Rozmyslam nad kupou novych plastov Continental Race King alebo X-King. Podla dezenu usudzujem, ze X-king bude lepsie drzat v zajzdoch a v blate, no bude zrejme aj pomalsi na ceste a na rychlych XC usekoch.
Poprosil by som vsetkych, co ste aspon jeden z tychto plastov jazdili alebo ho este jazdite o strucne zhodnotenie. Celkom by ma zaujimalo pripadne porovnanie so SCHWALBE Racing Ralph resp. Rocket Ron, kedze tieto plaste som jazdil doteraz.
Schwalbe a conti sú porovnateľné. Okrem základnej triedy. Pokiaľ chceš základné plaste, tak na conti zabudni.
Inac ten X-King mi hustotou a vyskou dezenu pripomina Rocketa. No vzhladom na vahu tychto plastou, X-king nebude zrejme az tak zoslabovany.
A co s tyka defekovosti su na tom tie Conti ako?
Odporuca vyrobca na zadnom kolese obratit plast naopak podobne ako je to u SCHWALBE?
Defektovost neries. Keď je guma stará tak môžeš dostať defekty hocikedy na oboch.
Urcite sa vsak oplati minimalne verzia 2,2. Contiky su uzke a vysoke.
Jazdím ho vpredu aj vzadu vo verzíi RS, je to vinikajúci plášť na XC. Má dobrú hodnotu valivého odporu, ale do sucha by som dozadu dal ešte niečo rýchlejšie RaRa alebo R-King.
Jazdil som ho väčšinou za sucha - asfalt, tvrdá hlina, lístie, šotolina, lúka, kamene, nestalo sa mi ešte ani raz, že by ustrelil alebo nedržal stopu. Ale nejazdím nijako extrémne.
Aj keď nejazdím blato postrehol som, že sa po prejdení takéhoto terénu dobre prečisťuje.
Mimochodom este som sa nedozvedel ci:
Je to fakt tak zlé? RaceKing mi doporučili a chcem ich kúpiť manželke. Len teraz pozerám, že nie je RaceKing ako RaceKing. Verzia RS sa mi zdá byť drahá. Tak neviem, lebo ona najazdí tak do 2000km ročne 50% asfalt a zbytok žiadny ťažký terén či blato.
Má s nimi niekto aj pozitívne skúsenosti? Alebo nejaký kompromis, či niečo úplne iné?
Ešte som alternatívne zvažoval aj X king:
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/continental-race-king-26x220-mtb-plast-drot-999915.html
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/continental-x-king-sport-26x220-mtb-plast-droteny-12054.html
na ceste sa jej to bude pekne odvalovat a staci to aj do lahsieho terenu.... a navyse dlho drzia..... ja som na jednych urobil 3000 km (vacsinou v MK) a este boli ok
Weldtite konverzný kit na bezdušové plášte ESSENTIAL TUBELESS MTB CONVERSION KIT
34,99 €
MOC 35,99 €