Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
No, ja myslim ze ani tymto vymyslom neprekryjes zjavny fakt, ze dana suciastka nie je konstruovana s dorazom na dlhu zivotnost, ale prioritu maju uplne ine vlastnosti. Z coho vyplyva ze pre vacsinu foristov ktori nejazdia svetove sampionaty je na dve veci ...
Myslieť si síce môžeš, ale lepšie by bolo uviesť nejaký adekvátny argument podľa čoho si usúdil, že "dana suciastka nie je konstruovana s dorazom na dlhu zivotnost". Ty si videl nejaké záťažové testy, alebo dlhodobý test životnosti tých predstavcov? Alebo si si proste povedal, že pokiaľ to nie je železná guľa tak to predsa nemôže nič vydržať,
Ak niečo kritizuješ tak je fajn si aj naštudovať niečo o kritizovanom produkte. Inak zo seba urobíš iba hlupáka. Ten predstavec je totiž normálne v ponuke a dimenzovaný pre max 90kg jazdca. Darimo však na želanie vyrobí aj zosilnenú verziu pre ťažších bajkerov. Zosilnená verzia bude o "pár" gramov ťažšia a stále ultralight.
Myslieť si síce môžeš, ale lepšie by bolo uviesť nejaký adekvátny argument podľa čoho si usúdil, že "dana suciastka nie je konstruovana s dorazom na dlhu zivotnost". Ty si videl nejaké záťažové testy, alebo dlhodobý test životnosti tých predstavcov? Alebo si si proste povedal, že pokiaľ to nie je železná guľa tak to predsa nemôže nič vydržať,
Na toto nie potrebna ziadna raketova veda, fyzika proste nepusti, a je jedno kolko postfaktickych blbeckov ta bude presviedcat o opaku. Jednoducho, svet v ktorom zijeme ma urcite nemenne pravidla, na to aby clovek videl ze ten predstavec je nalesteny prd staci pohlad na tu vahu.
Ak niečo kritizuješ tak je fajn si aj naštudovať niečo o kritizovanom produkte. Inak zo seba urobíš iba hlupáka. Ten predstavec je totiž normálne v ponuke a dimenzovaný pre max 90kg jazdca. Darimo však na želanie vyrobí aj zosilnenú verziu pre ťažších bajkerov. Zosilnená verzia bude o "pár" gramov ťažšia a stále ultralight.
Neviem kde vidis aku kritiku, ale potvrdzujes ze pre normalneho chlapa to nie je dimenzovane ;-]
ivast Cize podla tvojej logiky, vsetko co je lahke je zle? Ja som jazdil kombinaciu predstavec Newmen ktory je o par gramov tazsi okolo 80 a rajdy darimo a nebol ziaden problem. Asi to nebude predstavec na zjazdovy bike ale na XC a maratony to bude topka.
Andreas12 kde prosim ta pisem ze lahke = zle ? nieco si si zle precital ;-] vobec nie som bojovnik proti odlahcenym komponentom, len upozornujem ze ta odlahcenost ovplyvnuje ine vlastnosti, ktore su pre majoritu vyznamnesie ...
ta odlahcenost ovplyvnuje ine vlastnosti, ktore su pre majoritu vyznamnesie ...
ach, to su zase skvosty. jazdim podobny hlinikovy predstavec od extralite o cm dlhsi a 2g tazsi ako ten darimo (inak spolu s 80g darimo riaditkami), uz od 2018, cize uz 5. sezonu a div sa svete predstavec stale funguje, nepraskol, nerozletel sa a nema kvoli hmotnosti "negativne ovplyvnene vlastnosti, ktore su pre majoritu vyznamnejsie". a to som s nim odjazdil veci daleko za hranicou xc skatulky - o.i. branisko, metrove huck to flat dropy atd.
skoda, ze ten chudak predstavec sa neucil v skole fyziku a neovlada nemenne pravidla sveta, ani si nedokaze precitat nepostfakticke mudra na mtbiker fore a tym padom nevie, ze uz mal davno natahnut backory, alebo co, lebo inak si neviem vysvetlit, ze mu stale nic nie je...
treba si precitat co pise vyrobca - niektori pisu vekove obmedzenie - ja mam na rajdy tusim 4-5? rokov, pri race pouziti 2r.? - samozrejme je to blbost - lebo pocas tych rokov ich bude kazdy namahat inak ale vyrobca sa chrani.
a neviem preco ale hliniku verim menej ako karbonu.
Tiež na Extralite predstavci dávam aj dropy, rockgardeny, polmetrové skoky, ktoré ponúkajú dnešné XCO trate. Po viac ako 8 sezónach nepraskol ani jeden z týchto ultralajt predstavcov.
Extralite k svojmu Hyperstem predstavcu píše nasledovné:
"Fatigue tested for months, down to boredom. Fatigue and strength tested, exceeds UNI 10518 safety standards." https://www.extralite.com/Products/HyperStem.htm
v manuali maju toto: Destination: Road, Cross Country, Enduro, not for Downhill. Logicky by si to ziadny zjazdar na bike nedal, ale ak to zvladne Enduro tak si myslim sa nie je coho obavat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
S ostatnym by sa dalo suhlasit…
Na toto nie potrebna ziadna raketova veda, fyzika proste nepusti, a je jedno kolko postfaktickych blbeckov ta bude presviedcat o opaku. Jednoducho, svet v ktorom zijeme ma urcite nemenne pravidla, na to aby clovek videl ze ten predstavec je nalesteny prd staci pohlad na tu vahu.
Neviem kde vidis aku kritiku, ale potvrdzujes ze pre normalneho chlapa to nie je dimenzovane ;-]
ach, to su zase skvosty. jazdim podobny hlinikovy predstavec od extralite o cm dlhsi a 2g tazsi ako ten darimo (inak spolu s 80g darimo riaditkami), uz od 2018, cize uz 5. sezonu a div sa svete predstavec stale funguje, nepraskol, nerozletel sa a nema kvoli hmotnosti "negativne ovplyvnene vlastnosti, ktore su pre majoritu vyznamnejsie". a to som s nim odjazdil veci daleko za hranicou xc skatulky - o.i. branisko, metrove huck to flat dropy atd.
skoda, ze ten chudak predstavec sa neucil v skole fyziku a neovlada nemenne pravidla sveta, ani si nedokaze precitat nepostfakticke mudra na mtbiker fore a tym padom nevie, ze uz mal davno natahnut backory, alebo co, lebo inak si neviem vysvetlit, ze mu stale nic nie je...
a neviem preco ale hliniku verim menej ako karbonu.
Zrovna na ten treba dať pozor - prvé várky sťahovali z predaja:
https://www.pinkbike.com/news/77designz-issues-precautionary-recall-on-one-piece-stem.html
Extralite k svojmu Hyperstem predstavcu píše nasledovné:
"Fatigue tested for months, down to boredom. Fatigue and strength tested, exceeds UNI 10518 safety standards."
https://www.extralite.com/Products/HyperStem.htm