Neviem prečo majú všetci potrebu pchať do tých vakov ruky a vyvracať ich na ruby. Stačí ho vypláchnuť čistou, prípadne jarovou vodou, zmotať do neho jeho vlastnú hadicu a nechať vysušiť. Mne sa napríklad nepáči ten hydrapakový - lyžinový systém. Umývanie tam bude rovnako bezproblémové ako pri hocičom inom. Problém vidím na rozdiel od Camelu a jemu podobným v plnení a uzatváraní. Upozorňujem, že hydrapak som nikdy nemal, takže sa môžem mýliť. Čo sa týka ľahko odpojiteľnej hadičky, nevidím v tom žiadny prínos. Hadicu odpájam tak raz za rok, keď mi náhodou zaplesnie a potrebujem cez ňu pretiahnuť kúsok vaty. Nejaký sersán na konci hadice je dobrý iba na to aby sa mohol pokaziť a aby sa mala kde pleseň ľahšie chytať.
Ze by som bol vynimka a iba mne sa tam casom zacnu robit akesi usadeniny dufam, ze nie plesne? Otocit na ruby znamena dobre odvetrat a vysusit. Do Camelu som strkal detske plastove hracky aby sa to nezlepilo a raz dvakrat rocne som musel nasadit Savo. Hydrapack resp Vaude uz ten problem som nemal, len hadice a naustky.
PS Vozim iontak. Inak sa mi zvysuje nachylnost ku krcom.
aky vodny rezervoar mi doporucite?
mam jeden lacnak uz nejaku dobu, ale uz mi zacinaju niektore veci liezt na nervy batoh mam...potrebujem len rezervoar...min 2l
dik
nalgene, mam aj camel, ale nalgene zatial vyhrava nad vsetkym...
Radsej by som prijal odpoved nez dalsiu otazku. Teda mam tomu rozumiet, ze vyberies camel z mraznicky a je plne funkcny - nie je ztuhnuty, je plne ohybny a neriskujem vznik trhlin? Mne take omyly uz rodicia financovat nechcu.
OK. Dufam, ze posledna otazka. Dojdes, oplachnes, pockas az vyschne a das to tam. Co sa stane ak si nepozorny a das to tam mokre? (Nam s pociatocnou demenciou sa vselico stava. )
keď to dáš mokré tak ti tam namrznú kvapky zatial všetko tesní, funguje (teda po roku tohto spôsobu).. v mrazáku nieje -50° aby tam nejak krehol materiál (aspoň u mňa)
hydrapak/blackburn som mal mozno 10 rokov - uzatvaranie na suchy zips super, funguje dodnes a tesni. lahke cistenie. super: izolacia/ochrana z hladkej "striebornej" tkaniny, vak sa lahko klzal do ruksaku a von z ruksaku, aj ked bol naplno narvany na dalekonosnych turach. nahovno naustok po case malo tesni a treba vymenit za nieco lepsie. po 10 rokoch sa zacal ulamovat spoj vak/hadica na jednom vaku. dalsi funguje dodnes. super hacik na zavesenie, drzi to stale a lahko sa s nim manipuluje. po kazdej jazde vyplach, prestrcenie hadice do vaku a nechat vyschnut/okvapkat otvorom dolu. voda spolahlivo stecie. po dekade jemne sfarbenie po hektolitroch jontasov, sirupov, dzusoch, pive...
hydrapak/dakine mam mozno 1 rok. zmodernizovane uzatvaranie s lyzinou - pre mna nulovy prinos. maksi, elastickejsi material bez povrchovej ochrany/izolacie, zevraj velmi elasticky a odolny material - neskusal som jeho hranice, niekde na ich stranke je videjko, ako po tom prejde auto... tym, ze je vak velmi makky, tazsie sa s nim manipuluje, pokial je uz ruksak narvany. naustok je OK. odpajanie hadicky podla mna uplne zbytocna serepeticka. hacik je nahovno - tazko sa s nim manipuluje a "vyvracia sa". lahke cistenie, po kazdej jazde vyplach, prestrcenie hadice do vaku a nechat vyschnut/okvapkat otvorom dolu. voda spolahlivo stecie. po jonstasoch a sirupoch sfarbenie do oranzova - neriesim.
camelbak ma zena: stary niekolkorocny variant mal nevyhodu maleho otvoru. najsamlepsi naustok odjakziva. novy variant s velkym otvorom ma pre mna viac nevyhod, ako vyhod: tazka manipulacia, zene musim pomoct s otvaranim a ide to niekedy fakt kurefsky tazko. hacik OK. lahke cistenie vdaka velkemu otvoru. po kazdej jazde vyplach, prestrcenie hadice do vaku a nechat vyschnut/okvapkat otvorom dolu. voda bohuzial kvoli monstroznemu otvoru a plastovej obruci nikdy neodtecie vsetka. okrem toho vak sa lepi/splasne, proste tazko odtecie prebytocna voda. mensia nachylnost na sfarbenie po tekutinach. naustok nadalej s***** na trhu.
