chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Vpredu - Continental Cross King 27x2,3" Black Chilli, Protection - to už mám otestované a je to dosť v pohode plášť Vzadu - Maxxis Forekaster 27,5x 2,35" EXO TR
Ja planujem dopredu: Conti CrossKing RaceSport 29x2,2 a vzadu uz mam Conti RaceKing RaceSport 29x2,2. Bajk je klasicke HardTail MTB. Udajne tiez vpohode combo... Jazdim cestu, polne cesticky a slabsi horsky teren prevazne.
Vpredu - Continental Cross King 27x2,3" Black Chilli, Protection - to už mám otestované a je to dosť v pohode plášť Vzadu - Maxxis Forekaster 27,5x 2,35" EXO TR
Jazdi niekto tuto kombinaciu?
Nie ze by som vedel poradit, skor zo zvedavosti, Maxxis Forekaster 27,5x 2,35" EXO TR je podla mojho usudku vyrazne agresivnejsi plast ako Cross King. Preco chces davat do zadu, kde bude viac citit horsie odvalovanie agresivnejsi plast. Tiez ked ti prve ustreli v zakrute predok asi to nebude najlepsi zazitok. Aky mas na to dovod ?
Zdravím,
plánujem prejsť na bezdušové kolesá, keď už postupne staré budú zodraté. Pôvodné sú tam Schwalbe Tough Tom/Rapid Rob obe šírky 2,25 a 27,5'' kolesá. Ráfiky by mali byť uspôsobené na bezdušáky ale vnútorná šírka je 21 mm.
Má niekto kombináciu 21 široký ráfik a 2,25'' plášte? Nebude sa to žuvať? Alebo použiť to budem môcť ale nemôžem dávať nízke tlaky?
Alebo ešte pošetriť a zaobstarať si širší ráfik na 2,25'' plášte?
Ja mám tiež podobnú dilemu. Mám 26 palcové kolesá, ale len 17 mm vnútornú šírku ráfika. Momentálne mám plášte šírky 2.10 palca, ale zháňam Nobby Nic v danej šírke a je nedostupný, no v šírke 2.25 je, preto by ma zaujímalo, či by to nebol problém na tak úzky ráfik (nejak extra nízke tlaky nejazdím).
No veď práve do lesa to potrebujem, presnejšie aj do snehu. Súčasný schwalbe Rapid Rob je dosť slabý, štuple sú dosť nízke a tak je trakcia poslabšia. A zase nie som ochotný zaplatiť veľké sumy. Doposiaľ som fúkal na 2.10 šírke cca 2 bary, niekedy trochu menej (napredu, tam som aj zamýšľal tento plášť).
A má teda zmysel v tom mojom prípade ísť do bezdušových plášťov keď aj tak nebudem môcť ísť do nižších tlakov kvôli šírke ráfka 21 mm? Prípadne do akej šírky plášťa by ste išli pri takomto ráfiku aby mali bezdušáky aj význam?
Alebo ešte druhá otázka aký je taký optimálny ráfik pre 2,25'' plášte? Aspoň 25 mm vnútornej šírky alebo aj viac?
A má teda zmysel v tom mojom prípade ísť do bezdušových plášťov keď aj tak nebudem môcť ísť do nižších tlakov kvôli šírke ráfka 21 mm? Prípadne do akej šírky plášťa by ste išli pri takomto ráfiku aby mali bezdušáky aj význam?
Alebo ešte druhá otázka aký je taký optimálny ráfik pre 2,25'' plášte? Aspoň 25 mm vnútornej šírky alebo aj viac?
s dusou vozim teraz v zime 2,25ky na 19mm rafiku co bol na mojej masine odnova ...
2,25 ky bezduse mozes v uplnej pohode aj na 23mm rafik ...
