Potrebujem poradit ohladom hlavka.Chcem kupiť nové.Neviem či je to integrované alebo semi integrované(vid foto) A ešte jedna vec hlavko to pôvodné čo mám ma rozmer 1-1/8 bolo to
napísane na hlavku na vrchu.No a malo by byť na priemiselných ložiskách poprípade valčekových.
zmerať vnutorný priemer ramu?Dik.
v domacich podmienkach vyrazat a nalisovavat nove misky je dost sranda... ked to robis doslova na kolene
P.S. Tmax kde si? Tu by si už mohol vedieť poradiť ako na výmenu. hehe
ale aby vymenil len loziska, pokial su misky v pohode.
usetri si tym dost prace, a mozno aj nervov... pokial to chce robit sam a doma.
Mardzo rozober to, vyber to "ložisko" a nafoť nám ho.
alebo prestan tolko chlastat
v domacich podmienkach vyrazat a nalisovavat nove misky je dost sranda... ked to robis doslova na kolene
musel by koupit totožné hlavové složení - což může být složité, jinak sou ložiska v semintegrovaných občas dost odlišné, jediné co je jistota že vnější tvar misek je stejný, takže nevymýšlet a radši vyměnit komplet, a v domácích podmínkách je to úplně stejně složité jak výměna klasického hlavka
pokial to nevymeni komplet
Rôznych hlavových zložení mi prešlo rukami snáď aj stovky kusov.
P.S. A ak príde k výmene ako celku tak bude samozrejme najlepšie nech si to nechá vymeniť s patričným náradím v servise za pár korún.
prd je normalizované je víc rozměrů a víc úhlů a ložisko samotné stojé kolikrát víc než levnější hlavové.
Jinak je někdy lepší mlčet když nevíš
Rôznych hlavových zložení mi prešlo rukami snáď aj stovky kusov.
P.S. A ak príde k výmene ako celku tak bude samozrejme najlepšie nech si to nechá vymeniť s patričným náradím v servise za pár korún.
s niekym, kto ma tu verejne aj s moderatorom nazyva cocotom, sa nemam zaujem dalej dohadovat...
hehehe
Jinak je někdy lepší mlčet když nevíš
Hmm, tak teda mlc, pretoze som to uz parkrat robil a je to uplne inak ako pises
.. a pre Tvoju informaciu, napr. zoberies lozisko, dojdes do Sportservisu, tam vytiahnu specialnu subleru, ktoroiu zmeraju uhly, zkosenia a velkost (presne ako som povedal, ze je to normalizovane, len je toho viac), a pozru ci to maju. Loziska obvykle stoja tak do 200sk 2 kusy, vetsinou nemaju, tak sa zoberie lacne hlavove, ktore take loziska ma a je vybavene...
a občas je dost složité dohledat co má který výrobce za rozměr ložisek.
nechápu proč mě napadáš když závěr je stejný - nejjednoduší je koupit celou novou hlavu
A ked to nemaju v obchode mas rozmery a zozenies. A lozisko urcite nestoji 500sk. Samozrejme, ak su misky v zlom stave alebo je predpoklada castejsich vymen je lepsie nove hlavove, kde su loziska v rozmeroch, viac dostupnych.
Tiez mi preslo rukami aj zo 30 hlavovych a parkrat som riesil presne to co dotycny a popisujem moj postup. Miesto toho aby ste chudakovi jasne popisali so s tym moze a co nemoze robit, sa tu bude hadat a nadava si. Ze sa vobec unuvam sem prispievat relevantnymi prispevkami.