Tak začali sa tu dostávať vo väčšom do povedomia a ľudia ich začali jazdiť aj v trocha tvrdsich podmienkach a ono sa to proste prejaví... Za mňa je vhodná tak akurát na váhu...
Ale ja mam 11sp verziu 11-46, možno je 12sp s ineho/kvalitnejšieho materiálu
Tak začali sa tu dostávať vo väčšom do povedomia a ľudia ich začali jazdiť aj v trocha tvrdsich podmienkach a ono sa to proste prejaví... Za mňa je vhodná tak akurát na váhu...
10-52? Tiez zvazujem novu kazetu no neviem ci kupit Garbaruk alebo Sram...
To isté jeden hovorí že garbaruk je fajn a druhy že nie neviem sa rozhodnúť. https://www.youtube.com/watch?v=ESdw0--KNG8&t=460s sem celkom chválili garbaruk, že v ničom neexceluje ale je taká vyvážená verzia vo všetkých oblastiach.
Sram 10-52z je IMHO nezmysel. Ten skok 42-52z na záver súdruhovia z JúeSEj urobili iba z núdze, lebo nemali inú odpoveď na skvele odstupňovanú kazetu Shimano 10-51z. Aj malý výrobca ako Garbaruk to chápe a má to odstupňovanie na záver rozumnejšie ako Sram.
Ešte doplním, že nové kazety Sram 10-52z budú rozumnejšie odstupňované. Ale zase to bude "vymýšľanie vymysleného".
Zopakovli po Shimane keď spravili skok z 37 na 46 😂😂 určite mi menej vadí takyto skok na lahkych prevodoch ako skok na ťažkých kde idem z 10 na 12... Ale toto ešte nevychytal ani jeden s trojice
Filozofia najmenšie ho pastorku 10z je o tom, že je to prevod do rýchlych zjazdov a nie na pravidelné používanie po rovine. Dole kopcom na MTB je IMHO na nič odstupňovanie 10-11-12z. Som zástankyňou menších skokov, ale v tomto prípade ide iba o zvýšenie rozsahu na jazdu z kopca. Osobne 10z pastorok používam iba veľmi málo a práve iba v takýchto prípadoch.
Noo a podla mňa je zasa 52z iba na zvýšenie rozsahu... Medzi 10 a 12 radím určite častejšie (aj preto ze mi chyba niečo medzi) ako medzi ľahkými prevodmi... Aj keď som skúšal bajky s 12 kolom tak najlahsi som prakticky neradil... Bolo by pekne keby dakto dostal rozum a spravil to jemnejšie odstupňovanie práve na spodnom konci kazety... Aspoň by si mohol každý vybrať to svoje...
10Z pastorok je práve na roviny..rýchle zjazdy 60km/h a viac by ti utrhlo nohy keby si na ňom skúsila ťahať. Na na XC biku pri zaradenom 10Z viem pekne držať rýchlosť okolo 30km/h pri ideálnej kadencii. Skôr by som povedal, že kto to nepoužíva aj na rovinách, tak má zbytočne veľký prevodník a pri zaradení 10Z mu nezmyselne nízko poklesne kadencia. Ľudí s veľkými prevodníkmi 34 a viac zubov je potom krásne vidieť v kopcoch...zaradený najľahší, alebo druhý najľahší, rýchlosť tesne pred pádom a celkovo pôsobia veľmi utrápene.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No nejak sa zacinaju mnozit tie negativne skusenosti na Garbaruk, snad neolutujem...
12spd majú oveľa lepšie spracovanie.
Mohli. Ale obávam sa, že sa už zameriavajú viac na 12spd. 12spd sady už sú pomaly základ. Deore je dostupné prakticky pre každého.
To isté jeden hovorí že garbaruk je fajn a druhy že nie
https://www.youtube.com/watch?v=ESdw0--KNG8&t=460s sem celkom chválili garbaruk, že v ničom neexceluje ale je taká vyvážená verzia vo všetkých oblastiach.
Ešte doplním, že nové kazety Sram 10-52z budú rozumnejšie odstupňované. Ale zase to bude "vymýšľanie vymysleného".