Zdravim chcem sa spytat na rozdiel v brzdach xt m8000 a xtr m9000. Je mi jasne, ze xtr su lahsie a drahsie. Pytam sa, na brzdne vlastnosti poprípade poruchovost. Dik
mam brzdy XT aj XTR. Mam dva bajky.
starsie DEORE XT BL-M775A model cca 2010 a na duhom XTR model 2017.
XTR su vyrazne vahovo lahsie.
Intenzita brzdenia je u oboch brzd rovnaka, len ich treba kazde inak nastavit. Myslel som ze su xtr slabsie, no riadne som sa mylil. Je to o nastaveni. XT boli na brzdenie dvoma prstami. XTR som tak nastavil tiez, no brzdili slabo. Potom som sa docital ze nove xtr su robene na brzdenie jednym prstom. Packu som nastavil dalej od rajd a hla ho, brzdia super. Navyse sa mi i lepsie drzia rajdy kedze brzdim len jednym prstom, ukazovakom. Mam 82kg.
Na xtr mi vadi radenie, kazeta. Nestaci mi rozsah 11 - 42 :/ a prehadzovak je obmedzeny na max 42, takze budem musiet vsetko menit
M9000 sú robené vyslovene na hmotnosť a možno aj to je príčinou, že nedisponujú takým brzdným účinkom...sú to vlažné brzdy, žiadne kotvy. Dovolím si tvrdiť, že M8000 sú výkonnejšie...majú skrátka viac pary, hlavne ten nástup je intenzívnejší a to trebárs, aj s ťažším jazdcom. Ono zrejme pri M9000, keďže sú to pretekárke brzdy, sa asi nepočíta s tým, že "pretekár" bude mať 100kg a viac...pri 60-70kg sú aj XTR dostatočne účinné.
Dosky vedia celkom slušne zvýšiť výkon...jazdite niekto tie brzdy, aj s inými ako origoš Shimano doskami?
Mam m9000, a nemam s cim porovnavat, ine som nemal. Som spokojny. Mam original platnicky, aj ked skusal som aj metalicke. Tie su mozno este lepsie, ale musia sa zahriat. Tak som dal zase original. Chcem aby to brzdilo hned, a pri mojej vahe 61 kg .
Aj ja mám tie M9000 ale tak ma jedovali / tvrdnutie pri zahriati aj po tretom odvzdušnení/ že ich mám na biku do roboty.
Zalezi kto a ako to odvzdusni. Ja som mal s nimi problem tiez stale od kupi nového biku. Pokial som si to SAM PORIADNE NEODVZDUSNIL. To je vse Mimochodom Bicykel stale prenasam dole hlavou par hodin v aute. Kolesa nahadzujem dole hlavou a vsetko je perfektne od jari som sa toho nedotkol. Brzdy su 100% nemenil by som. Kupte si sady na odvzusnenie a naucte sa to poriadne odvzdusnovat. Odpadnu vam negativne skusenosti a aj reakcie, ktore sem nemusite stale pridavat uplne zbytocne!
Nevravím že sú zle odvzdušnené ale kedže ich mám možnosť porovnať z XT / M8000/ ale aj rôznymi inými ,
pocitovo to nieje ono. Tie moje sú prvá várka čo bola daná na trh a asi sa nejaké mušky nevychytali.
No trošku oživím na téme... Mam obdobný problém s mojimi m8000... Niekedy mi strašne tvrdne zadná brzda... Neviem opísať kedy to presne nastáva... Na bajku som zatiaľ jazdil vždy keď bolo pomerne zima. Či to môže mať nejaký vplyv nato naozaj neviem posúdiť, ale čo som pozeral tunajšie aj zahraničné fóra, tak veľa ľudí sa sťažovalo na tento problém práve v chladnom počasí. Napadlo ma ešte skúsiť odvzdušniť brzdu, ale ako som sa dočítal veľký vplyv to nemalo podľa toho čo som si tu prečítal. Dik za rady...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
starsie DEORE XT BL-M775A model cca 2010 a na duhom XTR model 2017.
XTR su vyrazne vahovo lahsie.
Intenzita brzdenia je u oboch brzd rovnaka, len ich treba kazde inak nastavit. Myslel som ze su xtr slabsie, no riadne som sa mylil. Je to o nastaveni. XT boli na brzdenie dvoma prstami. XTR som tak nastavil tiez, no brzdili slabo. Potom som sa docital ze nove xtr su robene na brzdenie jednym prstom. Packu som nastavil dalej od rajd a hla ho, brzdia super. Navyse sa mi i lepsie drzia rajdy kedze brzdim len jednym prstom, ukazovakom. Mam 82kg.
Na xtr mi vadi radenie, kazeta. Nestaci mi rozsah 11 - 42 :/ a prehadzovak je obmedzeny na max 42, takze budem musiet vsetko menit
Dosky vedia celkom slušne zvýšiť výkon...jazdite niekto tie brzdy, aj s inými ako origoš Shimano doskami?
Zalezi kto a ako to odvzdusni. Ja som mal s nimi problem tiez stale od kupi nového biku. Pokial som si to SAM PORIADNE NEODVZDUSNIL. To je vse
pocitovo to nieje ono. Tie moje sú prvá várka čo bola daná na trh a asi sa nejaké mušky nevychytali.