Ahojte, dnes mi pri jazde povolila predná brzda. Normálne fungovala až do chvíle, keď páčka úplne zmäkla a predná
brzda prestala brzdiť. Pozeral som to a zistil, že strmeň, prasiatko či ako sa to nazýva je povolené....resp. skrutka v červenom krúžku je povolená, teda pri tlaku muselo (podľa mojej úvahy) vytlačiť nejaké tesnenie. Platničky a kotúč samozrejme celé od oleja. Šiel som hneď do servisu, ten mi to nevzal, že keď je to v záruke mám ísť k predajcovi HAIBIKU (asi žiarlil, že som si nekúpil TREK), vraj by to bolo drahé

....nechápem aké drahé, keď komplet
brzdy aj s kotúčmi stoja 150 EUR

a ku Kubicovi sa s tým určite nejdem trepať, to by ma dve cesty do ZA vyšli drahšie ako servis.
Prosím o rady, je možné to v domácom prostredí opraviť? Máte nejaký link s návodom? Ako na to??
Ďakujem za pomoc
Zavada vznikla tak, ze nedostatocne utiahnuta skrutka sa vibraciami povolila. Skruka spaja obidve strany strmena (obr. v zaciatku prispevku). Vsimol som si to a dotiahol ju. Tym som ale presekol tesnenie, ktore sa vdaka vôli v strmeni dostalo von zo svojej drazky (obr. v tomto prispevku - tesnenie a drazka oznacena sipkami). Takze v ziadnom pripade nedotahujte povoleny strmen ak neviete ako je na tom tesnenie. Su dve moznosti:
1. Nedotahovat a nebrzdit - utekat do prveho servisu
2. Nedotahovat a nebrzdit - utekat domov a spravit si to (ak mate skusenosti).
To tesnenie (v hodnote par halierov) sa da objednat len ako sada tesneni (od Avidu) a stoji 10-15 EUR!!! Dalej naplnenie kvapalinou, odvzdusnit, zalozit nove platnicky, praca a teda celkova oprava bude v rozpati 40 - 50 EUR !!! A to vsetko kvoli odflaknutej praci v Avide.
Reklamacia udajne pripada do uvahy len vtedy, ked navstivite toho predajcu, u ktoreho bol bike kupeny.
Kto si dokaze servisovat bike sam, ten vyhrava! Na stranke ivelo.cz a na youtube je dost navodov na vsetko.
tak to si posral .... ale určite tam pôjde narezať nový závit a dať väčší "červík"
a nemusis kupovat celu sadu za 15e
Ked pride tesnenie je potrebne brzdu naplnit kvapalinou 10 EUR, odvzdusnit, zalozit nove platnicky (stare mi slahol do kosa a teoriu o vypalovani som sa mu hanbil predostriet
No a k tomu si treba pripocitat drahocenny cas chlapika v servise. Celkova oprava bude teda v rozpati 40 - 50 EUR !!! A to vsetko kvoli odflaknutej praci v Avide, kvoli niecomu za co vobec nemozem
Je to cele na hovno!
Reklamacia udajne pripada do uvahy len vtedy, ked navstivim predajcu, u ktoreho som bike kupil.
Poslal som dnes mail vyrobcovi a spytal sa na tu ich predajnu a servisnu "politiku".
no pekne ... vidíš aký si šikovný a nevešaj hneď hlavu.
Tesnenie sa dá vyrobiť ... neviem aké máte možnosti tam kde bývaš no tu u nás je firma ktorá sa zaoberá výrobou tesnení a myslím že vyrobiť taký krúžok nebude stáť viac ako nejaké 2-3 eurá ... je len potrebné ich upozorniť že to musí byť z materiálu, ktorý je vhodný na brzdovú kvapalinu. S tými platničkami ... to je len pokus s tým vypalovaním, môže no nemusí vyjsť ... Brzdová kvapalina ... ja osobne mám doma ešte niečo viac ako 4 dcl, takže tiež by si nemusel kupovať novú ak by si našiel vo svojom okolí niekoho kto ju má a kto ti to naplní a odvzdušní ... tým by si ušetril aj prachy za servis ...
Tvoj hnev chápem, no Avid by som neodsudzoval a servisáka poslal do zadnice, tiež tu poznáme takého ktorý ofrfle všetko čo nebolo kúpené u neho v predajni.
Zaujímalo by ma akému / ktorému výrobcovi si posielal mail? Avid????
Pošli mi PM a niečo vymyslíme ...
a nemusis kupovat celu sadu za 15e
ďalší šikula ktorý by napchal vodárske tesnenie na brzdovú kvapalinu a dolu nejakým zjazdom by si narazil úsmev ....
Opakujem ešte raz ...
materiál - tzv. guma na tesnenie vody a olejov sa nesmie použiť do tesnení na brzdovú kvapalinu a ani naopak ... ale skúste
ja to pcham do shitmana a mam pokoj, serkam vam aj na vasu kapalinu
PS: uz rano radsej nebudem nic pisat
No, takze tesnenia som kupil v GUFERO BB, 10ks stalo 0,83 EUR
velka ochota v http://www.trekbikesbb.sk, ako som pisal dobra cena, rychlost ...... a velky vyber bikov a doplnkov, slusne ceny a lacnu alternativu z GUFERA mi poradil on.
Bike bude dnes jazdit
ďalší šikula ktorý by napchal vodárske tesnenie na brzdovú kvapalinu a dolu nejakým zjazdom by si narazil úsmev ....
Opakujem ešte raz ...
materiál - tzv. guma na tesnenie vody a olejov sa nesmie použiť do tesnení na brzdovú kvapalinu a ani naopak ... ale skúste
O-kruzky sa dajú kúpit napr http://www.tesnenia.sk, predávajú tam veci pre hydrauliku, takze nejaký ten olej to znesie, brzdovú kvapalinu asi nie. Myslím, ze presne vedia definovat, aké média tie tesnenia znesú.
no ono je to složité, jak má výrobce zárukou krýt uvolnění šroubu? ono to chce aspoň nějakou údržbu a kontrolu, povolit se může všechno
jinak těsnění seženeš v každé slušnější Mototechně
O-kroužků mají všude kopec stačí zjistit rozměr, a cena je v řádu korun za kus
pravdaže som veľmi rád ak ti to pomohlo
....na margo povolujúcich sa skrutiek nevidím dôvod, že by sa mali sami povolovať skrutky na brzdách. Proste majú tam dať kvapku lepiaceho zaisťovacieho tmelu a je vybavené tak ho používajú na skrutky pri uchytení na rám. Ide o brzdy a nie o povoľujúci sa zvonček na rajdoch. Jednoducho to flákajú. Priťahovali ste si niekekedy skrutky na brzdách na aute???
Hlavne nech nás podobné problémy obchádzajú.
Nastastie servisak v yannicksporte v BB to spravil na pockanie a lacno (7E), tak to poucenie, ze bike - hoci len na jednu noc - nepatri do spolocnej pivnice, ma aspon nevyslo draho..
nebudem zakladať novú tému
dúfam ze niekto sa ozve
mal bi som elixir 3-ki a púšťa mi okolo piestu olej kde bi sa dalo kúpiť také tesnenie?
lebo nemám ani šajnu čo to moze stáť
to je skoro polovina ceny jedné brzdy a navíc to nemusí vyřešit problém
to je levnější