chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
No ta Control 2 Bliss je ak tomu dobre rozumiem zmes 2 generacie dozadu, este predtym ako prisli T5 a T7 zmesy niekedy v roku ~2021. Ta bola aj na omak uplne ina. Subjektivne mam pocit ze tie najnovsie plaste su z rovnakej gumy ako predosle T5/T7. Je tam ale tusim nova konstrukcia plasta. Po novom Flex Lite nahradza S-Works a Grid Lite nahradza konstrukciu Control.
Zmenil sa tiez vzor na Fast Traku a Air Trak nahradil Renegade. Fast Trak ma po novom trochu redsi vzor. Air Trak je v porovnani s Renegade tiez redsi a zaroven ma vyraznejsie stuple po stranach.
V suchych podmienkach ale jazdi na predku novy Fast Trak Flexlite velmi podobne ako minula generacia, co si subjektivne pamatam. Teda pekne vedie stopu ale dost odskakuje na korenoch a volnych kamenoch.
Air Trak ma urcite lepsi grip ako mal Renegade.
Tvrdia ze sa zlepsil aj valivy odpor a su tiez extremne lahke. Tie bocnice su ale dost tenke, takze by som od toho neocakaval bohvieaku odolnost voci defektom.
Ahojte, jazdím na bajku zväčša ciklotrasy, asfaltky, poľné cesty, štrkové občas niečo cez les nie moc náročné. Zvažujem zmenu plášťov, za jedno asi majú veľký odpor a za ďalšie po ceste dosť hučia. Momentálne od novoty mám nahodené:
kopino112 tie plaste, co mas, su velmi siroke na tvoje pouzivanie. Maju sirku 2,4" (palca). Ten Maxxis Ikon, co pozeas, ma 2,35", dezen je velmi podobny, velmi by si si nepomohol.
Raceking bude lepsi na asfalt a tvrdy povrch, ikon ta trosku lepsie podrzi v lese. Raceking je lahsi, ikon odolnejsi.
Uz je len na tebe vybrat si.
Jazdit sa ti bude lahsie. Mam to odskusane - z opacneho smeru - isiel som na sirsie kvoli lepsej trakcii v tazsom terene. Ten rozdiel odpore pri sirsich plastoch je na asfalte vyrazny.
ja som teraz tiez riesil plašte, a po rokoch sa mi tusim konecne podarilo najst celkom optimalny kompromis grip/vaha resp roling speed/. hadam mi nejaky cas nadsenie vydrzi. dlho som predhliadal specialized plašte, a na to moje malokarpatske trailovanie staci bohate aj ground control. hlavne ked vidim, ze spesl plašte sa daju zohnat za smiesny peniaz, tie moje ma stali cca 18e aj s postou/ks v slusnej zmesy T7. ked si vezmem znacky co som jazdil (maxxis. schwalbe) v porovnatelnych zmesiach, na tu cenu sa v akcii nedostanem ani nahodou, vsetko je to min. +50% ak nie dvojnasobok. uvidime ako zivotnost.
Gusto0 Mal zrejme na mysli váhu a to dáva zmysel. Maxxis sú ťažítka, Ikon 2.35 váha okolo 800 gr Ikon 2.20 váha 660 gr, píše, že chce jazdiť asfalt. Tak nepríde mi to ako zlá rada.
Uz zacali vyrabat aj IKON 2.4 WT. A su to fakt kotvicky a odkial to viem? Lebo ho mam vpredu aj vzadu Ale zas ten plast mam rad, pre mna je IKON nostalgia. Nahradil som Mezcal 2.4, ktore som uz dral. A je to rozdiel, v prospech Mezcala samozrejme.
Ikon 2.35 mam na zadnom. Nechapem, preco by mal byt absolutne nevhodny na asfalt. To, ze je tazky, je prave na asfalte jedno - roztocis a udrzujes rychlost. Narozdiel od trailu, kde rozbiehas a brzdis. Tam je ta vaha viac problem.
Ano, nie je to Race king od Continentalu, valivy odpor ma trochu vacsi. Ale na kombinacie asfalt, hlina, prach, co mam v kombinacii Petrzalka-Male Karpaty mi celkom sedi. Na trailoch drzi fajn a na asfalte to nie je kotva.
ja som mal 2,25, netvrdím že sú zlé len sa strašne rýchlo zodrali, polka sezóny a dezén fuč, do lesa to mám 15-20km čo musím prejsť po asfalte, za mňa tie pneu sú čisto do terénu
Ano, derie sa rychlejsie. Ten uvod ma prekvapil tiez.
Vyzera, ze je to tou novou zmesou - uz to nie je 3C. Ale na druhej strane lepsie brzdi ako povodna zmes.
will precitaj si zadanie. ano nestastne som to napisal - aj ked "to na jazdenie po asfalte urcite nieje" prekrutil jezus na "absolutne nevhodny na asfalt" - jazdil som 2,35 ked vazili 760-780g a uz vtedy to boli na asfaltovych presunoch dost kotvy. kym si na ne zvyknuty zdaju sa ti ok, ale len pokial neskusis nieco ine. ked podla vyrobcu nabrali na vahe cez 800g uz som ich ani nekupil.
on tam ma teraz recon race 2,4" a hlada nieco na "ciklotrasy, asfaltky, poľné cesty, štrkové občas niečo cez les nie moc náročné." vymenou za 2,35 ikon by si v nicom nepomohol, prave mozno este zhorsil.
