Taktiež by som chcel kupiť slx 666 resp.model 2013 675 a ešte by som chcel vediet rozdiel medzi nimi a xt 2012.Ked som pozeral u Mata slx 675 by mali byť ešte o niečo lahšie ako xt.Vraj na xt sú platničky uchytené nejako inak ako na slx(xt nejaká skrutka a na slx iba drôtik).Oplatí sa priplatit za XT ?
Zdravím, to co ja viem a mám skúsenosti, nedávno som vymenil Elixir 3 za Shimano XT M785 2012. Dôvod bol, že tie elixiry sa casto rozladuju a casto som ich musel nastavoat, kazdú cvilu mi suchala platnicka o kotuč a pomerne casto mením kolesa a to len pridáva tomu rozstelovaniu. Tieto shimana pevne drzia. To len trochu mimo temy Avid -vs- Shimano. Co sa týka Shimano SLX, to sú podla mna momentalne najlepsie brzdy (2012 a novsie). Shimano spravili velký pokrok na ich 2012 brzdách oproti starsim modelom. Je to výrazný rozdiel presne ako Raver napisal. Usko16 a Zobie, rozhodne berte tie 2012. Tu sú recenzie na všetky brzdy zoradené podla najlepšej recenzie a práve Deore a SLX 2012 (2013) vyhrali: http://www.bikeradar.com/mtb/gear/category/components/disc-brake-systems?searchTerm=&searchType=productSearch&productBrand=&sortBy=rating&dateFromYear=2010&_brc=0&productPriceFrom=&productPriceTo=&submit=Search
Rozdiel medzi SLX a XT (2012) by aj mna zaujímalo. Jak som ich mal v rukách aj co sa postupne dozvedám, tak mi prídu priam identické, akoby rozdiel bol len nápis. Mohol som cca 30€ usetriť a kupiť radsej SLX. Technologie majú rovnaké (ak sa nemýlim), uvádzajú len rozdiel vo váhe, čo je zanedbalelných pár gramov.
Aj ja si myslim, ze rozdiel je len v napise a v cene. Vo vahe ani nie, kedze tam je rozdiel len 5g. Zatial som nakloneny k tym SLX, aj ked vsetko mam XT.
Jasné, to free stroke na mojich XT mám. Len som ešte neskumal ako sa to nastavuje. Musím si to znížiť, lebo ho mám moc veľký, dosť vela mi ide páka na prázdno. Fakt je to zbytočnosť. Potom sa ozaj oplatia SLX.
Neviem, ci je to nejaka podstatna vyhoda. Ja mam rad, ked brzdy zaberaju hned. Takze asi nevyuzitelne pre mna. Stale ma nic nepresvedcilo o tom, ze XT su vyhodnejsia kupa. Asi len koli tym napisom, to je zatial jediny dovod.
Zdravim potreboval by som poradit.Chcem prejst z mechanickych kotucovych na hydraulicke lenze problem je v tom ze terajsie mam spojene aj brzda aj radenie spolu takze ak to chcem vymenit tak som nuteny vymenit aj radenie a chcem to kupit samostatne nie uz nejake dualy . kazetu mam 8 kolo a vpredu 3 potrebujem nejaku vhodnu kombinaciu radenia a hydraulickych brzd len tie brzdy neviem ake ci nejake rady avid elixir alebo juicy vobec s nimi nemam skusenosti a chel by som to poskladat tak do tych max 100 eur a brzdy mozu byt aj z bazaru lebo asi keby som chcel nove tak to do tych 100 eur nevide, tak ak by mi niekto vedel poradit budem vdacny
Nooo... Tento isty problem riesim aj ja. Alebo skorej len budem riesit. Vzadu mam Véčko a vpredu mechaniku. 3x8 tiez len ja dam mechaniku dozadu zatial a hydrauliku chcem dat dopredu
Zdravíčko. Píšete tu, že SLX nemajú free stroke (nastavenie kontaktného bodu doštičiek) pritom v popise bŕzd to tam je. Akurát to nemá matičku ako XT ale niečo neindifikovateľné. Ako to teraz je?
MaRCy, nie je to kontaktny bod dosticiek, je to len volny chod paky. V praxi sa to vobec neoplati nastavovat, v zaklade to je na minime a tak to je najlepsie.