Zdravím,
plánujem prejsť na bezdušové kolesá, keď už postupne staré budú zodraté. Pôvodné sú tam Schwalbe Tough Tom/Rapid Rob obe šírky 2,25 a 27,5'' kolesá. Ráfiky by mali byť uspôsobené na bezdušáky ale vnútorná šírka je 21 mm.
Má niekto kombináciu 21 široký ráfik a 2,25'' plášte? Nebude sa to žuvať? Alebo použiť to budem môcť ale nemôžem dávať nízke tlaky?
Vopred ďakujem za rady
Zalezi od...
Ja som jazdil 21mm rafy s 2.25 x-king na 29"
Zalezi kolko chces fukat a aj konkretna kombinacia raf plast.
Mohol som ist s tlakom v zadu na 28psi v predu 24psi. Pod tieto tlaky uz bolo citi v klopkach ako sa to zvachle. Vazil som v tedy 82kg. Vyzut v zakrute sa mi to nepodarilo nikdy, ani tlak som nestratil. Ked som ale potreboval vyzut plast, bolo to peklo, zrejme kombinaciou raf plast.
Ak vazis 85kg a viac a nejazdis agresivne bude to OK. Jazdit sa to dalo aj na 19mm rafoch, ale to uz naozaj len taku turistiku.
Este tam mozes dat plast s tuhsimi bocnicami, alebo vlozku, to by malo problem vyriesit, ak vznikne.
Hlavne to ale cele zalezi od toho co a ako jazdis. Na pumptracku som zvachlal aj 2,0" na 21mm rafe, kym som to nefukal na 65 psi a to aj ked tam este bola dusa.
Na 19mm Mavic Crossmax slr som 2 sezóny v predu jazdil 2.35 Vittoria Peyotte a Barzo, v zadu 2.35 Mezcal, Ikon 2.2 pri cca 1.7 a 1.8-1.9Bar Na zimu som mal na 25mm rafku 2.2 x-king a v zadu na 22mm ráfku mezcal 2.35 resp, ikon a všetko v pohode. Rozdiel medzi 19 a 22mm nebol poznať až pri tom 25mm som išiel s tlakom na 1.6Bar
Pre mňa prechod na bezduše bol určite krokom vpred, predtým kopec defektov, po prechode už iba pár dier ktoré zalepilo mlieko
Ja som este 2 roky dozadu jazdil Schwalbe NN 2,25 a RR 2, 25 na rafikoch 21 mm. Fukal som na cca 1,3 vpredu a o nieco viac vzadu. Mam 76 kg a nie som sice enduro jazdec co dava 2 metrove skoky ale traily TBK 1,2,3 jazdim svizne. A naozaj len v extremoch to trochu zulo.. Samozrejme ideal by bol aspon 25mm rafik, ale ja by som na tvojom mieste urcite isiel na bezduse, nebudes lutovat ani pri 21mm rafiku..
Na 19mm Mavic Crossmax slr som 2 sezóny v predu jazdil 2.35 Vittoria Peyotte a Barzo, v zadu 2.35 Mezcal ....
Práve nad Vittoria Barzo som rozmýšľal, prípadne aj Mezcal. Obe v 2.35'' lebo čo som pozeral tak sú to ako 2.25'' u Schwalbe. To Barzo si mal na prednom alebo aj na zadnom?
Ja som este 2 roky dozadu jazdil Schwalbe NN 2,25 a RR 2, 25 na rafikoch 21 mm. Fukal som na cca 1,3 vpredu a o nieco viac vzadu. Mam 76 kg a nie som sice enduro jazdec co dava 2 metrove skoky ale traily TBK 1,2,3 jazdim svizne. A naozaj len v extremoch to trochu zulo.. Samozrejme ideal by bol aspon 25mm rafik, ale ja by som na tvojom mieste urcite isiel na bezduse, nebudes lutovat ani pri 21mm rafiku..
