myslim ze presne na tuto temu tu uz jedno vlakno je.. treba pohladat. Ja osobne by som bral Elixir R nielen preto ze ich jazdim. Oproti Shimano XT ti v zime pri minusovych teplotach nevytecu.. Ak nejazdis celorocne, tak to bude otazka preferencii. Shimana su vseobecne maksie. Aj ked som jazdil ich nizsiu radu, Shimano uz nikdy.. Avidy su ostrejsie a jedina vec co mi na nich vadi je to, ze ked trosku navlhnu tak vydavaju ten zvuk, ako ked za sebou vlecies vlecku plnu srotu ktory piska a vresti az mas z toho dost blby pocit, hlavne ked su okolo teba neaky chodci alebo turisti.. je to dost hlasne a to sa za tebou vsetci otacaju.. Ale vhodnejsou kombinaciou platniciek a kotucov ako tych seriovych by sa tento problem dal urcite poriesit..
Mám to tu zaklincovať? Radšej nie, lebo zase by ma tu niekto zosmiešňoval. XT som mal na novom bicykli. Brzdili výborne, ale vôbec mi nesedeli. Dlhé páčky, veľmi krátky chod po začatie brzdného účinku i keď sa tam dá nastaviť "falošný" voľný chod, nesedeli mi. Pokračovať nebudem. Stále ich mám keby ich niekto chcel kúpiť.
jj, s kratkym chodom bojuje aj kamarat. Moze robit co chce, ak ich naplni ako ma, stale su brutal nabombovane. Akoby tam bolo privela oleja. Ako som uz spominal, davkovatelnost je u Elixirov lepsia.
takze aj ty si uz mal tu cest Ked si vymenime s partakom biky, tak je to vcelku sranda. Moje The One maju zase dlhy chod paky a vybornu davkovatelnost. Pravy opak voci jeho XT.
daj prosim ta typ pri plneni, aby neboli take tvrde. Pred Formulami som mal Sainty a tie mali velmi prijemny chod. Odvzdusnovanie a plnenie jedna basen...
Nevidel som ako partak plni tie nove XT, tak neviem povedat ci to robi dobre. Predtym mal Hayesi a tie odvzdusnoval v pohode.
daj prosim ta typ pri plneni, aby neboli take tvrde. Pred Formulami som mal Sainty a tie mali velmi prijemny chod. Odvzdusnovanie a plnenie jedna basen...
Nevidel som ako partak plni tie nove XT, tak neviem povedat ci to robi dobre. Predtym mal Hayesi a tie odvzdusnoval v pohode.
aby neboli XTcka take tvrde staci ked po odvzdusneni nechas otvorenu expanznu nadobku a piestiky zatlacis co najviac do strmena, samozrejme musis odsavat prebytocny olej ak ich chces tvrdsie staci do systemu dodat viac oleja cize musis viat vysunut piestiky
no a samozrejeme tvrdost regulujes aj sroubckou "Free Stroke" ale to je len na jemne doladenie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ostavame u Elixirov
A davkovatelnost je u Elixiru lepsia.
aby neboli XTcka take tvrde staci ked po odvzdusneni nechas otvorenu expanznu nadobku a piestiky zatlacis co najviac do strmena, samozrejme musis odsavat prebytocny olej ak ich chces tvrdsie staci do systemu dodat viac oleja cize musis viat vysunut piestiky
no a samozrejeme tvrdost regulujes aj sroubckou "Free Stroke" ale to je len na jemne doladenie