Mám brzdy Avid Juici 3 a potreboval by som vymeniť brzdové platničky. Neviem aký je v nich rozdiel? Aké sú najlepšie? Keramické alebo nejaké iné. Prípadne mi poradte aj výrobcu (Aligator)
Za všetky odpovede a tipy ďakujem...
nič si neodmastnil... všetko sa zamastilo speť..... z doštičiek to nedostaneš!... pred novýmy doskami to poriadne odmastni... to neznamená zmyť jarovou vodou.. inak ti to nebude nikdy brzdiť... na slzenie prasaťa by som si dal pozor.. nech nekupuješ zbytočne dostičky...
btw: pred asi 2 tyzdnami som menil lanko (po nestastnej udalosti kedy doslo k stretu Jazvecika s hadickou na brzde ) v sevise a nevraveli ze by bola zla alebo co ... a samotna brzda ma asi mesiac ..
Ja mám menší(večší) problém,mám brzdy hope mono mini,platničky mám neviemaké(sú čierne)a problém spočíva v tom,že piští,ale roznymi tónmi a brzdí to asi 3 krát horšie ako tekro auriga...Kotúče mám hope saw(asi) a zistil som že je to pravdepodobne platničkami,stačí ked kúpim koolstop?
vobec nechapem co tu riesite ... 1. odmastil som to cisticom brzd ci co to foter ma take spreje (robil v servie)
2. neviem ako ste dosli k mechanickym ... a tiez nechapem ako ste dosli k bowdenom ... menil som to preto lebo mi pes rozkusol tu hadicku alebo neviem ako to vy volate a vytiekla mi ta kvapalina ...
jak male deti ma tu tahate za slovicka ... ak nevies pomoct nemusis pisat
a to slzenie prasata znamena ze vyteka ta kvapalin ? ci ?
a moj problem uz rozoberat nemusite ... bolo to lesklymi platnickami a vodou asi ...
Dakujem za rady
vobec nechapem co tu riesite ... 1. odmastil som to cisticom brzd ci co to foter ma take spreje (robil v servie)
2. neviem ako ste dosli k mechanickym ... a tiez nechapem ako ste dosli k bowdenom ... menil som to preto lebo mi pes rozkusol tu hadicku alebo neviem ako to vy volate a vytiekla mi ta kvapalina ...
a moj problem uz rozoberat nemusite ... bolo to lesklymi platnickami a vodou asi ...
Dakujem za rady
Chlapče ukludni sa ...
najskôr píšeš o hydraulických brzdách, potom o tom že si menil lanko .. tak akú radu čakáš???? Neviem totiž z tohto tvojho blábolania vôbec úsudiť aké máš brzdy a mám obavu že ani ty to celkom presne nevieš.
AK si menil hadičku, sám doma ... tak by si mal vedieť aj to že čím si potom tie brzdy naplnil a ak si ich naplnil tak si ich hádam aj odvzdušnil ... to je totiž základ toho aby ti brzdy brzdila, pokial si niečo z tohto vynechal zbytočne rozmýšľaš o platničkách.
preco myslis ? brzdi normalne len nechita poriadne kotuc ...
btw: pred asi 2 tyzdnami som menil lanko (po nestastnej udalosti kedy doslo k stretu Jazvecika s hadickou na brzde ) v sevise a nevraveli ze by bola zla alebo co ... a samotna brzda ma asi mesiac ...
EDIT: a to co som pisal ze nebrzdia nemyslel som to doslovne brzdia len nie poriadne ... proste je to vina platniciek a nicoho ineho , to som si uz 100% isty ... a teda chcem len poradit nejake platnicky a asi zoberem tie Goldfren nejake ...
zatial som kludny
nechcem sa tu hadat tak si radsej precitaj secky prispevky este raz ... pisal som ze mam Avid juicy 3 a na otazku ze ci mi brzdia som odpovedal ze brzda bola servisovana takze by mala byt v poriadku ...
Radu som uz dostal kupim tie Goldfreny tak sa tu nemusite so mnou vac zapodievat pomozte radsej THE-END -ovi
Este raz dakujem za rady ... a Naposledy som si isty ze mam Hydraulicku brzdu Avid Juicy 3
chcel by som vediet, preco ked prejdem po platnicke s prstom a ostane mi cierny, tak mam zamastene platnicky?? uvedomte si, ze na tych platnickach sa brzdenim brusi brzdova zmes a miesa sa so vselijakym bordelom... to je to cierne...preco maju auta s kotucovymi brzdami na prednych kolesach viac spiny, hm? rozmyslajte
Po prejdení prstom po kotúči ho mám čistý ale je možné zamastenie,lebo som to už dávnejšie ***** od brzdovky,ja to teda ešte dojazdím a kúpim nové platničky Ale neviem prečo to brzdí až tak slabo,ešte by ste my mohli poradiť nejaké fajn platničky tak do 15 eur.
mne na prednej ktora bola v pohode zostaval na prste sedyd prasok a na zadnej, mastnej mi zotal cierny olej a som citil ci to je mastne alebo to je nejaky prach
Jazdí niekto v zime a za mokra organické platničky BBB. Lebo tie čo mám teraz org. Alligator, tak tie v zime neskutočne vŕzgajú (a to nemusia byť ani vlhké) a v lete keď boli vlhké vŕzgali podobne a k tomu mokré rapídne strácajú brzdový účinok. V tomto boli orig. org. shimano úplne bezproblémové. Preto sa pýtam na BBB.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
btw: pred asi 2 tyzdnami som menil lanko (po nestastnej udalosti kedy doslo k stretu Jazvecika s hadickou na brzde
tak uz potom neviem
lacnejšia varianta by bola použiť klasický brzdový bowden ... ale tak... každému to "ladí" inak
a moj problem uz rozoberat nemusite ... bolo to lesklymi platnickami a vodou asi
Dakujem za rady
a moj problem uz rozoberat nemusite ... bolo to lesklymi platnickami a vodou asi
Dakujem za rady
Chlapče ukludni sa ...
najskôr píšeš o hydraulických brzdách, potom o tom že si menil lanko .. tak akú radu čakáš???? Neviem totiž z tohto tvojho blábolania vôbec úsudiť aké máš brzdy a mám obavu že ani ty to celkom presne nevieš.
AK si menil hadičku, sám doma ... tak by si mal vedieť aj to že čím si potom tie brzdy naplnil a ak si ich naplnil tak si ich hádam aj odvzdušnil ... to je totiž základ toho aby ti brzdy brzdila, pokial si niečo z tohto vynechal zbytočne rozmýšľaš o platničkách.
btw: pred asi 2 tyzdnami som menil lanko (po nestastnej udalosti kedy doslo k stretu Jazvecika s hadickou na brzde
EDIT: a to co som pisal ze nebrzdia nemyslel som to doslovne
zatial som kludny
nechcem sa tu hadat tak si radsej precitaj secky prispevky este raz ... pisal som ze mam Avid juicy 3 a na otazku ze ci mi brzdia som odpovedal ze brzda bola servisovana takze by mala byt v poriadku ...
Radu som uz dostal kupim tie Goldfreny tak sa tu nemusite so mnou vac zapodievat
Este raz dakujem za rady
mne na prednej ktora bola v pohode zostaval na prste sedyd prasok a na zadnej, mastnej mi zotal cierny olej a som citil ci to je mastne alebo to je nejaky prach