Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
Uplne normalne vazenie, neviem co sa vam nezda. Aj som svojho casu vazil aj kolko gramov ma vzduch v pneumatikach, pri akom tlaku .. a nebolo toho malo, lahky teda nebol /relativne, samozrjeme/
Tak ja si pozerám túto tému viacmenej zo zvedavosti a či sedia údaje udávané výrobcom, aj keď gramár nie som a ani neviem koľko mi váži bike, ale keď vidím vážiť nejakú podložku alebo šrób, tak mi to príde trochu smiešne. Ale tak táto téma je o hmotnosti, takže v pohode
Imro1: ako ak by ta podlozka bola vazena sko jedina vec, je to asi na psychiatra , ale ak je zahrabana medzi dalsimi 40dsiatimi a je pri nej smajlik ... neviem no ... asi sa ten joke nepodaril, sorry
imro1 : si asi nikdy nejazdil maratony, to preto /oi ked makas v kuse 8 hodin, tak citis kazdych 100g, to mi ver / .. "gramhonicstvo" je ale velmi silna diagnoza, ja uz maratony nejazdim 10 rokov (no, bol som este len tak zlahka 2x) a len preto, ze posledne 2-3 roky dost jazdim prevazne na tazkom bajku, poslednych 7-8 rokov s tazkym batohom, nejazdim maratony , cykloturistikujem hlavne a tiez starnem, tak sa ako tak z toho dostavam /a to som ochotny pripustit az po tolkych rokoch / .. niekto proste je excitovany z pohladu na oku lahodiaci AM/EN bajk /aj ked casto tam fakt nie je nic, co by bolo zaujimave, vsak prikladom je dost v prislusnej teme, len farbicky/, niekto z toho, ze nieco vazi, alebo lepsie povedane, nevazi . Spytaj sa Kristiny .. Ono proste cyklistika ma siroky zaber
ešte som našiel zo stavby bajku zopár fotiek:
- rám: spyder oxygene 17.5" + dabomb hlavko - 1727g
- koleso: predné - 664g
- koleso: zadné - 942g
- sedlovka: Ibis 31,6mm / 350mm - 254g
- sedlo: Fizik Vitese - 275g
- kladky: original z xt 786 sgs (sú o 2g ľahšie ako force s keramickými ložiskami ): 22g
Uplne normalne vazenie, neviem co sa vam nezda. Aj som svojho casu vazil aj kolko gramov ma vzduch v pneumatikach, pri akom tlaku .. a nebolo toho malo, lahky teda nebol /relativne, samozrjeme/
ˇ
No mňa by to zaujímalo, že či viac alebo menej ako nálepky?
Tvrdsie nafukane /asi okolo 40-45psi, nepamatam presne/ 2.1" pneu s cca 100-120g dusou pre 26" kolesa vazil vzduch okolo 18g /jedno koleso/ .. pri pouziti nizsieho tlaku (asi 30psi) .. akurat nepamatam ci bezdusak, alebo 2.25", to kleslo o asi 3-4g. Ono to potom ako som zistil, celkom korelovalo s CO2 bombickami, ktore ludia zvykli pouzivat. Zaver z toho bol, ze vyssi tlak znamenal pridanie hmotnosti, ale kedze slo obvykle o cca 2-3g, tak sa to dalo
Inak teraz mam novu pumpu, daku highendovu Topeak a ta ukazuje o dost nizsi tlak co fukam, ako predtym ine pumpy. A nemyslim si, ze ukazuje dobre.../to som si spomenul, ze som raz s niekym tuna riesil ake tlaky jazdime/.
lto jj, viem viem. napr. teraz mam novy cestny ram a oproti predchadzajucemu je sakra poznat chybajuce mnozstvo laku - totalne nachylny na poskodenie uz len ked sa nan pozriem.
Scott Scale RC ma lak iba cca 40-50gr.
"Výsledkem této práce je inovovaný model Scale RC s váhou rámu 849 g (vel. M, včetně laku a samolepek). Bez lakování a elegantního potisku se váha rámu dostane dokonce na hranici 807 g! "
Chcelo by to este odvazit, kolko vazi bezne blato a hlina na kolesach, ktore pneu beru viac bordelu a aka je priemerna vaha blata na kolesach po 20 km jazdy v Javornikoch 2 dni po dazdi.
to je nepodstatne - lebo tu vahu naberies aj na 13kg biku, tak isto ako aj flasa a ine prislusenstvo ktore das na 8kg bike tak das aj na 13kg. vo vysledku mas stale o 5kg lahsi bike. a ze je to kua citit hlavne pri dlhsej jazde - clovek by az neveril, kym si nevyskusa. kludne by som gramaril ale potrebujem aby to pri mojom najazde aj nieco vydrzalo a hlavne mi to nezozralo mizerny rozpocet. teraz som zhodil z lectora zadnu tasku - odhadom tak 2kg, karimatku 700gr a zamok 700gr, na chrbat som nedal batoh a mam pocit ze ten bike lieta.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- rám: spyder oxygene 17.5" + dabomb hlavko - 1727g
- koleso: predné - 664g
- koleso: zadné - 942g
- sedlovka: Ibis 31,6mm / 350mm - 254g
- sedlo: Fizik Vitese - 275g
- kladky: original z xt 786 sgs (sú o 2g ľahšie ako force s keramickými ložiskami
No mňa by to zaujímalo, že či viac alebo menej ako nálepky?
Inak teraz mam novu pumpu, daku highendovu Topeak a ta ukazuje o dost nizsi tlak co fukam, ako predtym ine pumpy. A nemyslim si, ze ukazuje dobre.../to som si spomenul, ze som raz s niekym tuna riesil ake tlaky jazdime/.
"Výsledkem této práce je inovovaný model Scale RC s váhou rámu 849 g (vel. M, včetně laku a samolepek). Bez lakování a elegantního potisku se váha rámu dostane dokonce na hranici 807 g! "