Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
len pri striedani retazi do mrtva vidim skratenie zivotnosti celeho systemu koli opotrebeniu prevodnika ktory pojde prvy (zacne namotavat retaze) - preto mam radsej ocelovy. a davat na jazdene retaze novy prevodnik je blbost.
To tvarovanie zubov ako píše cabastefan je samozrejme rozdielne. Pripájam fotku SramGx a wolftooth. Len čo som mal Garbaruk tak tam sú tie zuby ešte horšie tvarované oproti originálom Sram.
Opotrebenie prevodníku by až tak nevadilo. Ten môj mal 6 tisíc km pro výmene a nič nemotal len v kopci pri zábere nesedel s novou reťazou a robil pazvuky. Len tých jazdených reťazí nemám toľko na striedanie ??. Ale asi to budem musieť prijať ako fakt že za 10-12 tisíc km ročne to chce : jednu kazetu SramXX1, 4 schopné reťaze Sram X01 a 2 schopné prevodníky. ?
Už som sa v polozúfalstve pozeral aj na 11sp systém Ale nechcem ísť do toho...veď aj nedávno tu dávali fotky hmotností SLX kľúk a to je hrozné, veď to bude mať môj bicykel 14,5-16 kíl..Kľuky vyše 600g, prevodníky 120, kazeta pol kila..ešte kadeaké vŕzganie a záseky na orechu riešiť. No neviem. ???
To mas drahe vozenie, na sezonu 12k km, dva prevodniky a kazetu. Moj garbaruk po cca 13k km a samizda 6 ci 7 retaziach nevykazoval ziadny naznak opotrebovania a s prehladom by fungoval a aj bude fungovat dalej. Rovnako kazeta, ktora po cca 15k km zacina pomaly dosluhovat, ale hadam tych 20k spolu dame.
to vieš ako...tak ako tebe to zas aj mne vie fungovať aj 20 tisíc. Kazeta vyzerá veľmi dobre, prevodník by tiež ešte dal. Len ja myslím stav systému, že to ide radením a zvukovým prejavom ako nové. Ešte možno skúsim reťaze meniť často. Asi tam hodiť Sram GX reťaz a meniť pri 60% opotrebenia. To mám tých 6 reťazí možno ročne. Vizuálne na systéme nevidím extra známky opotrebenia.
Presne ako píšeš Garbaruk to má ešte horšie a neverím ze ten môj dá aspoň polovicu toho čo orig.Sram. Však skús si zrátať náklady pri tvojom nájazde orig. Xx1 prevodnik, reťaz, kazeta vs. Wolftooth prevodnik, viac reťazí, kazeta neviem ale asi tiež pôjde skorej dole a podľa toho sa zariaď. Ja po skúsenosti s garbarukom ostávam pri srame, ale reťaze mám na sezónu 4 a to mám ani nie polovičný nájazd čo ty(jedna na bike pred výjazdom nahodená, jedna akurát zhodená na vyčistenie, dve zavesené vyčistené-namazané) po výjazde (hlavne keď je mokro, blato) zhodím reťaz očistím pohon, vyčistím a namažem obe retaze, nechám schnúť a takto dookola.
To tvarovanie zubov ako píše cabastefan je samozrejme rozdielne. Pripájam fotku SramGx a wolftooth. Len čo som mal Garbaruk tak tam sú tie zuby ešte horšie tvarované oproti originálom Sram.
Opotrebenie prevodníku by až tak nevadilo. Ten môj mal 6 tisíc km pro výmene a nič nemotal len v kopci pri zábere nesedel s novou reťazou a robil pazvuky. Len tých jazdených reťazí nemám toľko na striedanie ??. Ale asi to budem musieť prijať ako fakt že za 10-12 tisíc km ročne to chce : jednu kazetu SramXX1, 4 schopné reťaze Sram X01 a 2 schopné prevodníky. ?
cabastefan
Dík za skúsenosť . Budem musieť asi tiež točiť viac reťazí..v podstate to aj robím už ..a hlavne nedrať ich od nova do 95%. Prevodník asi tiež vymením, ale problém mám, že SRAM XX1 originál už na bike nedám, lebo mám RaceFAce kľuky. Ešte som sa pozeral a celkom tvarom zubov je blízko ku Sramu prevodník CarbonTi. (teda napriek honosnej značke hliníkový ??)...