S tym uzaverom na kejmli je fakt niekedy problem, je treba cistit neustale okraje uzaveru na vaku i na tom uzaveri, staci mala spinka a strasne tazko to potom ide. Najvacsi problem byva rozsypany jontak .. ked je to ciste, ide to dobre.
Presne tak, ja na DX tiez nakupujem veci, ale taketo veci s cim clovek viac prichadza do styku resp z toho konzumuje by som sa bal kupovat. Kamarat mi spominal ze ma tiez vak z DX, neviem ci konretne ten spominany, ale este neviem ake ma s nim skusenosti.
Ja som cez vikend kupil vak od Kellysu, tu vyssiu radu za 16 euro (model myslim ze KWB-09). Objem 2 litre, pisu ze to ma nejaku upravu Microban proti bakteriam a naustok vyzera dost slusne. Predtym som mal 3 roky ten slabsi kellys, mylsim ze sa dalo, nemal som k nemu nejake velke vyhrady. Uvidim ako budem spokojny s tymto novym.
Stalo sa vám, že sa vám v originál Camelbak hadici odlepila tá vnútorná vrstva čo v nej je? Zo začiatku som to riešil tak, že som vždy kúsok odrezal keď už bola zhrnutá a nedalo sa piť. Len hadica je už dosť krátka, tak rozmýšľam čím nahradiť. Originál je dosť drahý, stojí okolo 10-15E. Máte skúsenosti s nejakou vhodnou náhradou, nech vodu po nej necítiť?
Mne sa stalo to isté. Riešil som to (dočasne) hadičkou s lacného nepouživaného rezervoáru. Aj mňa by zaujímalo, či sa dá zohnať v nejakom ,,priemyselnom" obchode hadička podobných rozmerov a kvalít...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
PS Vozim iontak. Inak sa mi zvysuje nachylnost ku krcom.
inak osvedčená metóda proti plesniam je mraznička
mam jeden lacnak uz nejaku dobu, ale uz mi zacinaju niektore veci liezt na nervy batoh mam...potrebujem len rezervoar...min 2l
dik
nalgene, mam aj camel, ale nalgene zatial vyhrava nad vsetkym...
hydrapak/dakine mam mozno 1 rok. zmodernizovane uzatvaranie s lyzinou - pre mna nulovy prinos. maksi, elastickejsi material bez povrchovej ochrany/izolacie, zevraj velmi elasticky a odolny material - neskusal som jeho hranice, niekde na ich stranke je videjko, ako po tom prejde auto... tym, ze je vak velmi makky, tazsie sa s nim manipuluje, pokial je uz ruksak narvany. naustok je OK. odpajanie hadicky podla mna uplne zbytocna serepeticka. hacik je nahovno - tazko sa s nim manipuluje a "vyvracia sa". lahke cistenie, po kazdej jazde vyplach, prestrcenie hadice do vaku a nechat vyschnut/okvapkat otvorom dolu. voda spolahlivo stecie. po jonstasoch a sirupoch sfarbenie do oranzova - neriesim.
camelbak ma zena: stary niekolkorocny variant mal nevyhodu maleho otvoru. najsamlepsi naustok odjakziva. novy variant s velkym otvorom ma pre mna viac nevyhod, ako vyhod: tazka manipulacia, zene musim pomoct s otvaranim a ide to niekedy fakt kurefsky tazko. hacik OK. lahke cistenie vdaka velkemu otvoru. po kazdej jazde vyplach, prestrcenie hadice do vaku a nechat vyschnut/okvapkat otvorom dolu. voda bohuzial kvoli monstroznemu otvoru a plastovej obruci nikdy neodtecie vsetka. okrem toho vak sa lepi/splasne, proste tazko odtecie prebytocna voda. mensia nachylnost na sfarbenie po tekutinach. naustok nadalej s***** na trhu.
http://www.dealextreme.com/p/durable-flattenable-water-bag-with-tap-3-litre-21650
ja osobne som zastanca porekadla "niesom moc bohaty aby som si mohol kupovat lacne veci"... (samozrejme nemusim mat nutne to naj vzdy...)
inak osobne by som isiel bud camelbak alebo hydrapak
nedavno sa tu niekde riesilo toto:
http://www.dealextreme.com/p/durable-flattenable-water-bag-with-tap-2-5-litre-24479
ja osobne by som to nebral (a to tam nakupujem casto), predsa len to clovek pcha do huby..
Ja som cez vikend kupil vak od Kellysu, tu vyssiu radu za 16 euro (model myslim ze KWB-09). Objem 2 litre, pisu ze to ma nejaku upravu Microban proti bakteriam a naustok vyzera dost slusne. Predtym som mal 3 roky ten slabsi kellys, mylsim ze sa dalo, nemal som k nemu nejake velke vyhrady. Uvidim ako budem spokojny s tymto novym.