chcel by som sa spytat,ci vydrzi e*****n(vo verzii 140mm) freeride a nejake zjazdy...chcel by som si totizto kupit novu vidlicu,rozmyslal som aj nad durom dj d/e 130mm ale ten e*****n sa mi zda lepsia volba..ALE pisu ze je to AM vidlica tak neviem....
popripade mohli by ste mi poradit nejaku novu vidlicu na FR zo zdvihom 130-140 a na obycajnu osku?dakujem
Tak sa ani nepokusaj, neviem preco radis ked si ani jedno nejazdil.
Nesilil by som to z tym durom dj a bral tu FR z nabojom. Bez pevnej osi uz ani na krok.
K duro dj: dobra vidla a vydrzi vela, len horsi tlmak kaziaci citlivost. Troska sa o nu treba viac starat
FR: citlivejsia a tlmak je lepsi, ale stale tam ma silnu kompresiu co moze vecina ludi kaslat. Pevna os je na nezaplatenie.
Inac nie kazda duro ma nastavitelny odskok!! Je vela modelov a vela rocnikov.
Moja volba by bola FR so 150mm zdvihom. Hoci aj netunena.
K nazvu temy:
E*****n stary bol z duro dj totozny a mal ocelove nohy, poznam typka co s nim jazdi AM:EN a aj po bikeparkoch jazdi. Novy e*****n je uz odlahceny.
tulenik-
ja rozmýšlal som ešte aj na Rux-ou,ale už keď si kúpim vidlu,tak už nech je na 20-ku osku
-- a nove duro ma nastavenie odskoku, http://cyklomarket.sk/
A jedna k nemu ešte pôjde.
Ale imho z hovna bič neupletieš...
Zhodneme sa aspoň na tom, že sa nezhodneme. Ty by si bral na freeride a nejake zjazdy upravené Duro DJ D, ja radšej neupravené Duro FR20 aj s nábojom. Uvidíme, možno sa k tomu vyjadria nejaký chalani čo FR jazdia.
Btw, na www.bike-forum.cz jazdí upravené Duro FR20 TT user Kubiczech. Teraz ide kupovať novú vidlu, tak Duro bude asi napredaj. Napísal by som mu mejla, cena bude asi príjemná...
Milanovi Slancovi do kuchyne vidí tak možno roman
Slovo ***** by som nepoužil na nič, čo mu vyjde z rúk. Proste je úmerná cenovej kategórii.
Ad dodatočná úprava - ja som kedysi kupoval Rebu s tým, že ešte pôjde na úpravu. Už sú odvtedy 2 zimy a ešte sa tam nedostala... a to mám 2 biky, takže by to neznamenalo nutne prestávku v jazdení. (Zato už bola na pretesnení, ale v servise, ktorý mám 5 min z roboty.)
Pokiaľ ide o to upravené DJ D z TT - neviem čo myslíš tým nastavené na jazdcovu hmotnosť
Pružina je s koncovým elastomerovým dorazem a je dodávána v jedné tvrdosti.
oželíte nastavitený tlumič
absence pevné osy pro tuhle disciplínu už velmi vhodnou
Proste nič moc vidla, niekto by mohol povedať že *****...
Tá FR20 je proste úplne niečo iné. Keď bude majiteľ vyžadovať na fr maximálnu citlivosť a neuprvená vidlica mu nebude stačiť, môže upraviť.
Aha, ale teraz som to pochopil, že ti príde upravené Duro DJ drahé voči neupravenému Duru FR. No, potom si nepochopil ducha celého linku a hlavne si si neposunul tú stránku trochu nižšie, kde je aj upravené Duro FR. Samozrejme za vyššiu cenu, ale na added functionality po Milanovej úprave sa ešte nikto nesťažoval ako na vyhodené prostriedky. (Druhá vec už je, keď ich nemáš.)
Hazardko ma predbehol
A niektoré shopy požadujú za to poplatok aj 500kč, čo výhodnosť niektorých vecí dosť ovplyvňuje...
alebo Duro FR20 20mm oska, 35mm alu nohy + náboj za 3990 czk...
Ty by si na FR bral radšej to DJ D ?
http://tuning-test.cz/index.php?inputType=article&articleID=0&adresaInclude=nabidka/nabidka09.htm&viewDiscussion=-2#freeride
ride4life - toto sú už vytunené vidly, ktoré budú nastavené na jazdcovu hmotnosť, preto je cena mierne vyššia ako tá za ktorú ich bežne zoženieš
Iba že by si mal super techniku, moc neskákal, málo vážil a jazdil fakt čisto...
Pre zdvih 130-140mm je pevná oska vhodná aj na XC/AM, na EN/FR a nejaké zjazdy je nutná.
Keď E*****na tak určite 15mm verziu.
Ja by som bral Duro FR20, pevnosť a odolnosť bude niekde úplne inde.
Tu je v akcii aj s nábojom za cca 150euro http://shop.jumpsport.cz/suntour_vidlice_duro_fr_20/Z18897