V tejto sezone som uz vymenil asi 4 komplet kabelaze a posledny obluk ku saltru aspon 6x. Mam inverzny salter a dualy kedze jazdim aj ked je mokro tak mam vkuse odkureny ten posledny kusok bowdenu, drhne to a neradi. Tento ficur od AVIDU to vraj dost riesi, lebo kabel je kryty a kladke je sumafuk kolko vody a blata na nej bude. OTAZKA je kde to kua na Slovensku kupit, najlepsie v KE.
Ak mate s tym niekto nejaku pozitivnu/negativnu skusenost som same ucho
Uvažoval som aj nad takýmto riešením, ale nakolko mi vyhovujú RF tak som zostal u klasiky tahu Shimano 1:2. Škoda že Shimano nemá v ponuke aj páčky 1:1 (ako Sram 1:2). Asi vedia prečo
Ale to je už iná debata a sem to nepatrí.
V mojom prípade som musel riešiť zlý chod prehadzovača (reverzný ťah), nakolko aj pri minimálnom zanesení, nefungoval presne a dochádzalo k drhnutiu. Po výmene bowdenu prípadne namazaniu sa chod podstatne zlepšil, ale len na krátku dobu (1-2 x mokrý výjazd).
Nakonie som to vyriešil kladkou. Nehovorím že je to zázrak, ale niekedy nevidím cez blato ani prehadzovač ani kladku, ale stále to ako-tak funguje (pri použití bez kladky 2x dole, 1x hore a bolo preradené)
teraz je servisný interval zadného lanka po 8-10 výjazdoch (podla blata). Takže mne osobne to pomohlo.
ja som to riesil vymenou shimana za sram....a odvtedy sa len pod fuzy usmievam
V mojom prípade som musel riešiť zlý chod prehadzovača (reverzný ťah), nakolko aj pri minimálnom zanesení, nefungoval presne a dochádzalo k drhnutiu. Po výmene bowdenu prípadne namazaniu sa chod podstatne zlepšil, ale len na krátku dobu (1-2 x mokrý výjazd).
Nakonie som to vyriešil kladkou. Nehovorím že je to zázrak, ale niekedy nevidím cez blato ani prehadzovač ani kladku, ale stále to ako-tak funguje (pri použití bez kladky 2x dole, 1x hore a bolo preradené)
teraz je servisný interval zadného lanka po 8-10 výjazdoch (podla blata). Takže mne osobne to pomohlo.
tam ide predpokladam skor o to zanesenie spinou
ja jazdim tiez v blate a zatial som nemenil ziadne kabelaze ani som nezaznamenal zmenu v chode radenia ... je chyba niekde u mna, alebo by som si mal na prehadzovacku spliechat viac blata?
Ale asi aj necham poslat Nightcrawlera (dalsi ficur na od sramu ktory tesni predposledny usek kablu) a budem mat konecne dufam pokoj.
Alebo sa zamknem do dielne a na kolene si vypilujem hydraulicke radenie ako tito dvaja
http://www.bikeart.sk/menu_avid.htm
len bohužiaľ to v ponuke na stránke nemajú.
stojí 279,-, aspoň ja som zaň toľko dal, ale je to naozaj výborný výrobok - doporučujem.
tušim 2OO,-Sk.Tovar posielajú aj poštov zavolaj si tam, alebo napíš a dohodni sa a nimi.Čus
posledný komentár: 3. 9. 2020 o 15:22