Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
Výmena pôvodných kľúk Sram X1, 34 z, offset 3 mm, 175 mm za karbónové Truvativ Descendant 175 mm. Povodne boli 32 z, offset 6 mm (foto 2), tak som menil prevodník za 34 z, 3 mm offset.
Gusto0 Ano viem ze sram, ale napr. tieto Descendant a Stylo (vlastne ani neviem aky je v nich rozdiel, rovnaka cena, rovnaka hmotnost..) su identicke ako Sram GX Carbon, tiez identicka cena, hmotnost.. Tak ze z akeho modelu vychadzaju tieto lahsie Descendanty v prevedeni Troy LD, ci X01, pretoze tiez cca rovnaka hmotnost a cena, alebo je to nejaky "nezavisly" model.
Keby len spark, posunutu CL 55mm registrujem uz na viacerych bikoch. Ale okrem toho, vsimli ste si tiez ze uz pre male a stredne velkosti bikov davaju 170mm kluky? Je to nejaky novy trend alebo len kompenzuju cim viac polozeny stred? peto353lukjur to su prefarbene x01 pre tld alebo aky to ma povod/dovod?
Myslim ze su to len prelepene X01 ?, ale kedze mam ostatne komponenty Shimano tak je to mensia pest na oko... Aj cena bola cca rovnaka.
Jazdim ich so 6mm prevodnikom na boostovom rame, retaz sa mi tolko nekrizi na lahsich prevodoch, ktore vecsinou jazdim s vecsou silou. Ked som mal povodny 3mm prevodnik, opticky bol skor zarovno 4-5 pastorka. Nerozumiem presadzovaniu vyrobcov 55CL s boostovou zadnou stavbou 148mm, to sa musi retaz na lahkych prevodoch krizit jak prasa...
Gusto0 Ano viem ze sram, ale napr. tieto Descendant a Stylo (vlastne ani neviem aky je v nich rozdiel, rovnaka cena, rovnaka hmotnost..) su identicke ako Sram GX Carbon, tiez identicka cena, hmotnost.. Tak ze z akeho modelu vychadzaju tieto lahsie Descendanty v prevedeni Troy LD, ci X01, pretoze tiez cca rovnaka hmotnost a cena, alebo je to nejaky "nezavisly" model.
Pôvodne som chcel GX kľuky, tieto Truvativ som našiel o 20 eur lacnejšie, tak som ich zobral, keďže tiež nevidím rozdiel. Prevodník za 34 zubový by som menil tak či tak, tak mi to bolo jedno.
Sú to identické produkty, ktoré cielia na rozdielnych zákazníkov.
Pred existenciou GX Eagle sady sa dokonca vyrábali aj identické kľuky s označením X1, ale tie boli iba OEM a nedali sa kúpiť ako aftermarket.
Asi za tým bude nejaká akvizičná politika po prebratí Truvativu, že nesmú tú značku zabiť do xy rokov, tak držia v portfóliu nejaké produkty s ich logom... inak to nedáva moc zmysel.
Ja mám so Sram prevodníkmi žiaľ len blbé skúsenosti. Životnosť mizerná, ťažké, pri 6mm offsete výrazné prelisy smerom k pedálu, ktoré v prípade padnutia reťaze medzi kľuku a prevodník zostanú celé oráchané, vďaka tomu, že tie prevodníky sú z blata. Tie lowcost oceľové som neskúšal, ale predpokladám, že tie budú paradoxne so životnosťou na tom oveľa lepšie.
tiez uz den nad tym rozmyslam ako to bolo myslene, kedze CL u sram mtb kluk urcuje offset prevodnika (s vynimkou fatbikovych kluk, ktore sa robia standardne a wide verzie). ak aj tu zacnu robit wide verzie, tak si len kupim prevodnik s vacsim offsetom a dostanem taky CL aky potrebujem ci?
Na standardny domcek ramu 92mm wide kluky nedas, jedine ak by si podlozkoval. To tiez nedava zmysel. Prave preto mam rad Sram kluky. Linku si nastavis podla prevodnika, kludne aj 6mm offset na boost ram.
Tých 55mm CL pre bežný boost rám s 148mm osou mi nedáva nejaký extra zmysel. Skôr mi to príde, že to je niečo pripravené pre superboost 157mm osu. Toto riešenie, ale stále používa len zopár výrobcov. Stavať ale extra široké rámy na nejakú väčšiu priechodnosť plášťov mi nedáva extra zmysel. Aktuálny ideál na náročné jazdenie AM/EN je 2,5 palca. Na to je boost ideál.
Ta sirsia zadna stavba moze byt tvarovana ale tak, ze bude sirsia len pri oske a sirka na plast kludne moze byt iba na plast max 2.4. Sirsia zadna stavba, teda 157mm ma podla mna zmysel pre pevnost kolesa, kedze spice tvoria väcsi trojuholnik kvoli sirke naboja a vzdialenosti prirub a teda moznost aj rovnomernejsieho pnutia s*****v (priruba na pravej strane nemusi byt az tolko posunuta ku stredu naboja).
