Nie som si isty, ci aj horne das. Nemam este dostudovane, sam sa na to chystam, no sucasne alu nie a nie zodrat... Planujem zmenit najprv iba spodne.
Matne si pamatam, ze iba pri vymene spodneho (11 na 13) nie je treba menit dlzku retaze, s hornym ano. Opravte ma, ak sa mylim.
Väčší priemer kladky ťa núti viac zaskrutkovať B-skrutku a oddialiť prehadzovačku od kazety aby zvládla 52z pastorok. Vrchná kladka má určitú vôľu. Nie je úplne napevno. Väčšia vrchná kladka má na obvode ešte väčšiu vôľu a to robí radenie menej presným a zaradenie prevodu môže trvať o zlomky sekundy dlhšie. je to však citeľný rozdiel.
Keď meniť kladky za väčšie tak za mňa určite aj z ramienko, ktoré je dizajnované pre väčšie kladky.
Do SRAM AXS pre 52Z v pohode zmestíš kladky 14/14 - tak to má napríklad CeramicSpeed, ponúkajú taký set, Je to omnoho kvalitnejšie ako originál a omnoho viac aj vydržia. Ako píše Kristina problém je s radením. Nevieš to nastaviť podľa originálnej mierky, nastavuje sa to len tak podľa citu. Vyladiť to aby to radilo super v celom rozsahu nie je úplne jednoduché a aj keď už to radí dobre vrch a spodok, tak nejaké problémy sú na stredných pastorkoch. Lepšie to radí originál 14/12. Zmysel tých Ceramicspeed kladiek je len v omnoho väčšej výdrži. Tie plastové originálne šmejdy sú okúsané po pár tisícoch. Zjazdené plastové kladky, ale majú zas výhodu, že ich N/W tvarovanie sa vybrúsi a je možné na nich použiť aj SRAM FlatTOP reťaz
Cestaky nemaju takuto temu, tak to tu zaspamujem. Vymenil som kladky, na prekvapenie som nemusel predlzit retaz. Uspora 2g pri kombinacii 12/14 za 60 ecok potesi...
Môžte mi poradiť? Chcel som skúsiť nové kladky na keramických ložiskách, kúpil som na Aliku a keď som ich vymenil tak to malo taký čudný zvuk pri točení kolesa na prázdno.
Môže to byť aj reťazov alebo som zlé kúpil.
Ide o Sram GX veľkosť som dodržal 12 a 14 zubov. Reťaz ma tak 1200 km.
Vďaka za každú radu
neviem aky si mal zamer vymeny kladiek.
ja som chcel kolotocarinu oilslick kladky. jednoducho som tam vrátil povodne plastove, s ramienkom otazka neznela myslim.
v mieste na obrázku mi začalo za jazdy rapkať, nerobí to vždy a len na ťažkých prevodoch, kladky nevyzeraju z daleka zodraté, nemáte niekto skúsenosť?nechápem...a áno retaz ide vrchom nemám ju opačne
Zaujimalo by ma ako si to vyriešil? Mám rovnaký problém začalo to cca po 600km nový bike a najviac to počuť pri 5 a 6 prevode...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ps- som myslel ze hokej je drahý,ale toto je cista závislosť:D
Matne si pamatam, ze iba pri vymene spodneho (11 na 13) nie je treba menit dlzku retaze, s hornym ano. Opravte ma, ak sa mylim.
Ps- som myslel ze hokej je drahý,ale toto je cista závislosť:D
Vrchnú by som nemenila.
Dovod?
Keď meniť kladky za väčšie tak za mňa určite aj z ramienko, ktoré je dizajnované pre väčšie kladky.
https://www.kogel.cc/blogs/kbba/derailleur-pulleys-buyers-guide
a montazne video
https://www.youtube.com/watch?v=UWH5vAVknEo
Môže to byť aj reťazov alebo som zlé kúpil.
Ide o Sram GX veľkosť som dodržal 12 a 14 zubov. Reťaz ma tak 1200 km.
Vďaka za každú radu
Inac mam podobne kladky a musel som doladit tie vymedzovacie vlozky na sroub v strede, lebo som dost nesedelo
maju ine vystupky a kladky preskakuju. nebude to fungovat a retaz bue preskakovat
Inac mam podobne kladky a musel som doladit tie vymedzovacie vlozky na sroub v strede, lebo som dost nesedelo
Asi som mal napísať že na stojane.
No ešte som ich nemeral ale aj hrubšie sa zdajú.
Dik
maju ine vystupky a kladky preskakuju. nebude to fungovat a retaz bue preskakovat
A čo tam pasovalo originál plastové alebo to ramienko za cca 60€ ?
ja som chcel kolotocarinu oilslick kladky. jednoducho som tam vrátil povodne plastove, s ramienkom otazka neznela myslim.
Zaujimalo by ma ako si to vyriešil? Mám rovnaký problém začalo to cca po 600km nový bike a najviac to počuť pri 5 a 6 prevode...