no ja hfx9 05 zhodou okolnosti vozim. vykonnostne celkom pohoda, tvar paky by mohol byt lepsi, najviac ma tesia stabilne vlastnosti co sa poveternostnych podmienok tyka (ti pripisujem kombinacii kotuca a original kovovym platnickam). asi to sice nieje bezne ale mal som s nimi velke problemy v pociatkoch kym sa zabehli. uz som si myslel ze to su nejake chybne kusy. lebo neskutocne trpeli prehrievanim. brutalna strata vykonu uz po kratkom suvislom brzdeni a velmi neprijemne tvrdnutie (skratenie) chodu paky.strata vykonu bola tak markantna ze ako som nauceny brzdit 1 prstom tak mi casto nestacili ani 2 (!!!!). krok paky bol povodne dost dlhy cize som musel mat paky dalej od riaditiek aby som mal kam paku tahat, po zahriati sa krok skratil na doslova niekolko mm a paky boli zrazu dost daleko od riaditiek aby mal clovek istotu brzdenia. toto vsetko trvalo neskutocnych 1000 (!!!) km. ale teraz uz su celkom v poho.
docinenia som mal s m525 a lx. to su brzdy velmi podobne co sa vlastnosti tyka. lx su silnejsie a maju stabilnejsie vlastnosti voci poveternostnym vlpyvom (to pripisujem lepsiemu kotucu). 525 ma ale neprekonatelnu paku co sa pocitu tyka. lx som brzdil dualmi a tie mi vonkoncom nesedeli.
ohladne magury vozil som starucke luisy '99 jednopiestiky. uprimne aj ked kus zavzdusnene to boli neskutocne trhace kotucov. taku silnu brzdu som este nezazil. na 160mm kotuci pri sedeni na sedadle nebol problem brzdenim odlepit zadne koleso od zeme (!!). trosku nemotornejsia paka (ale velmi tuha) ale skutocne spickove brzdy.
Pytam sa preto lebo ten tyzden som si kupil new HFX 9 05 dopredu a onedlho budem kupovat aj dozadu a dost ma tie kidy na stranu HFX 9 odradzaju... horsie je ze tazial nemam ani moznost vyskusat ako to fakci lebo som bez zadnej brzdy radenia a o nejaky ten tyzden aj bez zadneho kolesa.... Poradte co by bolo najlepsie kupit v cenovej relacii tak do 10000sk za prednu aj zadnu? A este ma zaujima ako je to so shimano saint...na bikemagazine ich chvalia jedna radost... dost ma zaujima ci nieje problem skombinovat saint paku a prasa so 160mm kotucmi na 6 srub a nie na centerlock. Tym mam namysli aj v predu aj v zadu a na bomberku vidlu. No a este jedna vec...Mate niekto skusenosti s nakupom cez www.bikeshop.sk?? A uplne posledna vec... kolko stoji vedenie na tie sainty lebo ako pozeram nepradava sa to komplet zostavene. Dikes
no nemam sice priame skusenosti so saintmi ale kombinaciu s "cudzim" kotucom sa bat nemusis. osobne by som ani nedaval saint paku ale deore je o 400 lacnejsia (kus) a je to to iste. hadica ale deore asi nepojde (to prave zistujem) lebo sainty maju 90stupnove uchytenie na prasati. sainty vychadzaju tusim okolo 5000/kus maloobchodne. momentalne su velmi zaujimave m535. vo velosprinte v za ich maju zlozene za 3400/predna a 3700/zadna tusim bez kotucov. nemam skusenosti ale osobne si myslim ze budu s*****ve (ako lx).