Už som sa v polozúfalstve pozeral aj na 11sp systém Ale nechcem ísť do toho...veď aj nedávno tu dávali fotky hmotností SLX kľúk a to je hrozné, veď to bude mať môj bicykel 14,5-16 kíl..Kľuky vyše 600g, prevodníky 120, kazeta pol kila..ešte kadeaké vŕzganie a záseky na orechu riešiť. No neviem. ???
Ale nie, az take hrozne to nie je Moje 11spd SLX kluky (M7000-11-B1) maju 594g, 32z prevodnik (CRM70) ma 91g, kazeta SLX 11-46 ma 482g
Ja v podstate jazdím niečo takéto. Len prevodník wolftooth je ťažší. Ale možno skúsim nejaký direct mount. Vlastne o gramy až tak nejde. Len je super ak to držím v hlavnej sezóne (bike+karbónové kolesá+pedále a základná výbava) do 13,5 kg. ?
cabastefan
Dík za skúsenosť . Budem musieť asi tiež točiť viac reťazí..v podstate to aj robím už ..a hlavne nedrať ich od nova do 95%. Prevodník asi tiež vymením, ale problém mám, že SRAM XX1 originál už na bike nedám, lebo mám RaceFAce kľuky. Ešte som sa pozeral a celkom tvarom zubov je blízko ku Sramu prevodník CarbonTi. (teda napriek honosnej značke hliníkový ??)...
cabastefan je to tak..SramXX1 je š*****. Len čisto točiť tieto reťaze je už celkom ako tu mládenci písali nákladné. urobím pokus s GX
Supafly666
To si mi celkom peknú stránku ukázal. Tam majú pekné kolesá. nie tak extrémne ľahké, ale okolo 1400g sa dajú pekné trailové kúsky nájsť aj v dobrej cene. ja mám síce kolies hodne a aj karbónových, ale ešte z XC bicykla a na tomto to vyzerá trochu smiešne, tak aj pozerám po nejakých kolesách, ale ešte to nejdem teraz riešiť. Teraz musím zas auto trochu poreparovať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A reťaze aké používaš?
Ale nie, az take hrozne to nie je
Lahke Stan's NoTubes robia puki puki...
No zmieril som sa uz s vahou cez 12kg, ak chcem jazdit
https://www.dream-bikes.it/shop_17/en/wheelsets/650-33477-grigiocarbonio-29-wheels-as26-t1000-extralite-990-gr.html#/45-freewheel-sram_xd_11_12s/208-hubs_color-black/338-front_axle-qr15_boost_15x110/343-rear_axle-qr12_boost_12x148/353-carbon_fiber_weave-12k_t1000/403-spokes_type-alpina_hyperlite/432-number_of_spokes-28_front_28_rear
Solídne...MTB s vnútornou šírkou 26mm s váhou setu od 998g 😎🤔 veľmi zaujímavé
Predtým som mal 3 GX a jednu XO1, avšak XX1 ide tichšie aj presnejšie
A reťaze aké používaš?
https://www.dream-bikes.it/shop_17/en/wheelsets/650-33477-grigiocarbonio-29-wheels-as26-t1000-extralite-990-gr.html#/45-freewheel-sram_xd_11_12s/208-hubs_color-black/338-front_axle-qr15_boost_15x110/343-rear_axle-qr12_boost_12x148/353-carbon_fiber_weave-12k_t1000/403-spokes_type-alpina_hyperlite/432-number_of_spokes-28_front_28_rear
Solídne...MTB s vnútornou šírkou 26mm s váhou setu od 998g ?? veľmi zaujímavé
Jazdím kolesá od týchto Nizozemcoch a držia sa viac než dobre...konkrétne 27.5" s 30mm inner
Supafly666
To si mi celkom peknú stránku ukázal. Tam majú pekné kolesá. nie tak extrémne ľahké, ale okolo 1400g sa dajú pekné trailové kúsky nájsť aj v dobrej cene. ja mám síce kolies hodne a aj karbónových, ale ešte z XC bicykla a na tomto to vyzerá trochu smiešne, tak aj pozerám po nejakých kolesách, ale ešte to nejdem teraz riešiť. Teraz musím zas auto trochu poreparovať.