chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Aj FA som mal obycajny, ziadne zazracne lepaky, vzhladom na to ze nezavodim ani nejazdim ziadnu hranu nie som ochotny platit za frikulinske zmesky peniaze navyse. A este aj preto ze mojim obmedzenim su hlava a nohy, nie vybavenie. Pripadne skus precitat aj tretiu vetu, nepisem ze HD/NN je horsie ako FA, ale ze je ine, a samozrejme viem ze popisujem subjektivnu skusenost ktora je pre ine zmesi este menej relevantna. Neodolal som ale, kedze zrovna vzory v Kenaiovom prispevku sedia s tym co prave brusim ...
jasné, nekritizujem tiež som len vlastný postreh napísal .... aktuálne mám tie performance a napriek tomu, že viem že sú horšie ako evo, tak som ich mevymenil ... a zdá sa že ešte aspoň 2 tisíc km vydržia
nikto nejazdi maxxis ardent? mne to pride to MK ako ideal na traily (nemyslim na aktualne pocasie, skor jar/leto/jesen). ale rad si precitam pre/proti od niekoho, kto ma dlhodobejsiu skusenost.
Kotva? Ale kdeze...teraz mam vacsiu kotvu. Jasne, oproti inym plastom mozno ano. Mam tiez skusenost, ze za sucha ok, ale na vlhkom uz to nebolo tak super.
Hlavný problém Ardenta je to hluché miesto medzi strednými a bočnými štupľami...ľúbi v náklone z ničoho nič ustreliť, Ak by som si mal vybrať medzi ním a NN od Schwalbe, idem do NN, je to ďaleko čítateľnejší plášť resp je vo všetkom lepší...akurát tie nové verzie dosť pribrali
Hlavný problém Ardenta je to hluché miesto medzi strednými a bočnými štupľami...ľúbi v náklone z ničoho nič ustreliť, Ak by som si mal vybrať medzi ním a NN od Schwalbe, idem do NN, je to ďaleko čítateľnejší plášť resp je vo všetkom lepší...akurát tie nové verzie dosť pribrali
no ja som prave zo schwalbe NN presiel na ardent vpredu aj vzadu. oproti NN je na asfalte podla mna rychlejsi (ale toto nie je pre mna dolezite,nakolko asfalt jazdim len na presun k trailom). kedze som menil na jesen, stihol som len 2 vyjazdy po trailoch a prisiel mi OK. (nebolo sucho ani extra blato, taky "typicky" jesenny podklad). pravda je,ze som to nejako extra nehrotil, takze si dam pozor na to co pises, ardent som bral podla popisu zo stranky vyrobcu, kde mi vysiel ako ideal na traily, tak uvidim. kazdopadne dik za postreh
O tych novych NN pisu ze su vyrazne lepsie v zakrutach aj pri brzdeni. Tiez odolnejsie bocnice. Maly by byt velkorise skutocnou sirkou na rafe. Vo vseobecnosti hodnotia novy NN lepsie ako stary a to vo vsetkych prevedeniach. Ale je otazka, kolko z toho je PR a kolko realita. Ja mam z toho pocit z NN sa posunul z XC do trail segmentu a tym padom tu hmotnost chapem.
Aj starsi NN bol velmi slusny, univerzalny plast. Novsi posobi este agresivnejsie (otazne je na novom odvalovanie po asfalte, na starsom to bolo velmi dobre). Starsi NN mal velmi slabe bocnice aj v SS prevedeni (bol citelny rozdiel medzi NN a HD so SnakeSkin). Tieto nove by uz mali byt v SuperTrail celkom odolne (rovnake ako HD). Ale teda na hmotnosti tiez celkom pribrali.
Jazdim novy NN a mal som aj jeho staru verziu - novy ma bocnice o poznanie odolnejsie, prirovnal by som ich k niecomu medzi starym HD a MM snakeskin.
Co sa odvalovania tyka, nespozoroval som nejaky zasadnejsi rozdiel, no je to tazko hodnotit, kedze tam vstupuje viacero premennych (vietor, sklon cesty, atd..)
Grip som zatial nemal moznost vyskusat na suchych/prasnych trailoch (kupoval som na jesen), no stary NN mal obcas tendenciu nahle ustrelit.. zrejme kvoli chybajucim stuplom pri priecnom pohlade na plast.. vahovo, stary NN mal za novoty 784g, novy NN mal 883g, oba 27,5x2,35 speedgrip, stary bol Snakeskin, novy Superground
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
do sucha bolo dobre, ale ak poprsalo, tak uz nie ...
ale su to naozaj roky - vela sa mohlo zmenit
https://www.mtbiker.sk/forum/post1428195.html#p1428195
Ty mas tuto?
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/schwalbe-plast-nobby-nic-27-5x2-35-60-584-67tpi-720g-snake-tle-spgrip.html
no ja som prave zo schwalbe NN presiel na ardent vpredu aj vzadu. oproti NN je na asfalte podla mna rychlejsi (ale toto nie je pre mna dolezite,nakolko asfalt jazdim len na presun k trailom). kedze som menil na jesen, stihol som len 2 vyjazdy po trailoch a prisiel mi OK. (nebolo sucho ani extra blato, taky "typicky" jesenny podklad). pravda je,ze som to nejako extra nehrotil, takze si dam pozor na to co pises, ardent som bral podla popisu zo stranky vyrobcu, kde mi vysiel ako ideal na traily, tak uvidim. kazdopadne dik za postreh
Co sa odvalovania tyka, nespozoroval som nejaky zasadnejsi rozdiel, no je to tazko hodnotit, kedze tam vstupuje viacero premennych (vietor, sklon cesty, atd..)
Grip som zatial nemal moznost vyskusat na suchych/prasnych trailoch (kupoval som na jesen), no stary NN mal obcas tendenciu nahle ustrelit.. zrejme kvoli chybajucim stuplom pri priecnom pohlade na plast.. vahovo, stary NN mal za novoty 784g, novy NN mal 883g, oba 27,5x2,35 speedgrip, stary bol Snakeskin, novy Superground