A vies mi zistit kolko zhruba stoji hadica na tie sainty??? Inac ja som clovek dost zatazeny na vyhotovenie a na tvar takze to co sa mi nepaci si nekupim a to aj co sa biku týka... prave som si pozeral nove veci od magury a tie paky mi trhaju oci. ved sa na nich pozerat neda...to by som si na bajk isto nedal a moze si kazdy hovorit ake je to super....jedine ta gustava M sa mi paci ale milionar zas niesom aby som kupoval jednu brzdu za 10tku a zas dvojpiestik mi je na XC dost zbytocne...no a k tym pakam deore packy sa mi pacia a aj tie sainty maju nieco doseba svojou farbou a LX su tiez fajn... neviem co mozem cakat od tej HFX 9 mozno mi to bude stacit a budem spokojny a mozno zas nie...darmo. su ludia ktory s nimi nemaju ziaden problem a zas ja nejazdim FR a DH takze na XC by maly byt ok....este by som prijal aj nejake ine nazori tak sa cinte... vdaka
Poprosim len take z vlastnej skusenosti. Ja som si uz svoj nazor na magury vyjadril a tiez som ich nejazdil takze ten kto ich jazdil bude zas tvrdit ze tu nejde o krasu ale o ucinnost a ze lepsie nepozna. Kolko ludi tolko chuti no co uz...mne ide aj o vzhlad.
no ceny ti mozem zistit presne v pondelok vecer ich hodim.
este ohladne hfx9. ako som uz napisal po zabehu som s spokojny (az na paku). podla toho ako ,na com jazdis a kolko vazis by aj 160mm kotuce mohli stacit. na xc (zdvihy do 100/100) urcite. uz na drsnejsich maschinach kt dovolia viac asi nebude.
V predu mam 100ku bomberu a vazim 75kilo takze myslim zeby to malo zmaknut.... nechcem davat moc velky kotuc lebo na XC je to myslim dost silene a zas nerad by som aby mi odysla vidla. Budem rad ak mi zistis ceny... a co ti nevyhovuje na tej pake?
na pake mi nevyhovuje jej tvarovanie. zase nie ze by bolo neprijemne ale shimanacka mi bola na pocit lepsia. ale musim uznat ze konstrukcne je na tom lepsie ako shimano nakolko snad vsetky casti sa daju samostatne vymenit. stalo sa mi ze som totiz paku vytrhol (aj shim aj hayes) pri pade proti smeru kroku paky z lozka (blbo sa to opisuje kto mal rozobratu paku alebo sa mu stalo to iste vie:) pri shimane (525) bola jedina moznost natlacit spat a dufat ze bude drzat. na hayese je drzanie paky riesene "podlozkou" a poistnym kruzkom. cize vymena podlozky zaistit naspat a paka ako nova. aj to ze paka sa da zlozit z riaditiek bez nutnosti stahovat gripy a radenie potesi.
JJ to ze je svorka z dvoch casti je dost super aj preto som menil 04 model za 05...naviac pri 04 bolo to upinanie paky dost blbo riesene jedna mala skrutka ktoru som vecne pretiahol a nikdy to nedrzalo na riaditkach tak ako by malo. teraz je to uz fajn. no teraz si ma potesil... aspon nejaka vyhoda oproti shimanu...ze tie HFX 9 mozno ani niesu take zle...
Kombinovat saint s 160 kotucom je blbost, pretoze musis kupovat aj nove adaptery, kup XT, to je uplne rovnaka brzda a na 160-ku. Moj nazor ak nechces HFX-9, bez do XT, kludne aj s Deore pakou ako pisal Robo. To su osvedcene dobre brzdy. Jazdil som ich, uplne bez problemov, teraz jazdim XTR, rovnako bez problemov.
Hayesi som nikdy nejazdil, ale osobne by som do nich nesiel.
no tu su tie ceny co som slubil
saint brzdova paka 1515,-
deore brzdova paka 1140,-
hadica saint 595,- predna
810,- zadna
saint trmen 2740,- predny
2500,- zadny
vsetko su MOC ceny s dph
este treba olej. ten stal tusim okolo 700,- ale s tym by som sa netrapil a narval tam hydraulicky mineralny olej (napr.madit) toho som kupil (na odporucanie niekolkych ludi) 1L za 250,- a v magurach luise brzdil k max.spokojnosti.
no este k tym trmenom. cena predneho je vacsia kvoli adapteru. ale kedze to chces na 160mm kotuce tak doporucujem zobrat 2xzadnu . su uplne identicke rozdiel je iba v tom adapteri.
