Ja zo 175 na 170 a nerozoznam to. Navyse v kratsimi stale o nieco sucham. Za jeden vyjazd so 170mm suchnem tolko krat o nieco ako na starom biku so 175mm za cely cas co jazdil ?
mozno sa mylim, ale tak sa mi zda, (aspon pri niekorych klukach, niektorych rozmeroch), ze skutocna dĺžka kluky bola rovnaka a lisili sa iba miestom, kde bol navrtany zavit na pedál
Marli: shimano u Deore kluk to tak maju (min. teda 170/175), aj som sa tak ciastocne obabral, ked som kupil 170tky. Ale pedal to dvihne tak ci tak, akurat ja som mal problem skor s klukou, nez s pedalom. Tie vlozkove, ako pise Polo su zaujimave, ked si clovek chce ladit vhodnost, neviem ale akurat, kolko to vydrzi a ci s tym nie je problem.
Nedávno som si uvedomil, že za sedem rokov s bicyklom model 2015, som menej krát "chytil" pedálom terén, ako za pol roka s rovnakým bicyklom model 2023. Na oboch kľuky 175mm. Niečo sa muselo zmeniť, neviem, že čo.
Tak som to skontroloval. BB height 2015 a BB height 2023 je takmer to isté 33,1/33,2 cm. Traily sú tie isté.
Vychádza mi to, že starnem.
Budem sa utešovať, že traily sú vymyté od júnového 100mm dažďa.
Niečo urobí aj rázvor a ten sa naťahuje. Mne medzigeneračne pribudlo 8,5cm (2017AM vs 2022EN) a narážam kľukami podstatne častejšie. Uvažujem vymeniť 175mm kľuky za 170, ale na starom mám 180 a vyhovujú mi.
vyzera to tak, v kazdom pripade na jeho vysku je to podla vsetkych doporuceni stale “vela” ale ocividne si z toho nerobi tazku hlavu, aj Hatherly ma tusim 175ky pri 180cm, tak to v mtb asi az tak neriesia
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ze nie vzdy musi pomôcť
Vieš dať foto tých Deore kľúk 170 vs 175mm?
Vychádza mi to, že starnem.
Budem sa utešovať, že traily sú vymyté od júnového 100mm dažďa.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://m.pinkbike.com/news/bike-check-nino-schurters-custom-10-time-world-champion-scott-spark-rc.html