vsade citam ze su to uplne onicom brzdy, ze brzdia este horsie ako v-cka. mate niekto tieto brzdy na biku? su fakt az tak na prd? ale, brzdia lepsie ako mechaniky?
ja mam hayes sole hydraulic a som vrcholne spokojny sak brzdia ako najate..nadhera jedna basen...neviem co sa tu setci stazujete..no ale moj dojem je asi preto ze som jazdil dva roky bez brzd:D:D:D
Sole brzdia vcelku dobre na to že sú to jednopietikové brzdy. Nastavenie mi zabralo slabú pol hodinku ale po čase vädne ich účinok a treba zas trošku pritiahnuť platničku ku kotúču.Potom to ide zas OK.....
nie...ked uz nieco robim, tak sa snazim poriadne. cize aspon nejaku strednu triedu a urcite nie hayes(k tej znacke mam vrodeny odpor)
Nechapem, co mas proti znacke Hayes. Je pravda, ze som zatial ine nejazdil, iba "V" tektro, a teraz mam Hayes HFX9 a som naozaj spokojny - je to naozaj rozdiel - samozrejme aj cenovy.
Problemy zatial vidim dva:
Packa pre zadnu brzdu sa povoluje (zle vyriesena aretacia) - bud kvapnut farbu, alebo 1x za mesiac doladit.
Problem druhy, v 30 stupnovej horucave sa raz prehriala a naozaj stratila brzdny uzinok, asi po 2min. tiahlom zjazde, kde brzdila takmer po celu dobu.
Idem si kupit nove platnicky, ako kazdy odporuca. Tie originaly zahodim a dam info. Ak nepomoze, tak skusim kotuc 180.
Ale pri porovnavani brzd treba brat do uvahy aj cenu, a porovnavat porovnavatelne.
Jedneho casu par rokov dozadu boli mechaniky Hayes najlepsie na trhu podla viacerich casakov. Samozrejme vo svojej cenovej triede.
tiez mam HFX9 a som spokojny.. parkrat sa mi stali podobne problemy - po dlhom brzdeni strata ucinnosti ale nikdy nic co by ma utvrdilo v tom ze to niesu dobre brzdy.
to focus3ccd: vidim ze mas manitou a HFX9. ja mam tiez. kupil tiez 180ku kotuc, no mam problem s adapterom - nikde nemaju adapter z PM160 na PM180... ale to je len taky maly problemik..
tiez mam HFX9 a som spokojny.. parkrat sa mi stali podobne problemy - po dlhom brzdeni strata ucinnosti ale nikdy nic co by ma utvrdilo v tom ze to niesu dobre brzdy.
to focus3ccd: vidim ze mas manitou a HFX9. ja mam tiez. kupil tiez 180ku kotuc, no mam problem s adapterom - nikde nemaju adapter z PM160 na PM180... ale to je len taky maly problemik..
U nas v Ziline ponukaju kotuc 180mm Aligator aj s adapterom. Inak sa vraj daju objednat aj originaly ku Hayesom, ale je to drahe ako slak. Zatial to neriesim, vymenil som kool-stopy a budem testovat.
Nazdar!
Chcem tieto moje brzdy predat, ale mam jeden problem.
Neda sa absolutne pohnut tym kolieskom ktore oddaluje platnicku od kotuca (pohyblivu platnicku). Je to akokeby privarene. Co s tym mam robit? V predu som asi pred 3ma mesiacmi strhol ten imbus, ked som tam pchal zly imbusak ale keby som vedel uvolnit aspon zadnu, tak v predu to uz nejako spravim.
Viete mi poradit? Prikladam obrazok kde je vyznacene to koliecko ktorym neviem pohnut.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Takze aj za sole ?
nie...ked uz nieco robim, tak sa snazim poriadne. cize aspon nejaku strednu triedu a urcite nie hayes(k tej znacke mam vrodeny odpor)
no vidlu znici prave ucinnost brzd a jedna z alternativ ako ju zvysit je hodit vacsi kotuc.
Nechapem, co mas proti znacke Hayes. Je pravda, ze som zatial ine nejazdil, iba "V" tektro, a teraz mam Hayes HFX9 a som naozaj spokojny - je to naozaj rozdiel - samozrejme aj cenovy.
Problemy zatial vidim dva:
Packa pre zadnu brzdu sa povoluje (zle vyriesena aretacia) - bud kvapnut farbu, alebo 1x za mesiac doladit.
Problem druhy, v 30 stupnovej horucave sa raz prehriala a naozaj stratila brzdny uzinok, asi po 2min. tiahlom zjazde, kde brzdila takmer po celu dobu.
Idem si kupit nove platnicky, ako kazdy odporuca. Tie originaly zahodim a dam info. Ak nepomoze, tak skusim kotuc 180.
Ale pri porovnavani brzd treba brat do uvahy aj cenu, a porovnavat porovnavatelne.
Jedneho casu par rokov dozadu boli mechaniky Hayes najlepsie na trhu podla viacerich casakov. Samozrejme vo svojej cenovej triede.
U nas v Ziline ponukaju kotuc 180mm Aligator aj s adapterom. Inak sa vraj daju objednat aj originaly ku Hayesom, ale je to drahe ako slak. Zatial to neriesim, vymenil som kool-stopy a budem testovat.
Chcem tieto moje brzdy predat, ale mam jeden problem.
Neda sa absolutne pohnut tym kolieskom ktore oddaluje platnicku od kotuca (pohyblivu platnicku). Je to akokeby privarene. Co s tym mam robit? V predu som asi pred 3ma mesiacmi strhol ten imbus, ked som tam pchal zly imbusak ale keby som vedel uvolnit aspon zadnu, tak v predu to uz nejako spravim.
Viete mi poradit? Prikladam obrazok kde je vyznacene to koliecko ktorym neviem pohnut.
a to je co?Nejaka novinka?