Mám brzdy Avid Juici 3 a potreboval by som vymeniť brzdové platničky. Neviem aký je v nich rozdiel? Aké sú najlepšie? Keramické alebo nejaké iné. Prípadne mi poradte aj výrobcu (Aligator)
Za všetky odpovede a tipy ďakujem...
erikmir MTB doštičky Avid Elixir Alu Organic.
Brzdové platničky sú dodávané bez rozpernej pružiny ! ... piše suncycle
...ak su platničky bez pružiny - nie je to problem ? asi mam prehnanu starosť, že unavou materialu ta stara nebude pružit dostatocne
sory nevsimol som si ze cuconator pisal uz pred rokom tie platnicky A teraz tebe - brat ma v elixiroch metalicke. Pouzi staru pruzinu, ja uz 5 rokov pouzivam tu istu a v pohode
lovi92Ty si taky tajomny muž
ale aspon som pochopil, že vek a namahanie (početnosť zabrzdení) asi nema velky vplyv na ucinnost a funkčnosť rozpery.
pozeral som nejake video na youtube ohladne vymeny brake pads, vyzera to jednoducho pri danom modeli i v terene sa to da urobit ak je k dispozicii spravny imbus. kedy poznam, že nastal čas na vymenu ?
neviem ako nalozit s informaciou, že Tvoj brat ma v elixiroch metalicke.....mam to chapat ,tak že to kolo kupil a mal tam v brzdach obloženie elixir s metalickym brzdnym segmentom ? teda obdobne to bude u mna ? lebo ja som zatial platnicky nemenil.
ze tajomny muz boze, este sa budeme povazovat za conchitu wurst inac ano dobre si to pochopil, len to este neznamena ze ty tam nemozes mat nieco ine. To ze kedy su dosticky opotrebovane vidis okom, presne ako na aute.
no nechcem mudrovat, ale ja viem tak,ze uz v shimano deore radach je taky system ktory automaticky ponechava vzdialenost preto tie piestiky musis ked menis platnicky stlacit naspat skor by som nastavil tu packu prave tam na packe ked chces aby zaberala skor
Nie som expert na brzdy, ale pri elixíroch sa dá nastaviť len vzdialenosť páky od gripov. Nejaké automatické korigovanie opotrebenia platničiek som si nevšimol, keďže s opotrebuvajúcimi platničkami sa predlžoval aj chod páky.
No a k tomu zavzdušneniu, zvykaj si Vieš čo mne teraz robia moje elixíry ? Pískajú, proste len tak si začnú pískať aj keď sa páčky ani nechytím a platničky nešúchajú o kotúč tak si začnú proste pískať. Ani mechanik z kubica športu s tým nič nespravil a nejako som sa s tým už naučil žiť.
ano, avidy to robia. Ale ja som mal moznost niekolko brzd porovnat - brat ma elixir5-ky, ja som mal shimano derore tie nove ktore chvalia - myslim si ze opodstatnene, shimano slx tiez velmi pohodlne a velmi dobre brzdy, teraz shimano XTR 2011, no ziadne, ale ziadne z nich nebrzdili tak fantasticky ako elixiry. Ale ani zdaleka. a k shimano som mal tiez origo platnicky a icetech rotory.... tym som chcel povedat, ze ak brzdy brzdia super, nezohrievaju sa (s tymi elixirmi som robil maraton v nemecku vo Schwarzwalde, dlhe zjazdy, a vobec ziadne problemy), tak by ma nejake piskanie vobec nezaujimalo K tym nastavenim - vlastne ja som zle povedal, prave preto sa chod predlzuje lebo sa vysuva piest, takze tak
viperkiler A máš aj nejakú teóriu prečo pískajú ? Mne to robí len zadná. Myslel som, že to robia sintre, tak som kúpil organiky, najprv to bolo ticho, ale potom to začalo zase pískať a niekedy fakt neznesitelne, až som to cez sluchátka počul.