SLXká Free Stroke nastavenie nemajú, to "niečo neidentifikovateľné" je len záslepka.
Neviem, ako ten Free Stroke funguje na nových Shimanách, no na 775kách (predchádzajúci model) som s tou skrutkou mohol krútiť ako som chcel a nemalo to absolútne žiadny efekt a čo čítam po rôznych článkoch a fórach, tak na tých nových to vraj tiež veľký efekt nemá.
(Osobnú skúsenosť s tým ale nemám, mohol by sa tu k tomu vyjadriť niekto kto ich má)
ja mám Shimano XT BR-M785, 2012. Ten free mám a tiež ako bolo spomenuté v jednom príspevku, krutil som tým šrovbom kolko to šlo a žiadny rozdiel. Rovnako vela páčka šla na prázdno nech ten šrovb bol v akej koľvek polohe. Nepáči sa mi to, lebo je to moc vela čo ide na prazdno. Inak sú to super brzdy. Musim sa tomu free stroke ešte povenovať.
ja mám Shimano XT BR-M785, 2012. Ten free mám a tiež ako bolo spomenuté v jednom príspevku, krutil som tým šrovbom kolko to šlo a žiadny rozdiel. Rovnako vela páčka šla na prázdno nech ten šrovb bol v akej koľvek polohe. Nepáči sa mi to, lebo je to moc vela čo ide na prazdno. Inak sú to super brzdy. Musim sa tomu free stroke ešte povenovať.
ahoj točením toho koliečka oddiališ respektívne pritiahneš brzdové páky k riaditkám..to je všetko k funkcii uvedeného koliečka..
Deemax, tým koliečkom, ktoré otáčaš rukou (to čo trčí z brzdovej páky) nastavuješ vzdialenosť páky od gripu, no XT, XTR Trail a Saint majú ešte v brzdovom valci klasickú krížovú skrutku označenú Free Stroke, ktorou by sa mal nastavovať voľný záber páky, teda bod, v ktorom sa začne hýbať piest. (S polohou doštičiek voči rotoru to nerobí nič)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-brzdy-shimano-slx-br-m675-2013-bez-kotucov/4556
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-brzdy-shimano-deore-xt-br-m785-silver-2012-bez-kotucov/3826
Rozhodujem sa kúpiť jedné z nich. Podľa testu http://www.bikeradar.com/mtb/fitness/article/how-we-test-hydraulic-disc-brakes-24345/ starší model Shimano SLX M666 vyzerá o čosi lepsšie, ako Shimano XT M785.
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-brzdy-shimano-slx-br-m675-2013-bez-kotucov/4556
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-brzdy-avid-elixir-5-bez-kotucov/4426
-22% Shimano SLX FC-M675 prevodník, 24T, 2x10
5,90 € -22%
MOC 10,39 €Avid Hadica pre hydr.brzdy- Elixir 5, Elixir 7, Elixir 9, Elixir R,Elixir CR, Elixir X0, Elixir
46,99 €
MOC 57,99 €Rozdiel medzi SLX a XT (2012) by aj mna zaujímalo. Jak som ich mal v rukách aj co sa postupne dozvedám, tak mi prídu priam identické, akoby rozdiel bol len nápis. Mohol som cca 30€ usetriť a kupiť radsej SLX. Technologie majú rovnaké (ak sa nemýlim), uvádzajú len rozdiel vo váhe, čo je zanedbalelných pár gramov.
Neviem, ako ten Free Stroke funguje na nových Shimanách, no na 775kách (predchádzajúci model) som s tou skrutkou mohol krútiť ako som chcel a nemalo to absolútne žiadny efekt a čo čítam po rôznych článkoch a fórach, tak na tých nových to vraj tiež veľký efekt nemá.
(Osobnú skúsenosť s tým ale nemám, mohol by sa tu k tomu vyjadriť niekto kto ich má)
ahoj točením toho koliečka oddiališ respektívne pritiahneš brzdové páky k riaditkám..to je všetko k funkcii uvedeného koliečka..
Shimano platničky brzd. resin G02S XTR/XT/SLX/ALFINE/SHIMANO
7,29 €
MOC 8,60 €