Preto som mu odpovedal, ze 2,35 je vela, ze ma ist do uzsich.
Dal som mu na vyber medzi race kingmi a ikonmi. Samozrejme, mohol som spominat aj nieco ine a ist do aspenov napr. Ale zase som tam nechcel vymyslat speciality ako aspen st, ked to niekto potrebuje pre bezne vozenie s vacsim podielom asfaltu a tvrdych povrchov. Tam bolo zasadne - uzsi plast a husty, nizky vzor. A dal som 2 moznosti.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zmenil sa tiez vzor na Fast Traku a Air Trak nahradil Renegade. Fast Trak ma po novom trochu redsi vzor. Air Trak je v porovnani s Renegade tiez redsi a zaroven ma vyraznejsie stuple po stranach.
V suchych podmienkach ale jazdi na predku novy Fast Trak Flexlite velmi podobne ako minula generacia, co si subjektivne pamatam. Teda pekne vedie stopu ale dost odskakuje na korenoch a volnych kamenoch.
Air Trak ma urcite lepsi grip ako mal Renegade.
Tvrdia ze sa zlepsil aj valivy odpor a su tiez extremne lahke. Tie bocnice su ale dost tenke, takze by som od toho neocakaval bohvieaku odolnost voci defektom.
Mezcal is a distilled alcoholic beverage made from agave, while peyote is a small, spineless cactus containing the hallucinogen mescaline.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/plaste/mtb-plaste/29/maxxis-rekon-race-29x240-exo-wt-plast-tr-kevlar-p140347.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=2MTB0001I%7C43%7Coth%7Cflo%7Cpfx-mtbiker-sk~ads~pmax~~plaste-duse&utm_id=22382843957&gad_source=1&gad_campaignid=22382845916&gbraid=0AAAAAC8ECKzqJ3dF7Lex_HzaLcwDRLZ69&gclid=Cj0KCQjw953DBhCyARIsANhIZobCQg-nwf-DxkGuQduDCOhCqUbPYXVXXwbpOo681K48Bn7Ous0TrVwaAvtqEALw_wcB#reviews
Pozerám že by som ich vymenil za:
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/plaste/mtb-plaste/29/maxxis-ikon-29x235-exo-maxxspeed-plast-tr-kevlar-p238848.html
Malo by to zmysel alebo by ste odporučili niečo čo by bolo vhodnejšie? Na asfalte aj rýchlejšie.
Ďakujem za odpovede.
savings Maxxis Ikon 29x2.35" EXO MaxxSpeed plášť, TR, kevlar
44,99 € savings
MOC 87,99 €savings Maxxis Rekon Race 29x2.40" EXO WT plášť, TR, kevlar
44,90 € savings
MOC 74,99 €za mna ta zmena na plast ikon co si poslal bude minimalna.
ked som si to studoval naposledy ja, tak co sa valiveho odporu tyka, najlepsie mi vysli continental race king protection .
https://www.bike-discount.de/en/continental-race-king-2.2-protection-29x2.2-folding
myslim ze su tym vseobecne zname.
Na tvoje jazdenie by ti bol vhodny bud ten continental raceking siroky 2,2" https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/plaste/mtb-plaste/26/continental-race-king-ii-26x22-performance-plast-tr-kevlar-p75315.html
alebo maxxis Ikon, siroky tiez 2,2".
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/plaste/mtb-plaste/29/maxxis-ikon-29x220-exo-plast-tr-kevlar-p9395.html
Raceking bude lepsi na asfalt a tvrdy povrch, ikon ta trosku lepsie podrzi v lese. Raceking je lahsi, ikon odolnejsi.
Uz je len na tebe vybrat si.
Jazdit sa ti bude lahsie. Mam to odskusane - z opacneho smeru - isiel som na sirsie kvoli lepsej trakcii v tazsom terene. Ten rozdiel odpore pri sirsich plastoch je na asfalte vyrazny.
savings Maxxis Ikon 29x2.20" EXO plášť, TR, kevlar
39,99 € savings
MOC 69,99 €savings Continental Race King II 26x2.2" Performance plášť, TR, kevlar
27,99 € savings
MOC 41,99 €Ano, nie je to Race king od Continentalu, valivy odpor ma trochu vacsi. Ale na kombinacie asfalt, hlina, prach, co mam v kombinacii Petrzalka-Male Karpaty mi celkom sedi. Na trailoch drzi fajn a na asfalte to nie je kotva.
Vyzera, ze je to tou novou zmesou - uz to nie je 3C. Ale na druhej strane lepsie brzdi ako povodna zmes.
on tam ma teraz recon race 2,4" a hlada nieco na "ciklotrasy, asfaltky, poľné cesty, štrkové občas niečo cez les nie moc náročné." vymenou za 2,35 ikon by si v nicom nepomohol, prave mozno este zhorsil.
Dal som mu na vyber medzi race kingmi a ikonmi. Samozrejme, mohol som spominat aj nieco ine a ist do aspenov napr. Ale zase som tam nechcel vymyslat speciality ako aspen st, ked to niekto potrebuje pre bezne vozenie s vacsim podielom asfaltu a tvrdych povrchov. Tam bolo zasadne - uzsi plast a husty, nizky vzor. A dal som 2 moznosti.