chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Za mňa jeden z najuniverzálnejsich plášťov aké som jazdil, dá sa použiť na všetko od tvrdého ujazdeneho podkladu cez hrabanku až po blato s tým ze sa mu dá dôverovať v každých podmienkach, pekne predvidatelny, dokáže sa zahryznut aj tam kde to už ozaj nečakám. Pocitovo nízky valivý odpor vzhľadom na vzorku a zmes. Ale v trail verzii trail dosť náchylný na prerazenie a prerezanie, verzia enduro je už na omak bitelnejsia a zatiaľ bez prerazenia 😁
Chlopi co vravite na Vittoria Mazza 2,4 a Mortello 2,35 - predne/zadne, jazdi z vas niekto toto kombo?.... teraz jazdim Maxxis DHF vpredu aj vzadu.....
polepsim si vymenou za Vittoria ? branomelis mi dal strrasneho chrobaka do hlavy .... citam recenzie a vyzera to na zaujimave plaste....
Ako pise Vtipalos.. kopia Minionu jazdi ako kopia Minionu. Zvysok je velakrat len placebo ;- ). Samozrejme, Minion DHF ma na vyber 4 bocnice (Exo,Exo+,DD,DH) a 5 zmesi (Ultra Tacky, 3C MaxGrip, 3C MaxTerra, Dual Compound, Single Compound). Plus 3 generacie (pre-WT, WT, post-WT) ohladom pomeru osadenia stuplov k sirke.
Neda sa vobec povedat ze Minion ma nejaky prejav ked existuje cez 30 kombinacii napriec poslednou dekadou :- ). Ultra Tacky nebude jazdit rovnako jak lacna bikeparkova DC verzia. Exo netlmi a nechrani ako DD. Etc..
Rozdiel medzi roznymi kopiami toho isteho dizajnu je ultimatne ako pekne a odlisne/unikatne logo chce niekto mat na boku a ako moc tuzi odlahcit penazenke ked kupuje hocico co prave neni v zlave na Bike24.de
Obcas sa stane ze ani jedna z tych 30 verzii ktore ma Maxxis a Schwalbe na kazdy plast, nesadne uplne presne do konkretnej predstavy a vtedy moze objektivne ponuknut alternativa zmenu. Ale kedze 90perc. vsetkych pretekarov napriek sponzorstvu jazdi ciernou fixkou zacarbane Maxxisy, tak by som povedal ze az tak nie :- ).
Ja som skusal rozne maxxisy a rozne zmesi a lepsi univerzal ako ardent race som na take normalne turisticko fotrovske jazdenie nenasiel. V blate ako tak drzi, v prachu tiez aj asfalt dava. Ikon smyka v hlbsom prachu a blate to je tak na zadne koleso na leto. Teraz chcem jesen zimu na xc biku skusit kombo ardent race+ardent. Miniony dhr a dhf mam zas na fulle na jesen zimu jar do blata ale teda to su dobre kotvy nielen na asfalte. Este chcem buducu sezonu skusit schwalbe racing ralp a ray na chrtenie na xc ht kvoli tej hmotnosti a pozitivnym recenziam. Len so schwalbe mam zle skusenosti este z dusovych plastov, casto som chytil krivy kus . Jasne ze kazdy jazdi ine podmienky a je na tom inak s technikou jazdy a potrebuje ine plaste (potom mozno ani kotvy typu Minion na zimu nepotrebuje )
Chlopi co vravite na Vittoria Mazza 2,4 a Mortello 2,35 - predne/zadne, jazdi z vas niekto toto kombo?.... teraz jazdim Maxxis DHF vpredu aj vzadu.....
polepsim si vymenou za Vittoria ? branomelis mi dal strrasneho chrobaka do hlavy .... citam recenzie a vyzera to na zaujimave plaste....
Jazdil som presne toto kombo ale skončil som pri Mazzach na oboch kolesách... na tvrdé podklady je Martello fajn, parádne odvaluje, ale v hrabanke cítiť ze proste nemá taky grip aký by bolo treba, hlavne pri brzdení...
Maxxis som dával šancu pomerne dlhú dobu v rôznych verziách ale tým plášťom proste neveril... Za mňa jedny z najmenej predvidatelnych plášťov aké som na biku mal...
