100% fox..
talas je vzduchova a ma znizovanie zdvihu 160 - 130 -100
float je vzduchova bez znizovania zdvihu
van je pruzinova
R-nastavenie odskoku
rc2 - nastavienie odskoku, high a low speed kompresie
Pruzina je vzdy lepsia, netreba nic tesnit, neprehrieva sa pri zatazeni, ma linearny previdatelny chod ale zalezi od vidly. Naopak pruzina moze mat problem s chodenim do dorazu pokial vidla nema vymysleny nejaky bottom out system.
Nechcem zbytočne zakladať novú tému tak sa spýtam tu. Sry za OT.
Tu na fóre sa hovorí že pružinový tlmič je citlivejší a lepší ako vzduchový. Je to tak aj u vidlý? A doteraz som si myslel že hocijaká pružinová vidla je horšia ako vzduchová. Mýlil som sa?
Ďakujem.
Mýliš sa. Je to ako porovnávať či je lepší plášť 2,0" alebo 2,5". Všetko má svoje určenie a aj výhody a nevýhody. U vidlíc má podstatný vplyv na chod oveľa viac vecí ako to, či je to pružina alebo vzduch.
Samozrejme lacné vidlice používajú pružinu, no to neznamená, že Foxa 40tka je zlá vidla lebo má pružinu a Rock Shox Boxxer má vzduch (kôli hmotnosti).
A s citlivosťou tlmiča to môže byť aj clekom opačne, závisí od modelu a vyladenia. No pružina bude mať vždy lineárnejší priebeh ako vzduch, čo nemusí mať vplyv na citlivosť.
velmi jednoducho. odpovedal som na otazku. Alebo by si ty zobral radsej jednu z najkazovejsich MZ vidlic aka bola kedy vyrobena (55) alebo overenu fox 36 (samozrejme mali niektore rocniky tiez nejake tie muchy).
naj rocnik citlivosti 66 je 07. 66 a 888 su najmenej kazive vidly od MZ obzvlast zo systemami RV a RCV. Tam sa proste nema co pokazit a su to zaroven super citlive vidlice. Len to su uz vidly na silne FR/DH a aj vahou
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
talas je vzduchova a ma znizovanie zdvihu 160 - 130 -100
float je vzduchova bez znizovania zdvihu
van je pruzinova
R-nastavenie odskoku
rc2 - nastavienie odskoku, high a low speed kompresie
Tu na fóre sa hovorí že pružinový tlmič je citlivejší a lepší ako vzduchový. Je to tak aj u vidlý? A doteraz som si myslel že hocijaká pružinová vidla je horšia ako vzduchová. Mýlil som sa?
Ďakujem.
Samozrejme lacné vidlice používajú pružinu, no to neznamená, že Foxa 40tka je zlá vidla lebo má pružinu a Rock Shox Boxxer má vzduch (kôli hmotnosti).
A s citlivosťou tlmiča to môže byť aj clekom opačne, závisí od modelu a vyladenia. No pružina bude mať vždy lineárnejší priebeh ako vzduch, čo nemusí mať vplyv na citlivosť.
velmi jednoducho. odpovedal som na otazku. Alebo by si ty zobral radsej jednu z najkazovejsich MZ vidlic aka bola kedy vyrobena (55) alebo overenu fox 36 (samozrejme mali niektore rocniky tiez nejake tie muchy).
pokial chces poradit vidlicu tak formuluj svoju otazku konkretnejsie.
pokial ti ide len o teoreticke diskutovanie ci je lepsie fox alebo marzocchi tak sa nic nedozvies a vypovedna hodnota tejto temy bude rovna nule