Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
No mi ja som riešil toto isté , po čase sa mi to stalo , tak som zobral nový prevodník , pokiaľ som riešil nový prevodník tak som objednal novú retaz a kým prišla retaz tak cvakanie prestalo na starej reťazi aj starom prevodníku jazdím spokojne ďalej , a som nadmieru spokojný retaz X01 a prevodník sk_wizard si dokonale rozumejú , podľa mňa je to chvíľková zalezitost
Tieto veci od Wolftooth sú mi Dudo jasné. Ja dokonca aj ten prevodník s kompatibilitou Shimano 12spd mám, ale zuby sú stále profilované NW, jedine na tenšom zube sú urobené také mierne nábehy a ide to lepšie aj so SRAM reťazou, ale samotné NW majú v podstate všetky prevodníky mimo origo SRAM, jedine taliansky Carbon-Ti sa blíži ku Sramu, ale hliník je absolútne mizerný a tam zas zuby doslova po 5 tisíc km zastrúhaš. Ako tu vyššie uvádza ohek , tak je spokojný s oceľovým Sramom....a samozrejme...bodaj by nebol, aj hliníkový originál SRAM vydrží kopec km, reťaze môžeš točiť do mŕtva a chrúmanie sa žiadne nekoná. Ale profilovanie SRAM zubov je absolútne odlišné od konkurencie - asi chránené nejakým priblblým patentom, alebo čo. ....problém je, že nepoužívam na oboch bicykloch vždy SRAM kľuky - väčšinou skôr RF kľuky a tam Sram prevodník viem dať len cez XCadey powermeter spider na BCD104.
No ja som taktiež veľmi spokojný s tým ovalom od sk_wizard, preto som to tu tak nadhodil že čo robiť.... Každopádne, ak by som mal kupovať nový oval (co určite na jar budem) , tak opäť to bude zo Slovenska... Lebo po pravde AB je hnoj, origo Sram robí až od 32T a ostatné brandy sú buď poľské ale predražené... Takže radšej budem podporovať slovensku nezávislú tvorbu 😉.
tak ja som tento rok dobre pokombinoval musim povedat ze ma dost sklamala vraj kompatibilila 12sp systemov napriec vyrobcami
na 11sp bolo uplne jedno aku som dal retaz co sa tykalo kazety (pozor! 11sp. prevodniky neznesu 12sp. retaz)
na 12sp som dal GX retaz - nepochopil som jej slavu kedze vydrzala rovnako ako 11sp PC1110 (jej cena je ale trosku niekde inde) - ale bol som aj rad lebo to bola snad najhorsia retaz za posledne roky co som mal - hlucna, citelne horsie radenie. po vymene za XO1 vsetko ok - retaz vydrzala podstatne viac, radenie citelne lepsie, hluk ziadny. no mam kazetu Garbaruk a tam to stale nebolo uplne ono. Tak som sa vratil k XTR retazi - sram xsync2 ju totiz nechcel, ale vraj to ma ist bez problemov - tak som patral a zistil ze sram prevodnik nesmie byt novy, po (pisali ze aspon) 500km vraj uz so shimano retazami nieje na nich problem (je na nom napis "sram chain only").
no najlepsia kombinacia co som tento rok mal bola kazeta Garbaruk, wizardov prevodnik a XTR retaz. jeho zuby sa mi pacia asi najviac. podla tvaru predpokladam ze aj pri vacsom opotrebeni bude stale pouzitelny. napr. garbaruk ma tak dlhe zuby ze pri vacsom opotrebeni moze zacat namotavat retaz (nemam skusenost - len dohad)
samozrejme komplet shimano, alebo komplet sram bude vzdy to najlepsie - lenze! ... siel som do toho stym ze ma byt 12 kompatibilne a stym ze nechcem menit HG orech lebo ich mam doma niekolko. nakoniec som ale radsej mal kupit celu komplet sadu a novy orech a usetril by som.
tolko ku 12sp. kompatibilite a mojim tohtorocnym zazitkom
a sram to ide pokazit uz uplne s ich flat top retazami
Cize, kedze na oboch bajkoch mam garbaruk kazetu aj prevodnik, mal by som kupit shimano retaz? Lebo teda mam na jednom gx a na druhom x01 eagle a necitim/nepocujem v tom rozdiel.
tiež mám Garbaruk kazetu (10-52) aj prevodník, 32 z. , reťaz som mal deore 12-sp. , teraz GX Eagle,nevidím rozdiel,obidve funkčne ok ,životnosť super,mazané len Squirtom,pohon čistý.opotrebenie minimálne
Cize, kedze na oboch bajkoch mam garbaruk kazetu aj prevodnik, mal by som kupit shimano retaz? Lebo teda mam na jednom gx a na druhom x01 eagle a necitim/nepocujem v tom rozdiel.
Najskôr som jazdil na Garbaruk kazete reťaze Sram GX, potom som vyskúšal 12s XT a na Shimane to lepšie a tichšie radí...
Tlmiaca "chránička" bowdenu/hadice v ráme. Dĺžke 2metre hmotnosť len 3gramy, pôvodné ktoré som mal k rámu bicykla mali 25gramov na 0,5metra. Pri dlžke vedenia komplet cez cele vnútro rámu až po vyustenia z rámu tj 4gramy celkovo. inak kvalita velmi dobrá, netrhá sa to a pekne sa to dá navliecť keď je hadica už osadená v ráme.
Mozem len potvrdit, ku tomu aj ich bowdeny a koncovly su na inej urovni ako standart ..
