Chcem Vás poprosiť o radu.
Možem použiť k brzdam Shimano BR-M396 kotuš Shimano SLX RT76 ?
V servise mi tvrdia že je to v poriadku ale mam pocit že sa to opotrebovanie kotuča nie je tak ako by malo byť.
Ďakujem
P.S. Samozrejme max. vykon zavisi aj od velkosti kotuca a pouzitych platniciek, takze porovnavat lacne Shimana so setovymi 160 mm kotucmi a resin platnickami vs. nejake ine brzdy so 180/200 mm kotucmi a sintrovanymi platnickami hadam nikto nebude. Aj ked tu je taketo "objektivne" porovnavanie zial standardom...
S týmto môžem len súhlasiť. Čo sa týka dávkovania brzdnej sily - to je asi najsilnejšia stránka tejto sady bŕzd. Aj so základnými kotúčmi a resin platňami sa dá pekne plynulo regulovať brzdná sila - aj jedným prstom viem vyvinúť dostatočný účinok. Keby ešte viac brzdia, myslím že by som už letel. Teda mne to zatiaľ plne postačuje aj v zjazdoch, nemal som problém s prehriatím, pískaním a pod. javmi, max. po dlhšom zjazde pár krát cinkne kotúč kým sa mierne schladí. Asi máme slabé kopce a zjazdy po P. Inovci...
P.S. Samozrejme max. vykon zavisi aj od velkosti kotuca a pouzitych platniciek, takze porovnavat lacne Shimana so setovymi 160 mm kotucmi a resin platnickami vs. nejake ine brzdy so 180/200 mm kotucmi a sintrovanymi platnickami hadam nikto nebude. Aj ked tu je taketo "objektivne" porovnavanie zial standardom...
Niekedy v zjazdoch by som privital vacsi brzdovy vykon a hlavne istejsie brzdenie jednym prstom.
...jednoznacne upgrade na SLX ,tie M396 su vhodne akurat tak na asfalt (rovinku) vykon nic extra...mal som ich na jednom biku
Niekedy v zjazdoch by som privital vacsi brzdovy vykon a hlavne istejsie brzdenie jednym prstom.
...tvoje slova ma povzbudili
...konkretne aky problem si mal s MT?
rozmyslam ze si kupim sadu XT M8000 ale najprv musim dat dokopy svoju Maguru aby som ich mohol potom strelit