Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
pisal som do demolacii lebo tam to myslim patri - 350 predny naboj, zaseknute obe loziska, po vyklepani v naboji za loziskami plno vody - naboj absolutne bez tesnenia - krytky len nasunute - ano vody bolo dost, no ziadna vapka ani jazdenie v lejaku, len umyvanie hadicou - predpokladam ze sa voda dostala cez krytky k oske a odtial medzi loziska a ten vnutorny valcek natiekla dnu.
inac mali natocene cez 15-t a tocili by sa asi este dlho dalej. zadny naboj podobne - vonkajsie lozisko drhne - krytka bez akehokolvek tesnenia len nasunuta. na strane orecha je aspon jedno tesnenie na krytke - loziska v orechu ok aj vnutorne za ratchetom.
Mňa by zaujímalo ako to majú riešené iné náboje. Predtým som jazdil roky DT Swiss. Teraz mám na jednom biku Bontrager, na druhom Novatec a tiež sú tam len ložiská, do nich zasunutá oska a na nej nasadené krytky. Tesnenie je jedine medzi orechom a telom náboja. Nič navyše oproti DT Swiss, robí to niekto aj nejak inak? Iné som nemal, tak ma to celkom zaujíma.
Väčšinou všetky top komponenty (náboje , stredy atď) majú len krytky. Každá prachovka ktorá sa musí niečoho dotýkať je odpor navyše. Potom závisí ako je utesnené ložisko pod krytkou. Keramika je mizerne napríklad. Ale je to daň za nízky odpor. Ale v servisných postupoch sa zas uvádza, že pod krytky sa má naniesť hrubá vrstva vazelíny. Jednoducho DT sú ***** náboje, ale občas treba dať dolu krytky všetko vyčistiť a aplikovať vazelinu a je to. Rovnako ako treba často čistiť a premazávať ratchet systém.
branomelis Nikto tu neznizuje kvalitu dt nabojov, naopak pre mna su vzhladom k cene jedny z naj co sa daju kupit. Len ma zaujma, ci si voci 350-tkam clovek polepsi len hmotnostou, alebo aj nejakou inou pridanou hodnotou. Lebo nejakych 60-70g za cca 200€ pre mna prestava byt argument pri identickych ostatnych vlastnostiach. Napr. vyssia vydrz, resp. bezudrzbovost vdaka utesneniu, odolnost... Napr. pri 240 uvadzaju (teda mimo noveho exp ratchetu, ten zatial vynechajme, rovnako pocet zubov na rohatke, to su jasne uvedene a zname vlastnosti) labyrintove tesnenia, ci to je to co vplyva napr. na vydrz, ale ze samotne loziska su v konecnom dosledku rovnake...
Ja dam otazku mimo temu ale ako alebo cim vyberate z dt nabojov tie koncovky, drzia tam poriadne silno este, mne to ide len kombinackamymi ale tie ich poskriabu...
Ja dam otazku mimo temu ale ako alebo cim vyberate z dt nabojov tie koncovky, drzia tam poriadne silno este, mne to ide len kombinackamymi ale tie ich poskriabu...
Preto som na nových nábojoch s rukou dal dole krytky a styčné plochy osa/koncovka premazal vazelínou. Ak to tak urobíš raz za pol roka je veľmi pravdepodobné, že sa vyhneš v budúcnosti zadretiu. Niekedy je aj dôležité koncovky ťahať z osky priamo - nesnažiť sa ich vypáčiť do boku. Ale to už prezraďujem viac ako by som chcel.
Okrem toho je jednoduché duralové "zariadenie" do zveráku cez ktoré sa koncovky demontujú. https://www.parktool.com/product/axle-and-spindle-vise-inserts-av-5?category=Hub%20%26%20Axle
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
inac mali natocene cez 15-t a tocili by sa asi este dlho dalej. zadny naboj podobne - vonkajsie lozisko drhne - krytka bez akehokolvek tesnenia len nasunuta. na strane orecha je aspon jedno tesnenie na krytke - loziska v orechu ok aj vnutorne za ratchetom.
Preto som na nových nábojoch s rukou dal dole krytky a styčné plochy osa/koncovka premazal vazelínou. Ak to tak urobíš raz za pol roka je veľmi pravdepodobné, že sa vyhneš v budúcnosti zadretiu. Niekedy je aj dôležité koncovky ťahať z osky priamo - nesnažiť sa ich vypáčiť do boku. Ale to už prezraďujem viac ako by som chcel.
Okrem toho je jednoduché duralové "zariadenie" do zveráku cez ktoré sa koncovky demontujú.
https://www.parktool.com/product/axle-and-spindle-vise-inserts-av-5?category=Hub%20%26%20Axle
https://uniortools.com/eng/product/1758-4-hub-genie
ináč som dosť sklamaný, nahodil som ho a riadne krivý, trocha som zrovnal kombinačkami, ale ešte to nie je ono