Dik...
mastne su neni to viem . lebo bolo sucho isli dobre nepiskali zacal padat sneh hned piskali
ja mam juicy 5 a taktiez som spokojny len mam asi zle zadne platnicky lebo staci nane frknut vudu a uz pistia a nemaju taky brzdny ucinok ako ked je sucho a na prednej mi to neroby mozu byt chybne platne ?
Proste to Shimano má z môjho pohľadu viac výhod ako Avid ...
ale brzdova kvapalina je lacnejsia ako olej .... a zozenies ju na pumpach v auto dielnach skoro vsade ale mineralny olej shimano alebo aligator iba v obchodch pre bikes
aspon teda si myslim
No dobre, potom ďakujem tomu čo ten bike montoval, že to dal tak "drbnuto", že ten jazýček nieje zapáčený o adaptér a rám, teda účinok poistky sa rovná 0
Pridám aj ja skúsenosť s 486, ak by niekto hľadal. Nemám im čo vytknúť, pre 63kg chlapa čo nejazdí prasačiny typu DH sú úplne dostačujúce a človek ak si nedá pozor letí cez predné, ako sa mi včera skoro stalo
Teraz by som sa už rozhodoval trochu inak .... asi takto:
Shimano = lacná, spoľahlivá, dostatočne účinná brzda, jednoduchý servis, dostupné ND ... beriem
Avid = drahá, "spoľahlivá", účinná brzda, ND ťažko zohnateľné (distribútor pre SK Eximo
Rovnako tak náplň ... Olej do Shimana majú snáď v každom bike-servise a predajú aj 100 ml ... no brzdovku DOT 5.1 síce zoženieš, ale len balenie ktoré celé nevyužiješ, nehovoriac o tom že olej je relatívne neškodný na farbu a lak rámu a DOT ti ju nenápadne zlikviduje ak to zabudneš dobre umyť ...
Proste to Shimano má z môjho pohľadu viac výhod ako Avid ...
a k tomu porovnaniu asi tolko J3 som nemal, 486ky ano (kupene na actionsporte) a jazdil som ich rok aj niekolko mesiacov, nemam k tej brzde prakticky ziadne vyhrady tecenie ani nic podobne som nezaznamenal, origos dosticky stoja do 10Eur. Na kotucoch 203/160 brzdny ucinok dostatocny, ja mam kratke prsty tak by som uvital este aj vacsi. Su nekusave. Pri 80kg jazdca v pohode dostacuju aj na narocnejsie jazdenie, malino, kalnica atd.
a k tomu porovnaniu asi tolko J3 som nemal, 486ky ano (kupene na actionsporte) a jazdil som ich rok aj niekolko mesiacov, nemam k tej brzde prakticky ziadne vyhrady tecenie ani nic podobne som nezaznamenal, origos dosticky stoja do 10Eur. Na kotucoch 203/160 brzdny ucinok dostatocny, ja mam kratke prsty tak by som uvital este aj vacsi. Su nekusave. Pri 80kg jazdca v pohode dostacuju aj na narocnejsie jazdenie, malino, kalnica atd.