Aj nad takouto kombináciou plášťov som dumal. Ten Schwalbe RR by sa dal porovnať s Barzom čo sa týka dezénu nie? Ja mám tak 78 kg (teraz asi aj viac ) Zatiaľ nejazdím nejak extrém, skôr pokojnejšie tempo tak by to mohlo byť OK aj na 21 ráfkoch.
Časom budem donútený meniť náboje aj tak, lebo sú tam základné Shimano TX-505, ktoré nie sú zatesnené a už sa tam dostal nejaký bordel a všimol som si to až neskôr keď už boli kónusy a misky mierne opotrebované a guličky drsné. Guličky som zatiaľ vymenil aby to ešte ako tak išlo. Takže pri tejto príležitosti asi dám vypliesť rovno nové náboje aj s novými ráfikmi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja chcem skusit takuto kombinaciu:
Ja chcem skusit takuto kombinaciu:
Nie ze by som vedel poradit, skor zo zvedavosti, Maxxis Forekaster 27,5x 2,35" EXO TR je podla mojho usudku vyrazne agresivnejsi plast ako Cross King. Preco chces davat do zadu, kde bude viac citit horsie odvalovanie agresivnejsi plast. Tiez ked ti prve ustreli v zakrute predok asi to nebude najlepsi zazitok. Aky mas na to dovod ?
Vopred ďakujem za rady
bud uzsi plast, alebo sirsi rafik (ak nechces vyssi tlak) ...
https://www.muziker.sk/schwalbe-tough-tom-26x2-10-54-559-50tpi-650g-k-guard
s dusou vozim teraz v zime 2,25ky na 19mm rafiku co bol na mojej masine odnova ...
2,25 ky bezduse mozes v uplnej pohode aj na 23mm rafik ...
Vopred ďakujem za rady
Zalezi od...
Ja som jazdil 21mm rafy s 2.25 x-king na 29"
Zalezi kolko chces fukat a aj konkretna kombinacia raf plast.
Mohol som ist s tlakom v zadu na 28psi v predu 24psi. Pod tieto tlaky uz bolo citi v klopkach ako sa to zvachle. Vazil som v tedy 82kg. Vyzut v zakrute sa mi to nepodarilo nikdy, ani tlak som nestratil. Ked som ale potreboval vyzut plast, bolo to peklo, zrejme kombinaciou raf plast.
Ak vazis 85kg a viac a nejazdis agresivne bude to OK. Jazdit sa to dalo aj na 19mm rafoch, ale to uz naozaj len taku turistiku.
Este tam mozes dat plast s tuhsimi bocnicami, alebo vlozku, to by malo problem vyriesit, ak vznikne.
Hlavne to ale cele zalezi od toho co a ako jazdis. Na pumptracku som zvachlal aj 2,0" na 21mm rafe, kym som to nefukal na 65 psi a to aj ked tam este bola dusa.
Pre mňa prechod na bezduše bol určite krokom vpred, predtým kopec defektov, po prechode už iba pár dier ktoré zalepilo mlieko
precitaj si starsie prispevky - vsetko uz bolo napisane a nie si limitovany sirkou rafika (skor naopak)
Práve nad Vittoria Barzo som rozmýšľal, prípadne aj Mezcal. Obe v 2.35'' lebo čo som pozeral tak sú to ako 2.25'' u Schwalbe. To Barzo si mal na prednom alebo aj na zadnom?
Aj nad takouto kombináciou plášťov som dumal. Ten Schwalbe RR by sa dal porovnať s Barzom čo sa týka dezénu nie? Ja mám tak 78 kg (teraz asi aj viac
Časom budem donútený meniť náboje aj tak, lebo sú tam základné Shimano TX-505, ktoré nie sú zatesnené a už sa tam dostal nejaký bordel a všimol som si to až neskôr keď už boli kónusy a misky mierne opotrebované a guličky drsné. Guličky som zatiaľ vymenil aby to ešte ako tak išlo. Takže pri tejto príležitosti asi dám vypliesť rovno nové náboje aj s novými ráfikmi.