DHF zas ani nie je plast pre kazdeho aj ked sa to tak ludovo traduje kvoli jeho legendarnemu statusu. Vacsina ludi nema az tak dobre zvladnutu techniku klopenia obzvlast off-camber aby sa necitili o nieco bezpecnejsie na niecom predsa len sirsom co sa tyka stredneho dezenu.
Ono je predsa len dovod preco vela znaciek skopirovalo DHF, ale asi 10krat tolko ich zkopirovalo DHR II a to ako plast na predne aj zadne koleso (aj ked sa velakrat nadalej pokracuje v tom marketingu na zadne, hlavne kvoli valivemu odporu, vid. Schwalbe Big Betty).
Ale to je o tom type dezenu a nie nutne o znacke co ho vyraba.
Osobne recenzie plastov (ak to prave nerobia recenzenti typu Blister Gear) su velmi ezotericka vec :- ). Fora su plne "zmenil som kopiu A za kopiu B a grip sa zlepsil 100 nasobne! Neuveritelne!" a hned pod tym presne opacny nazor.
Kupou ziadnej znacky dnes clovek neurobi chybu, ale urcite ani nenajde zlaty gral ktory si nikto nevsimol.
FiLus sak prave, nejak tej 2,3 DHF prestavam vpredu verit... neviem preco... a teraz som dostal chrobka do hlavy za vittoriu mazza 2,4.... podla toho co som cital tak nema az taky hluchy priestor medzi stredovym behunom a krajovymi stuplatmi ako DHF, ale zas tam nebude 100% rozdiel.... a ta ich zmes je asi lepsia na rolling ako konkurencne znacky, ale moze to byt iba marketing.... asi pojdem to doho a zhodnotim sam... uz sa iba rozhodnut co dozadu, ci martello ci mazza....
FiLus je tam inak obrovsky rozdiel medzi martellom a mazzou vo valivom odpore? a v brzdeni?
Juraj_yT niekedy treba dat na marketing a placebo spravi svoje .... inak nema zle hodnotenia ta mazza vzhladom na to ze to je ,,vylepsene´´ DHF.... mozno pojde iba o rozdielne zmesy gum, tpi a tym sa ten plast odlisuje od originalu DHF....
"Kopirovat" netreba brat doslovne a negativne, je mi jasne ze Avery nepisal diplomovku s Matovicom. Aj ked novu verziu navrhne sam povodny dizajner. V najlepsom slova zmysle dajme teda "Spiritual successor". Je jasne kedy je plast dusou Minion a kedy Magic Mary :- ).
Sam jazdim kopiu DHR II v podobe E13 TRS lebo mi pekne pasuje logo s rafikom (a lebo mal pekne discounty na Bike24).
Rumakk ta ich Graphene 2.0 zmes je "divná"... Príde mi ze na mokrých koreňoch a skalach to neustreli naraz, ako keď trafis ľad, ale ma to ako keby tendenciu šmyknut postupne... No v bikeparkoch zadok začal miznút pred očami ale žiadne trhanie stoplov.
Po prechode s Martella na Mazzu bolo agresivnejsiu vzorku samozrejme poznať, Martello na asfalte prakticky ani nehučí... Pri brzdení a zatacani to bolo ale úplne inde, už som aj cítil že zadaok sám o sebe brzdí ?
FiLus a co brzdenie na prašane? volny povrch.... ved martello musi brzdit jak blaznive kvoli tym kolmim stuplom.... ci? lebo aggressor mi dobre brzdil a to je dost podobny plast...
Juraj_yT presne toto tesať do kamena - DHF aj DHR treba riadne naklopiť bike v zakrute aby bola trakcia, v miernom náklone sa dostavaju skoro na šmyk čo rozhodí balans a potom zase chytia trakciu - aspoň väčšinou teda ale je to neprijemne ked prechadzam z letných plášťov na zimne v prvých točkách som z toho rozhodený za mna ale teda okrem tejto vady držia a brzdia paradne až neskutočne v priamom smere.