Pri bowdenoch som sa zasekol v spolahlivosti Jagwire LEX-SL a ine uz nechcem dokonca shimano bowden radenia v rovnakej dlzke mal o 3g menej, no nemal taku smykavost a tak brutalne lahky chod. To co naladim behom roka nemusim ani raz dostelovat, neskutocna presnost v spojeni s XTR. Zato uz na teleskopku pouzivam ultralight bowden kindshock , tam o presnost nejde
Pri bowdenoch som sa zasekol v spolahlivosti Jagwire LEX-SL a ine uz nechcem dokonca shimano bowden radenia v rovnakej dlzke mal o 3g menej, no nemal taku smykavost a tak brutalne lahky chod. To co naladim behom roka nemusim ani raz dostelovat, neskutocna presnost v spojeni s XTR. Zato uz na teleskopku pouzivam ultralight bowden kindshock , tam o presnost nejde
Mám doma modrou verzi, nedávno jsem ji instaloval, vše bez problémů. Rád bych vyzkoušel i jíné jejich výrobky, ale nevím, co je to ten "bowden" (vše AXS).
Pokiaľ Ti vyhovuje SRAM tak nevidím problém technicky je to super. No aj keby som si kúpil najvyšší model AXS radenia (v sérii bez úprav), stále budem s hmoťnosťou o cca 80gramov vyššie než je moje XTR s lankom a nehovorím že som proti elektrike, sám mám Di2 12speed tohtoročnú novinku na cesťáku, ale na MTB mi to príde nepraktické z dôvodu toho, že ja jazdím viacero bajkov a jazdím aj v mrazoch celoročne, čiže aby som riešil nosenie náhradnej batérie, prípadne stále mal na mysli, či som nabitý... nevidím v tom zmysel, vyhovuje mi XTR lebo je to pre mňa zatial najTOP čo som doteraz jazdill (kedysi na endure a allmountain som jazdil aj SRAM sady, ale vždy som mal s nimi len problém) jasne to boli vtedy lankové, ale odolnosť zadnej prehadzovačky (ramienka kladiek) zato carbon-titan u XTR je snáď nezničitelný, už som do toho chytil od drôtov cez konáre asi všetko a nikdy nepoškodil. no a v závere by som podotkol, asi by mi vadilo mať rám s dierou na riadiaci bowden ked tam žiadny nebude ale možno ked shimano príde s nejakym prevratným XTR DI2 2024 ktoré bude hmotnostne rovnaké ako lankové asi to skúsim
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nie som konstrukter prevodnikov, no prave Wolfthoot rozlisuje prevodnik podla retaze, DropStop A, B a ST, pricom prave Shim HG je nekompatibilne s Eagle. Aj zuby su viditelne rozdielne. Ale tak asi pouzit sa da vsetko so vsetkym, len to nebude na 100%.
https://www.wolftoothcomponents.com/collections/chainrings/products/elliptical-direct-mount-chainrings-for-cane-creek-and-sram-cranks-for-shimano-12spd-hyperglide-chain
na 11sp bolo uplne jedno aku som dal retaz co sa tykalo kazety (pozor! 11sp. prevodniky neznesu 12sp. retaz)
na 12sp som dal GX retaz - nepochopil som jej slavu kedze vydrzala rovnako ako 11sp PC1110 (jej cena je ale trosku niekde inde) - ale bol som aj rad lebo to bola snad najhorsia retaz za posledne roky co som mal - hlucna, citelne horsie radenie. po vymene za XO1 vsetko ok - retaz vydrzala podstatne viac, radenie citelne lepsie, hluk ziadny. no mam kazetu Garbaruk a tam to stale nebolo uplne ono. Tak som sa vratil k XTR retazi - sram xsync2 ju totiz nechcel, ale vraj to ma ist bez problemov - tak som patral a zistil ze sram prevodnik nesmie byt novy, po (pisali ze aspon) 500km vraj uz so shimano retazami nieje na nich problem (je na nom napis "sram chain only").
no najlepsia kombinacia co som tento rok mal bola kazeta Garbaruk, wizardov prevodnik a XTR retaz. jeho zuby sa mi pacia asi najviac. podla tvaru predpokladam ze aj pri vacsom opotrebeni bude stale pouzitelny. napr. garbaruk ma tak dlhe zuby ze pri vacsom opotrebeni moze zacat namotavat retaz (nemam skusenost - len dohad)
samozrejme komplet shimano, alebo komplet sram bude vzdy to najlepsie - lenze! ... siel som do toho stym ze ma byt 12 kompatibilne a stym ze nechcem menit HG orech lebo ich mam doma niekolko. nakoniec som ale radsej mal kupit celu komplet sadu a novy orech a usetril by som.
tolko ku 12sp. kompatibilite a mojim tohtorocnym zazitkom
a sram to ide pokazit uz uplne s ich flat top retazami
garbaruk 12 speed 10-48 xd
Najskôr som jazdil na Garbaruk kazete reťaze Sram GX, potom som vyskúšal 12s XT a na Shimane to lepšie a tichšie radí...
Pri bowdenoch som sa zasekol v spolahlivosti Jagwire LEX-SL a ine uz nechcem
https://r2-bike.com/CAPGO-OL-Noise-Protection-for-Brakehose-Braking-Outer-Shell-2m
Mám doma modrou verzi, nedávno jsem ji instaloval, vše bez problémů. Rád bych vyzkoušel i jíné jejich výrobky, ale nevím, co je to ten "bowden"