Mám vidlicu fox 32 terralogic kashima ale mám s ňou menší problém, že mi ľavá noha tečie. V servise mi povedali, že kedže je nová tak asi je trochu tá noha pretlakovaná a prestane to tiecť ale ja si to nemyslím preto som rozmýšlal, že kúpim rock shox sid 2013 rlt.. jedine tá by mi pasovala lebo rock shox sid 2013 xx nemá pevnú os preto sa chcem poriadiť či sa oplatí kúpiť tú SID 2013. Teda o koľko je hrošia než terralogic kashima
však je zima, tak tých pár dní nejako prežiješ...ale ak nevydržíš, tak si tú SIDu kúp, zlá isto nie je...a ak by si sa chcel tej FOXy zbaviť, tak ja si ju vezmem
kazdy mi hovori ze sa mam jej zbavit pretoze sa vraj casto kazi terralogic preto chcem rock shox sid brain ale ta sa neda zohnat a ked mi skladali bike tak vtedy ju tiez nevedeli zohnat takze jedina cesta je rock shox sid 2013 je pomerne lacna ale neviem ci je zas lepsia nez terralogic
neboj nist SIDA je dobra volba... RLT si nastavis tak aby ti male narazy nebrala ako Brain, len musi byt dual air, nie soloair. kde sa uz neda nastavit negativny tlak- teda citlivost
Že sa Terralogic kazí bola síce pravda, no to bola verzia z roku 2004 (open bath) ktorá je úplne iná ako táto ktorú vlastníš (FIT). Takže to čo ostatní tvrdia nie je vôbec pravda.
Podstatné čo by si si mal uvedomiť je, že TL a klasický systém tlmenia u RS je veľmi odlišná vec. RLT keď nastavíš, tak bude klásť odpor napevno a bude zabíjať citlivosť vidlice, zatiaľ čo Terralogic rovnako ako Brain funguje pri rozkmitaní vidlice v plnej miere citlivo.
Osobne som zástanca čo najcitlivejšieho pruženia a čo najmenších odporov, čo je do veľkej miery v rozopore z funkciou Terralogic.
ALE akosi neviem pochopiť to, že bike ktorý ma vzadu Brain chceš kombinovať s Rebou, keď tam máš TL. Brain je vlastne obdoba TerraLogic a vyvinul sa z tohto systému.
Osobne považujem za dôležité rovnovážne vyváženie zadnej stavby s vidlicou. Ak máš takto vyladenú zadnú stavbu tak to podľa mňa nebude vôbec v rovnováhe s klasickým systémom tlmenia.
Uchádza mi potom filozofia biku a ak ti ten systém vadí, tak si si zle vybral a rovno vymeň celý bike.
To čo ti tečie spod gufera je mazací olej a ak nevyteká závratným tempom, tak to vôbec nie je problém. Navyše ak ti vyteká len v zime...
Neviem kto ti radí rozumné rady, no určite majú bohaté skúsenosti s novým terralogicom a vedia, aké mal starý problémy.
Problém starých TL bol v dierke ktorá vyrovnávala tlaky. Pôvodne bola konštrukčne veľmi malá, no vysokými tlakmi v systéme sa po pár rokoch vydrala tlakom oleja. Potom už systém začal robiť blbosti. Systém ktorý vlastníš FIT je uzatvorená patróna, ktorá už takúto dierku nemá. Olej je naliaty v gumenom mechu, ktorý vyrovnáva jeho hladinu pri tlmení.
Ja som nerozmyslal nad rebou ale nad SID... minuly rok na nej jazdil aj Kulhavy a tiez ma sworks... vidlica mi tecie na lavej nohe a celkom dost.. myslim ze to tou zimou ci letom nebude..
Reba/Sid princíp je ten istý. Neriadil by som sa tým, čo jazdil/jazdí/bude jazdiť Kulhavý. Riaď sa vlastnými pocitmi. Len som ťa chcel upozorniť, vidlice fungujú úplne odlišne.
Čo sa týka tečenia, čo je to dosť? Máš nejakú fotku? Vnútorné nohy nemajú byť totiž úplne suché.
podla mna ma Lapierre pravdu s tym vyvazenim predku a zadku. Co je to celkom dost? Robi ti "olejovy kruzok", cele klzaky su mastne, steka ti po vonkajsich nohach...? Robilo to aj pri normalnych teplotach alebo len teraz v zime?
Ak hovoria , že je v pohode, tak na nej jazdi, a keď sa rozdrbe reklamuj... Sida je dobrá voľba to je jasné, no určite by som to takto zbrklo nerobil a nevymieňal hneď
Ako dlho máš tú vidlicu? Na tvojom mieste by som bol rád, že je gufero dobre premazané a vo vrchnom púzdre nie sú suchoty.
Podľa mňa riešiš len hlúposti, mal by si radšej ísť na bike.
Ako dlho máš tú vidlicu? Na tvojom mieste by som bol rád, že je gufero dobre premazané a vo vrchnom púzdre nie sú suchoty.
Mi príde, že silou mocou chce dakde nechať love Tak tam určite niečo nechá
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak prečo jednoducho nejazdiš na tej foxe?? ved ti povedali že to je normalne
Podstatné čo by si si mal uvedomiť je, že TL a klasický systém tlmenia u RS je veľmi odlišná vec. RLT keď nastavíš, tak bude klásť odpor napevno a bude zabíjať citlivosť vidlice, zatiaľ čo Terralogic rovnako ako Brain funguje pri rozkmitaní vidlice v plnej miere citlivo.
Osobne som zástanca čo najcitlivejšieho pruženia a čo najmenších odporov, čo je do veľkej miery v rozopore z funkciou Terralogic.
ALE akosi neviem pochopiť to, že bike ktorý ma vzadu Brain chceš kombinovať s Rebou, keď tam máš TL. Brain je vlastne obdoba TerraLogic a vyvinul sa z tohto systému.
Osobne považujem za dôležité rovnovážne vyváženie zadnej stavby s vidlicou. Ak máš takto vyladenú zadnú stavbu tak to podľa mňa nebude vôbec v rovnováhe s klasickým systémom tlmenia.
Uchádza mi potom filozofia biku a ak ti ten systém vadí, tak si si zle vybral a rovno vymeň celý bike.
To čo ti tečie spod gufera je mazací olej a ak nevyteká závratným tempom, tak to vôbec nie je problém. Navyše ak ti vyteká len v zime...
Neviem kto ti radí rozumné rady, no určite majú bohaté skúsenosti s novým terralogicom a vedia, aké mal starý problémy.
Problém starých TL bol v dierke ktorá vyrovnávala tlaky. Pôvodne bola konštrukčne veľmi malá, no vysokými tlakmi v systéme sa po pár rokoch vydrala tlakom oleja. Potom už systém začal robiť blbosti. Systém ktorý vlastníš FIT je uzatvorená patróna, ktorá už takúto dierku nemá. Olej je naliaty v gumenom mechu, ktorý vyrovnáva jeho hladinu pri tlmení.
Čo sa týka tečenia, čo je to dosť? Máš nejakú fotku? Vnútorné nohy nemajú byť totiž úplne suché.
Vymeniť guferá nie je problém, ak nechceš reklamovať.
Mi príde, že silou mocou chce dakde nechať love