny reťazí, kúpy súčiastok, výmeny brzd. doštičiek a pod. Mám síce škrabopis, ale iný dôkaz nemám. Bločik o kúpe by dôkaz o jazdení nebol a aj tak ho nemám. V obchode v ktorom najčastejšie kupujem bločky väčšinou neberiem. Stáli ma dva tieto plášte 2200 Sk. Pôvodný predný odpočíva spolu s ďalšími na kope.
Mimochodom nie som platený michelinom za reklamu. Popri mojom zamestnní nesmiem podnikať a ani vykonávať ďalšiu pracovnú činnosť. Mohol by som byť stíhaný.
A posl. bod.: na cesťáku je bežné že do kostry zodrané zadné plášte vydržia okolo 5 - 6 tisíc kilákov, no aj tam som našiel jednu výnimku Panaracer stradius elite - 9860 km (Stic ho videl a "džubal" ma, prečo ho nevymením ). Ale cesťácke plášte sú oproti horským plášťom tenké, tak vydržia kratšie.
netreba, nemám dôvod tie neveriť , inak ak si išiel v lesoparku tou zadnou cestičkou dole (odtiaľ je aj foto), tak mám silnú obavu, že máš ten xcr mud nahodený vzadu naopak
Vzadu ho mám naopak nahodený viem. Kedysi som skúšal čo sa stane, keď ho otočím. Žiaden rozdiel som nezaznamenal, tak som ho nechal tak. A ani pri dvoch zhodení (dva defekty) minulý rok neboli "dôvodom" otočiť ho naspäť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kto jazdí značku MICHELIN? Vrelo odporúčam na mokrý blatistý terén, ale aj suchý a tvrdý povrch Michelin XCR MUD. Má výborný záber. Už má za sebou 9500 km (samozrejme na zadnom) a teraz na utlačenom snehu stále dobre zaberá hoci stredový dezén už ledva vidno. Neodporúčam ho dávať na predné - nedrží stopu, zato brzdenie v priamom smere je výborné.
P.S. Samozrejme, ze semislicky nemozu na blate drzat nijak extra kedze maju velmi jemny dezen, ale to snad nemusime riesit a ked ich niekto jazdi v blate, tak ma akceptovat zmenu trakcie kedze na to nie su urcene a nie frflat, ze su uplne nanic. Kuva, skuste byt niekedy objektivni a nekritizovat tak jednostranne bez zohladnenia faktov.
Jesus - kde som KONKRÉTNE napísal, že som ritchey speedmax jazdil v blate? Písal som keď poprší, na mokrom povrchu. Na mokrom asfalte nedržali a aj mi ušmyklo zadné. Jednoducho na mokrom nedržia. Jedno obdobie som jazdil do práce (na horskom) do Martina zo Žiliny a dal som si plášte Ritchey tom slick. Výsledok bol na mokrom ten istý ako so speedmaxami. Vôbec nedržali. A prečo ospevujem michelinku? Lebo drží aj teraz na snehu po odjazdených 9500 km a ešte som s ňou "neľahol" a nešla do večných lovíšť už po nejakých 800 km ako tu niekto písal o (teraz už konkrétne neviem) schwalbe plášťoch.
Popraskanie? Jazdím na 200 kPa, čo už by sa dalo hodnotiť ako podhustenie. V teréne to ale dobre drží.
Skladovanie? Doma v izbe. Ale jazdím od mínus cca 10 stupňov Cezia do maximálnych letných teplôt v lete na Slovensku.
Mimochodom, ak ti tie ritchey speedmax vydržali do dnes, tak to si asi sviatočný jazdec.
A ešte keď vychválim nobby nic, foxku alebo "čerešniku" pre fandov hydrauliky - mechaniky shimano BR-M495, tak to ma tu zožeriete úplne? Hehehe!
To sa ti asi priplietla 1 nula, však ? Jazdil som Michelin XCR aj XC All Terrain a po 2500km museli ísť dole, pretože som sa už bál o seba. Jazdil som na nich asi všetky terény, aké sa na XC biku dajú (okrem snehu a ľadu, to jazdím až tento rok). Ak by ten plášť naozaj vydržal 9 500km dokonca na zadnom kolese, potom musel byť príliš tvrdý.
Ha !! Presne toto som riešil s mar_tinom minulý týždeň, pretože som kúpil nové pneu. Budem ich musieť rozrezať a dať do kontajnera
Viem, že to robia. Ale ja by som vydal povinnosť majiteľovi akéhokoľvek vozidla odovzdať staré gumy v pneuservise, ktorý by bol zase povinný tie gumy dať zrecyklovať.
všimol som si, že máš v profile napísané Blava/Žilina. jazdím v Žilinskom lesoparku Chrasť, takže piatky, soboty a nedeľe sú tam takmer výlučne moje stopy v snehu po kolesách. ...zadné plášťe sa snažím doraziť vždy úplne kým nevidno kostru. predné dokým sa mi to zdá únosné a dorážam ich potom na zadnom. na súťaž samozrejme voľbu dobrého či zjazdeného plášťa zvážim
na snehu ozaj ešte stále michelinka dobre drží. ak budeš niekedy cez víkend v Žiline, tak ti ju môžem predstaviť. nemám najmenší dôvod si vymýšľať. preto ju tak ospevujem.
Ehm.. malá oprava. Nepodhusťujem. Rozsah tlakov je na xcr mud 200 - 400 kPa.
na snehu ozaj ešte stále michelinka dobre drží.
tak stred dezénu nevidno a má odjazdených 9500
Michelin Wildgripper Hot 5 !
Ešte jedna úprava, pretože si ma normálne naštval. Donesiem tréningový denník, kde mám okrem výjazdov, kilometrov zaznačené merania obvodov predných kolies, výmeny plášťov, výmeny reťazí, kúpy súčiastok, výmeny brzd. doštičiek a pod. Mám síce škrabopis, ale iný dôkaz nemám. Bločik o kúpe by dôkaz o jazdení nebol a aj tak ho nemám. V obchode v ktorom najčastejšie kupujem bločky väčšinou neberiem. Stáli ma dva tieto plášte 2200 Sk. Pôvodný predný odpočíva spolu s ďalšími na kope.
Mimochodom nie som platený michelinom za reklamu. Popri mojom zamestnní nesmiem podnikať a ani vykonávať ďalšiu pracovnú činnosť. Mohol by som byť stíhaný.
A posl. bod.: na cesťáku je bežné že do kostry zodrané zadné plášte vydržia okolo 5 - 6 tisíc kilákov, no aj tam som našiel jednu výnimku Panaracer stradius elite - 9860 km (Stic ho videl a "džubal" ma, prečo ho nevymením