Musim sa smiat:)) Kupil si si novu brzdu, este si ju ani poriadne nepojazdil len na forach si cital ze niekomu nevyhovovala. A to ta uz primalo k tomu aby si uvazoval o jej vymene? Fakt dobre:))
Nahodou mam hfx9 a som celkom spokojny, napr.take shimano LX sa nechyta... dalsia vec ta paka, niekomu vyhovuje hayes niekomu shimano. Mne sa ovela viac paci poriadna paka hayes, nie to tintitko od shimana.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
docinenia som mal s m525 a lx. to su brzdy velmi podobne co sa vlastnosti tyka. lx su silnejsie a maju stabilnejsie vlastnosti voci poveternostnym vlpyvom (to pripisujem lepsiemu kotucu). 525 ma ale neprekonatelnu paku co sa pocitu tyka. lx som brzdil dualmi a tie mi vonkoncom nesedeli.
ohladne magury vozil som starucke luisy '99 jednopiestiky. uprimne aj ked kus zavzdusnene to boli neskutocne trhace kotucov. taku silnu brzdu som este nezazil. na 160mm kotuci pri sedeni na sedadle nebol problem brzdenim odlepit zadne koleso od zeme (!!). trosku nemotornejsia paka (ale velmi tuha) ale skutocne spickove brzdy.
pozri napisat nazor na ne ti mozem aj ja, ale nikdy som ich nejazdil...takze ten nazor bude stat za velke h
este ohladne hfx9. ako som uz napisal po zabehu som s spokojny (az na paku). podla toho ako ,na com jazdis a kolko vazis by aj 160mm kotuce mohli stacit. na xc (zdvihy do 100/100) urcite. uz na drsnejsich maschinach kt dovolia viac asi nebude.
zadna SMBH63L170 810 Sk.
Su to bezne katalogove ceny.
Kombinovat saint s 160 kotucom je blbost, pretoze musis kupovat aj nove adaptery, kup XT, to je uplne rovnaka brzda a na 160-ku. Moj nazor ak nechces HFX-9, bez do XT, kludne aj s Deore pakou ako pisal Robo. To su osvedcene dobre brzdy. Jazdil som ich, uplne bez problemov, teraz jazdim XTR, rovnako bez problemov.
Hayesi som nikdy nejazdil, ale osobne by som do nich nesiel.
saint brzdova paka 1515,-
deore brzdova paka 1140,-
hadica saint 595,- predna
810,- zadna
saint trmen 2740,- predny
2500,- zadny
vsetko su MOC ceny s dph
este treba olej. ten stal tusim okolo 700,- ale s tym by som sa netrapil a narval tam hydraulicky mineralny olej (napr.madit) toho som kupil (na odporucanie niekolkych ludi) 1L za 250,- a v magurach luise brzdil k max.spokojnosti.
no este k tym trmenom. cena predneho je vacsia kvoli adapteru. ale kedze to chces na 160mm kotuce tak doporucujem zobrat 2xzadnu . su uplne identicke rozdiel je iba v tom adapteri.
Musim sa smiat:)) Kupil si si novu brzdu, este si ju ani poriadne nepojazdil len na forach si cital ze niekomu nevyhovovala. A to ta uz primalo k tomu aby si uvazoval o jej vymene? Fakt dobre:))
Nahodou mam hfx9 a som celkom spokojny, napr.take shimano LX sa nechyta... dalsia vec ta paka, niekomu vyhovuje hayes niekomu shimano. Mne sa ovela viac paci poriadna paka hayes, nie to tintitko od shimana.
BOOM ty si tu tiez prisiel a pises tu koniny,radsej napis niekde nieco k veci,budu ti vsetci vdacny