netusim co mas za bike a ani co tam davali ale je mozne ze mas sintrovane SRAM tie zvyknu viacej vydavat zvuky , takze treba nejake organicke a kludne aj vyskusat inu znacku, podla toho kolko si ochotna investovat od 10-20e
Teraz jazdim Guide R na 180mm kotucoch, som s nimi vcelku spokojny, ubrzdia ma aj v bikeparkoch, aj dlhe intenzivne zjazdy. Rozmyslam nad upgradom na Guide RS.
Na Rkach mi vadi ze zacnu zaberat az cca v polovici az posl. tretine chodu packy. musia byt tiptop odvzdusnene a nove platnicky, ak je oboje zle zaberaju dost neskoro. RS ma Swing arm, ak dobre rozumiem on by toto mal riesit. Mam ale obavu ci sa nezhorsi celkovy jemnych chod a modulacia. Lebo to sa mi na Guidoch paci, mal som predtym Deore na 200mm, sice boli silnejsie ale ako som ich nedavno skusil znova, brzilo to hrozne on/off.
je tu niekto kto priamo ma odjazdene na R a aj RS? Ak ano mam otazky:
Zmeni sa modulacia k lepsiemu, horsiemu? zdrsni sa chod packy ked to ide cez prepakovanie? zvysi sa pocitovo sila brdzenia? ma to aj dalie vyhody?
Mal som R aj RS. Asi nie som dobra vzorka, pretoze rozdiel medzi nimi som nepoznal takmer ziadny. Ani v modulacii ani v sile a polohe zaberu. Sluzili v celku dobre ako pises ak boli dobre odvzdusnene a ciste, ale na mna boli slabe. Podla mojho nazoru sa upgrade neoplati, ked uz tak CODE alebo RE ak chces ostat pri Srame. Ja som presiel na ZEEcka.
Mam len taku sprostu otaku... Nikde neviem najst z coho su tie piestiky u Sram Guide RS.. A pri tarani o rozdieloch medzi R/RS/RSC sa riesi len Contact Point Adjust. Ale to z coho su a ci su piestiky rovnake (keramika/hlina) neviem najst. Vie to niekto?
Rumakk nie len ich nepoznam a su na novom bajku co kurier zajtra dovezie.. vzdy som mal len simano takze toto je pre mna neznama. a prva myslienka bola hned to predat a dat tam 4piestove xt. a x ludi to huci ze to treba skusit ze je to ok no viac info nie to tak zvazujem ci to proste trosku pobrusit alebo sa toho radsej ani nechytat nech si to mozno niekto uzije ako nedotknute.. tot cele.
za mna su sramy lepsie ako shimana, ale kazdy ma rad nieco ine... tie sramy maju lepsiu modulaciu brzdnej sily...
ten problem s tym piestikom bol pri starych modeloch, respektive pri prvych brzdach, teraz uz by si ho nemal mat, pretoze sram o probleme vie a niekde som cital ze to riesili vo vyrobe... ja som ale predsa siel do Code RSC
Nemas coho.Za takmer tri sezony mi guide R ani raz nezvädli,ani raz nepadla paka,ani raz sa mi piestik nezasekol,proste ziadny problem.A to lubim vyskove metre naj3bat.A dokonca som ich este ani raz neodvzdusnoval.Kym idu sa toho nechcem chytat a otvarat to.
Tiež si myslím, že Guide sú podceňované... mal som sezónu Rka, pol sezóny RSka (tie doteraz vozí kamarát a bez problémov) a teraz už vyše sezóny RSC a ani s jednými som nemal problém... podotýkam moju váhu - 100kg+ po zime.
Na RSka nedám dopustiť. Mám ešte starý model pred S4. Jediný problém, že sa nevracal piestik v páke, keď sa zohriala od slnka. Obidva piestiky som obrúsil a 2 sezóny úplne bez problémov. Brzdný účinok sa hodne zlepšil použítím metalických doštičiek. Brzdy nie sú moc kúsave, ale brzdia naozaj dostatočne a páka má stále rovnaký prejav aj v dlhom zjazde. Nestane sa, že by sa menila dĺžka kroku. Za mňa je to maximálne spoľahlivá a bezúdržbová brzda.
Na RSka nedám dopustiť. Mám ešte starý model pred S4. Jediný problém, že sa nevracal piestik v páke, keď sa zohriala od slnka. Obidva piestiky som obrúsil a 2 sezóny úplne bez problémov. Brzdný účinok sa hodne zlepšil použítím metalických doštičiek. Brzdy nie sú moc kúsave, ale brzdia naozaj dostatočne a páka má stále rovnaký prejav aj v dlhom zjazde. Nestane sa, že by sa menila dĺžka kroku. Za mňa je to maximálne spoľahlivá a bezúdržbová brzda.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na Rkach mi vadi ze zacnu zaberat az cca v polovici az posl. tretine chodu packy. musia byt tiptop odvzdusnene a nove platnicky, ak je oboje zle zaberaju dost neskoro. RS ma Swing arm, ak dobre rozumiem on by toto mal riesit. Mam ale obavu ci sa nezhorsi celkovy jemnych chod a modulacia. Lebo to sa mi na Guidoch paci, mal som predtym Deore na 200mm, sice boli silnejsie ale ako som ich nedavno skusil znova, brzilo to hrozne on/off.
je tu niekto kto priamo ma odjazdene na R a aj RS? Ak ano mam otazky:
Zmeni sa modulacia k lepsiemu, horsiemu? zdrsni sa chod packy ked to ide cez prepakovanie? zvysi sa pocitovo sila brdzenia? ma to aj dalie vyhody?
ten problem s tym piestikom bol pri starych modeloch, respektive pri prvych brzdach, teraz uz by si ho nemal mat, pretoze sram o probleme vie a niekde som cital ze to riesili vo vyrobe... ja som ale predsa siel do Code RSC
Myslím, že myslel piest v prasati a tam je phenolic resin takže nejaká živica.
Ok dikes tak asi pôjdem do toho