chcem si na svoju lasku Cube LTD Team 2009 kuupit nove kluky...ako ste mohli zistit z nazvu temy okolo 100eciek...aa kedze doteraz som mal shimano, s ktorym som spokojny na -50% tak som rozmyslal medzi SRAM a FSA...no nedbam aj ine mozno kvalitnejsie znacky...
Zatial ako som tak pozeral tak som nasiel:
http://www.x-bikes.cz/index.php?id_zbozi=1485&id_sekce=35&act_nabidka=detail (dokonalo splnuje cenovu kategoriu
http://www.x-bikes.cz/index.php?id_zbozi=579&id_sekce=35&act_nabidka=detail
http://www.x-bikes.cz/index.php?id_zbozi=136&id_sekce=35&act_nabidka=detail
vase nazory, kritiku (znacky shimano
posledný komentár: 6. 9. 2025 o 15:35
Jinak já vozím na jednom kole střed Rotor, tam to mají fakt dobře vymyšlené, a na druhém kole mám EnduroForks s keramikou, taky hodně dobře provedeno.
Jinak při montáži MTB nešetřím vazelínou hlavně vevnitř středu kolem spojů.
Mas prosim ta link na ten Rotor a EnduroForks ?
Kralovstvo za dobru vazelinu
Bez problemov vydrzal hodne nad 10000km a to mal len drobny vakel.
Isty cas som mal ISIS, ale vsetky stredy (boli 3, od roznych vyrobcov, vsetko vyssia stredna trieda) mi odisli po 2000km. Male a biedne utesnene loziska
Tak som sa vratil k stvorhranu, a zda sa, ze to tak ostane aj nadalej.
www.rotorbike.com
www.enduroforkseals.com
No vidis, tam som presne mieril. Ked ma niekto problem, ze odpisuje tie nove stredy s vonkajsimi loziskami jeden za druhym, mozno je rozumne urobit krok naspat a namontovat mozno sice menej trendovy, no zrejme odolnejsi a overeny system....
ale pokud ti vyhovuje je to tvoje věc
No niekto, kto jazdi sposobom ze to cele je schopny ponorit pod vodu, alebo skace, a teda odpise tie nove lahke a asi haklivejsie systemy, moze prave ocenit prednosti ktore 4hran alebo octalink v porovnani s tymi novsimi klukami maju, a to aj napriek ich moznym nevyhodam. Cize vtip pre teba -pepika co sa tvari jak majster galaxie-, a pre niekoho ineho logicka uvaha.
Ked to lowendove lozisko co tam mam bude sluzit 4000 km v terene. tak to povazujem za uplne primerane, pretoze maly a stredny prevodnik uz bude aj tak na odpis, a kupovat ich nove sa zrejme neoplati. Ale tipujem, ze 10000 s tym najazdim.
ked mi odidu terajsie loziska, EnduroForks su jednym z favoritov na kupu...druhym su Hope, len to je uz dost mimo spominanu cenovu kategoriu...
Môj záver tieto stredy sú fajn pre málo majetných cykloturistov /pojem ktorý niekedy hraničí s nadávkou. Odpustite mi cykloturisti. hehe/ a ľudí ktorým fyzicky naozaj stačí lowend ale v tejto dobe sa snáď už nikdo nechce vracať do minulého časopriestoru. hehe
Záver. Radšej vymienať a servisovať ložiská HTII ako sa babrať s už hore spomenutými výmyslami. hehe
co sa tyka 4-hranu a jeho servisovania suhlas ale k tomu otlacaniu a vrzganiu... myslim ze tam velmi zalezi na tom z akeho materialu su kluky. jazdim doteraz iba stredy Kinex 4-hran a s vytlacenymi klukami alebo rozmlatenym stredom doteraz po X rokoch a YZ-tisic kilometroch problem nemam (na jednom biku mam kluky Ritchey Logic ktore su o 2 roky mladsie ako cierne uhlie a na druhom RooX ktore su este o dajaky rok starsie). chce to samozrejme pravidelnu kontrolu a servis a najma dotahovat s citom. mam pocit ze vacsina technickych problemov co bikeri s komponentami maju je sposobena alebo nevhodnou volbou komponentov na styl jazdy alebo ignoraciou "priznakov ochorenia" a riesenim az dosledkov.