Nech nie som offtopic, SR Suntour Triair 419g aj s vlozkami
tiez uz den nad tym rozmyslam ako to bolo myslene, kedze CL u sram mtb kluk urcuje offset prevodnika (s vynimkou fatbikovych kluk, ktore sa robia standardne a wide verzie). ak aj tu zacnu robit wide verzie, tak si len kupim prevodnik s vacsim offsetom a dostanem taky CL aky potrebujem ci?
Áno, kúpiš prevodník s iným offsetom pre reťazovú linku 52mm. Pokiaľ budú kľuky určené pre BB so štandardnou šírkou 92mm. Z toho však vyplýva, že musíš nakupovať nové kľuky bez prevodníka a prevodník zvlášť. Alebo bude na bazáre na predaj veľa prevodníkov s CL55mm Na druhej strane budú nové AXS kazety kompatibilné iba s novou reťazou flattop. Takže Sram možno prevodník s menším offsetom kompatibilný s flattop reťazou nebude mať v ponuke. Takže budeš potrebovať prevodník od iného výrobcu.
Shimano bude mať aj naďalej v ponuke kľuky s CL52mm.
Tej reťazovej linke moc nerozumiem, no iné ma zaujíma na čo to bude dobré, resp čo tým Sram sleduje alebo marketingovo tvrdí že prečo takto ? Zaujíma ma to celkom, poprosím skúsenejších o výklad, ďakujem.
miidlo ja mam noveho sparka a daval som tam stare xx1 kluky a vsetko funguje. Trebalo tam zmenit jednu podlozku ktora je z vonkajsej strany stredoveho zlozenia taka plastova siva a doladit skrutkou a je to ok. bez sirsej podlozky suchal prevodnik. Ale pojdu ti aj klasicke kluky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
S prevodníkom od sk_wizard vieš dať ešte 25g dole
Chcel som Sram prevodník.
peto353 lukjur to su prefarbene x01 pre tld alebo aky to ma povod/dovod?
Myslim ze su to len prelepene X01 ?, ale kedze mam ostatne komponenty Shimano tak je to mensia pest na oko... Aj cena bola cca rovnaka.
Jazdim ich so 6mm prevodnikom na boostovom rame, retaz sa mi tolko nekrizi na lahsich prevodoch, ktore vecsinou jazdim s vecsou silou. Ked som mal povodny 3mm prevodnik, opticky bol skor zarovno 4-5 pastorka. Nerozumiem presadzovaniu vyrobcov 55CL s boostovou zadnou stavbou 148mm, to sa musi retaz na lahkych prevodoch krizit jak prasa...
Pôvodne som chcel GX kľuky, tieto Truvativ som našiel o 20 eur lacnejšie, tak som ich zobral, keďže tiež nevidím rozdiel. Prevodník za 34 zubový by som menil tak či tak, tak mi to bolo jedno.
Sú to identické produkty, ktoré cielia na rozdielnych zákazníkov.
Pred existenciou GX Eagle sady sa dokonca vyrábali aj identické kľuky s označením X1, ale tie boli iba OEM a nedali sa kúpiť ako aftermarket.
Asi za tým bude nejaká akvizičná politika po prebratí Truvativu, že nesmú tú značku zabiť do xy rokov, tak držia v portfóliu nejaké produkty s ich logom... inak to nedáva moc zmysel.
Ja mám so Sram prevodníkmi žiaľ len blbé skúsenosti. Životnosť mizerná, ťažké, pri 6mm offsete výrazné prelisy smerom k pedálu, ktoré v prípade padnutia reťaze medzi kľuku a prevodník zostanú celé oráchané, vďaka tomu, že tie prevodníky sú z blata. Tie lowcost oceľové som neskúšal, ale predpokladám, že tie budú paradoxne so životnosťou na tom oveľa lepšie.
Nerozumiem. Ved na Sram si kupim prevodnik s offsetom aky mi vyhovuje, alebo uz prestavaju vyrabat tie s 3mm offsetom?
Teraz je otázka či tam v pohode sadne tento stred: https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/press-fit/sram-stredove-zlozenie-gxp-team-pressfit-mtb-bb92.html?itm_medium=forum#189296 ak odtial vylisujem ten DUB wide-mtb. No a potom by som teda mal použiť prevodník s offsetom 0 aby som sa dostal na CL55 resp. ak by som chcel mat CL52 nech sa retaz az tak nekríži tak nechám prevodnik s offsetom 3mm?
savings SRAM GXP stredové zloženie, 89/92 mm, Press Fit, MTB
37,99 € savings
MOC 55,99 €Nech nie som offtopic, SR Suntour Triair 419g aj s vlozkami
Áno, kúpiš prevodník s iným offsetom pre reťazovú linku 52mm. Pokiaľ budú kľuky určené pre BB so štandardnou šírkou 92mm. Z toho však vyplýva, že musíš nakupovať nové kľuky bez prevodníka a prevodník zvlášť. Alebo bude na bazáre na predaj veľa prevodníkov s CL55mm
Shimano bude mať aj naďalej v ponuke kľuky s CL52mm.