Ja som mal najprv organické a teraz tieto: http://www.gravity-shop.sk/index.php?route=product/product&product_id=1137
oproti pôvodným organickým hlavne lepší výkon- ktorý cítiť , zvukový prejav skôr až keď sa zahrejú, no celkove sa mi zdá že sú dokonca tichšie ako tie pôvodné organické !!!
Niekedy sa mi stalo že revali ako prichádzajúci vlak, keď som preletel cez vodu( potok,kaluž) asi doštičkám vadí vlhko ?
Dumal som či to nerobia náhodou aj kotúče keď sa zohrejú ? fakt neviem,skúšal som už aj dôkladne poutierať brzdnú plochu kotúčov liehom- nepomohlo ! niekedy revú ako divé niekedy ani neviem že ich mám..
Už to proste neriešim jazdím a pomaly šetrím € na ZEE
rozoberem to, ak sa bude dať odpisat nejaky kod, tak odpišem a podla toho kupim také co tam mam. zatial som spokojny, brzdy nepištia a brzdia dobre. downhill nepraktizujem.
ono asi zalezi dost aj od velkosti, materialu kotuca resp. geometrie perforacie. nie som ani metalurg ale na priemyslovke nas popri samej elektrike čosi ucili aj o legovani, kaleni a popuštani a možno ten kotuc prehriatim presiel prave nejakym procesom, ktory zapricinuje , že niekomu brzdy pištia. ja nejazdim rychlo, takže MOZNO u mna k tomu nedoslo ale to len špekulujem.
na webe som nasiel pod sekciou obrazky dokonca dva rozne typy kotucov pre elixir 3. takže i tam može byť pricina.
takže dakujem každemu za postrehy
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Brzdové platničky sú dodávané bez rozpernej pružiny ! ... piše suncycle
...ak su platničky bez pružiny - nie je to problem ? asi mam prehnanu starosť, že unavou materialu ta stara nebude pružit dostatocne
ale aspon som pochopil, že vek a namahanie (početnosť zabrzdení) asi nema velky vplyv na ucinnost a funkčnosť rozpery.
pozeral som nejake video na youtube ohladne vymeny brake pads, vyzera to jednoducho pri danom modeli i v terene sa to da urobit ak je k dispozicii spravny imbus. kedy poznam, že nastal čas na vymenu ?
neviem ako nalozit s informaciou, že Tvoj brat ma v elixiroch metalicke.....mam to chapat ,tak že to kolo kupil a mal tam v brzdach obloženie elixir s metalickym brzdnym segmentom ? teda obdobne to bude u mna ? lebo ja som zatial platnicky nemenil.
... sa mi zdá, že sa nám tu začína rysovať nejaký vzľah.
post813562.html#p813562
No a k tomu zavzdušneniu, zvykaj si
oproti pôvodným organickým hlavne lepší výkon- ktorý cítiť , zvukový prejav skôr až keď sa zahrejú, no celkove sa mi zdá že sú dokonca tichšie ako tie pôvodné organické !!!
Niekedy sa mi stalo že revali ako prichádzajúci vlak, keď som preletel cez vodu( potok,kaluž) asi doštičkám vadí vlhko ?
Dumal som či to nerobia náhodou aj kotúče keď sa zohrejú ? fakt neviem,skúšal som už aj dôkladne poutierať brzdnú plochu kotúčov liehom- nepomohlo ! niekedy revú ako divé niekedy ani neviem že ich mám..
Už to proste neriešim jazdím a pomaly šetrím € na ZEE
ono asi zalezi dost aj od velkosti, materialu kotuca resp. geometrie perforacie. nie som ani metalurg ale na priemyslovke nas popri samej elektrike čosi ucili aj o legovani, kaleni a popuštani a možno ten kotuc prehriatim presiel prave nejakym procesom, ktory zapricinuje , že niekomu brzdy pištia. ja nejazdim rychlo, takže MOZNO u mna k tomu nedoslo ale to len špekulujem.
na webe som nasiel pod sekciou obrazky dokonca dva rozne typy kotucov pre elixir 3. takže i tam može byť pricina.
takže dakujem každemu za postrehy
Podla specifikacie, ktoru si dal, tam sintrovane platnicky mas.