v dohladnej dobe sa chystam splnit si sen ktorym je froggy. medzi 318 a 518 je cenovy rozdiel cca liter a chcel by som vediet vas nazor na to ci tel liter stoji za ten rozdiel. mam na mysli vidlu,tlmic a tak. liter je dost ale ked musis tak musis.moja predstava o jazdeni -http://www.youtube.com/watch?v=8K_sYZkTTqI
ak ma niekto lepsi napad (akoze iny bike) som same ucho resp. oko kedze citam.aj ked ten froggy ,ale city bokom
p.s. : niesom 13-14 rocne decko ktoremu fotrovci kupuju bicyklik lebo ho videl v casopise. ok. je to kopa a preto sa pytam .
Podstatny rozdiel je fakt vidla a tlmic. Ak problematike nastavovania odpruzenia trochu rozumies, chod do 518-ky, tam sa mas s cim vyhrat pri nastavovani a vyladis si to k svojej spokojnosti. Domainu by si skor ci neskor aj tak menil
Tak ako bolo písané rozdiel je v tlmiči,vidlici,prehadzovači a klukách.Išiel by som rovno na 518-ku tlmič môžeš viladiť podla potreby a charakteru trate či jazdného štýlu to platí aj pre vidlicu.Pri 318-ke máš zákl.tlmič s nastavením tlmenia a výmenou struny podla hmotnosti(v prípade ak je mäkká-platí aj pre dhx 4 na 518) vidlica DOMAIN je v podstate prerastená TORA so silnými nohami a mohutnejším vzhladom na nej vieš ladiť max.tlmenie a tvrdosť výmenou struny tak isto chod foxky je ovela hladší nedrhne tolko v púzdrach a fox má kvalitné vnútro,...Kluky SLX sú tuhosťou ovela lepšie ako DEORE a rozdiel v tuhosti je citelný hlavne keď budeš skákať a jazdiť tvrdšie. DEORE sú prí takýchto bikoch "blato"(rozumej mäkké)hodia sa skôr na xc biky strednej a nižšej triedy kde na nane niesu vyvíjané také tlaky,ale tiež je cítiť mäkkosť.SLX sú duté,pevné nekrútia sa pri zábere a vydržia ovela väčšiu záťaž dokonca ich použ.niektorý jazdci aj na DH napr.MAREK 74 by ti povedal,že sú o.k. a odjazdil na nich slovenský pohár v DH.Potom tu máme šalter SAINT,kt.je výrazne tuhší ako SLX a znesie viacej ostrejšieho jazdenia,ale toto môže byť aj menej dôležitý komponent.AK nechceš do biku ivestovať vela € tak choď rovno po 518-ke,lebo ak zisťíš,že vidla nechodí tak ako by mala,zakl.verzia tlmiča nevyhovuje chýba nastavenie,kluky budú príliš mäkké bude upgrade ovela drahší ako ten cenový rozdiel,kt. je na nich teraz.Rozdiel v lepšie fungujúcich a funkčných komponentoch je citelný a niekedy výrazne.Dobre si to zváž ono poslúži ti dobre aj lacnejšie prevedenie pokial odneho nebudeš mať väčšie očakávania typujem,že chceš naňom jazdiť vela a časom oceníš kvalitné komponenty rozhodujúce sú aj financie.
Fox je funkčne ďaleko pred Domainom. Čo sa týka spracovania vidlice ale hlavne tlmičom. High speed expanzia a uzavretý tlmič, kde je olej oddelený od vzduchu. Rozhodne sa oplatí priplatiť si.
a to ma trosku hneva. ale dufam ze zdvih tej foxi bude ok.
podla toho co som sa na tomto fore docital sa mi zda ze 160 fox je lepsi nez ten 180 domain co je na tej 318, opravte ma ak sa mylim.
mi nehovor ze 160 na freeride nestaci. staci to bohate, nie je to len o zdvihu ale o tom ako vidlica pracuje v terene a ako sa sprava pri rozbitych pasazach a pri dropoch a skokoch, proste celkovo. mozes mat aj 20cm zdvih a ak ma vidlica nedodstatocne vnutornosti (tlmenie kompresie,odskoku) tak ti to moze byt prd platne, doraz das aj z obrubnika a v terene to bude onicom.. nehovorim tym ze domain je zly, je to super vidlica ale na 36 van rc2 sa chyta asi tazko.
mi nehovor ze 160 na freeride nestaci. staci to bohate, nie je to len o zdvihu ale o tom ako vidlica pracuje v terene a ako sa sprava pri rozbitych pasazach a pri dropoch a skokoch, proste celkovo.
ono je to skôr blbé v tom ohľade že pri takom ultra-drahom bicykli sa treba zaoberať otázkou či niečo stačí alebo nie + že konkurencia ponúka aj riešenie v podobe vidlíc iných značiek, ktoré sú porovnateľné s tou fox vidlicou (/v niečom aj lepšie)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
neviem či lepší nápad, ale toto zaujme pravdepodobne viac ľudí ako nejaký lapierre http://www.canyon.com/mountainbikes/specs.html?b=1768
dakujem za odpovede a ak sa nic neposerie tak bude 518
nie je to este na 100% iste musim este cca mesiac pockat ale spravim vsetko preto aby som uz o tom len nesnival
podla toho co som sa na tomto fore docital sa mi zda ze 160 fox je lepsi nez ten 180 domain co je na tej 318, opravte ma ak sa mylim.
ono je to skôr blbé v tom ohľade že pri takom ultra-drahom bicykli sa treba zaoberať otázkou či niečo stačí alebo nie + že konkurencia ponúka aj riešenie v podobe vidlíc iných značiek, ktoré sú porovnateľné s tou fox vidlicou (/v niečom aj lepšie)