Rumakk vzorka je pomerne hustá a nízka, chýba tomu také to agresivne zahryznutie do podkladu keď treba. Ako vyskúšať môžeš, jazdiť sa na tom samozrejme dá.
peniakfoto suhlasim s tebou, v priamom smere brzdia ako kotvy.. aj do smyku je problem ich dostat, zahryznu sa zuby a radsej ta ten plast prehodi na druhu stranu...
FiLus zatial som objednal MAZZA dopredu... uvidim ci Martello dozadu alebo tu mazzu.... dik za rady
Vie mi niekto z osobnej skúsenosti povedať niečo o prechode so schwalbe na maxiss? Konkrétne na enduro teraz jazdím Magic Mary vpredu a Bit Betty vzadu. Rozmýšľam že dám Mary aj dozadu pre väčší grip, alebo by som skúsil nejaké kombo od Maxisu, vie mi niekto povedať rozdiel čo sa týka gripu a odhaľovania ??
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
polepsim si vymenou za Vittoria ? branomelis mi dal strrasneho chrobaka do hlavy
Neda sa vobec povedat ze Minion ma nejaky prejav ked existuje cez 30 kombinacii napriec poslednou dekadou :- ). Ultra Tacky nebude jazdit rovnako jak lacna bikeparkova DC verzia. Exo netlmi a nechrani ako DD. Etc..
Rozdiel medzi roznymi kopiami toho isteho dizajnu je ultimatne ako pekne a odlisne/unikatne logo chce niekto mat na boku a ako moc tuzi odlahcit penazenke ked kupuje hocico co prave neni v zlave na Bike24.de
Obcas sa stane ze ani jedna z tych 30 verzii ktore ma Maxxis a Schwalbe na kazdy plast, nesadne uplne presne do konkretnej predstavy a vtedy moze objektivne ponuknut alternativa zmenu. Ale kedze 90perc. vsetkych pretekarov napriek sponzorstvu jazdi ciernou fixkou zacarbane Maxxisy, tak by som povedal ze az tak nie :- ).
polepsim si vymenou za Vittoria ? branomelis mi dal strrasneho chrobaka do hlavy
Jazdil som presne toto kombo ale skončil som pri Mazzach na oboch kolesách... na tvrdé podklady je Martello fajn, parádne odvaluje, ale v hrabanke cítiť ze proste nemá taky grip aký by bolo treba, hlavne pri brzdení...
Maxxis som dával šancu pomerne dlhú dobu v rôznych verziách ale tým plášťom proste neveril... Za mňa jedny z najmenej predvidatelnych plášťov aké som na biku mal...
Ono je predsa len dovod preco vela znaciek skopirovalo DHF, ale asi 10krat tolko ich zkopirovalo DHR II a to ako plast na predne aj zadne koleso (aj ked sa velakrat nadalej pokracuje v tom marketingu na zadne, hlavne kvoli valivemu odporu, vid. Schwalbe Big Betty).
Ale to je o tom type dezenu a nie nutne o znacke co ho vyraba.
Osobne recenzie plastov (ak to prave nerobia recenzenti typu Blister Gear) su velmi ezotericka vec :- ). Fora su plne "zmenil som kopiu A za kopiu B a grip sa zlepsil 100 nasobne! Neuveritelne!" a hned pod tym presne opacny nazor.
Kupou ziadnej znacky dnes clovek neurobi chybu, ale urcite ani nenajde zlaty gral ktory si nikto nevsimol.
FiLus je tam inak obrovsky rozdiel medzi martellom a mazzou vo valivom odpore? a v brzdeni?
Juraj_yT niekedy treba dat na marketing a placebo spravi svoje
kazdopadne dik za rady
Sam jazdim kopiu DHR II v podobe E13 TRS lebo mi pekne pasuje logo s rafikom (a lebo mal pekne discounty na Bike24).
Po prechode s Martella na Mazzu bolo agresivnejsiu vzorku samozrejme poznať, Martello na asfalte prakticky ani nehučí... Pri brzdení a zatacani to bolo ale úplne inde, už som aj cítil že zadaok sám o sebe brzdí ?
FiLus zatial som objednal MAZZA dopredu... uvidim ci Martello dozadu alebo tu mazzu.... dik za rady
Odvalovanie telefón si opravuje po svojom. Máš aj niečo k veci??