Skôr mi nejako nejde do hlavy čo tomu môjmu prevodníku bolo, ale na 2-3 najľahších prevodoch to akosi chrumkalo. Dal som antikor a je ticho. Ten hliníkový mohol dať tak 4500-5000km. Ten antikor má teraz asi 1700 km.
Dík za analýzu..skúsim to ešte raz pozrieť. Ono to vyzerá skôr také nevyčistené a trochu to z tej fotky skresľuje. Ifon všeobece zle fotí detaily a ešte horšie krajinky Ale to čo si vyznačil môže byť dôvod toho hrkotania reťaze. Ja som to hneď do týždňa vymenil len mám práve to spomínané podozrenie, že práve vďaka tomu poddajnému prevodníku vydržala tak veľa reťaz.
hodím to sem. možno bude skoršia odpoveď. Začala mi strieľať reťaz na na každom jednom prevode. čerstvo nová práve nahodená. je možnosť, že ta reťaz si musí "sadnúť" a bude ok alebo je v ťahu celá kazeta?
Doteraz som sa s tým ešte nestretol aby mi nová reťaz strieľala. stále používam ten istý model + stále mením po 700km (na tejto kazete uz 4). stále strieľalo keď bol celý pohon zošlahaný na minder
Nazdar, chlapi mám otázku aký je rozdiel v retazi 12 rýchlostná reťaz M6100 a 12 rýchlostná reťaz DEORE M7100 čo sa týka kvality radenia, životnosti a podobne. Chcem kupovať nový bike a sú tam XT a SLX komponenty okrem tej reťaze. Zaujíma ma pohľad niekoho kto má nejaké skúsenosti odbornejsie. Dikes
kamo, tak to si dal teda odpoved a posunul skusenosti
to je ako keby si napisal, ze M6100 zacina na M6 a M7100 na M7
Podľa otázky to vyzeralo, že v tom nemá jasno. Inak k téme rozdiel v radení som žiaden nepostrehol, možno skôr v životnosti, ale aj to je skôr subjektivny pohľad. Tá deore mi chytala líšku po dažďových výjazdoch.
Mám momentálne slx reťaz a chytá "hrdzu" po daždi. Len ma zaujímalo či tá deore má okrem váhy nejaké negatívum. Rozdiel som vedel že jedna je deore a druhá slx. Tak vyskúšam uvidím. Pravdepodobne tam bude len povrchová úprava a gramáž.
rozdiel reťazí je v povrchovej uprave a u vyšších aj tvrdosti nitov... deore reťaz nieje ani do vitrínky ,ved to nevydrží ani 500km.... to su vyhodené peniaze...
ved preto sa pýtam , lebo chcem kupovat nový bike a vsetko je tam slx a XT komponenty akurat retaz dali deore co ako nechapem celkom. Preto neviem ci to tam nechat alebo to rovno vymenit aspon za slx
to je bežný postup všetkých výrobcov, pojazdi na nej 400km a hod do koša, rovno si z bikom kup lepšiu reťaz na výmenu
PS: postráž si ten najazd , lebo ti vyťahná reťaz zošlahá kazetu
To je celkom bežná prax výrobcov, dať o 1-2 triedy "horšiu" reťaz.... Ale vyberať bicykel podľa reťaze???? Šak to je skoro najľahšie vymeniteľný komponent, spotrebák.....
Ja som sa len pýtal aká je tá deore reťaz bladerunner, ja nevyberám bike podla retaze mňa len zaskočilo že tam dali takú nízku radu. Momentálne mám na biku SLX a som spokojný preto som chcel vedieť aká je hentá oproti tej čo mám teraz na mojom ešte "starom biku ". Vymením to pravdepodobne ešte pri kúpe lebo zas budem nesvoj že tam mám niečo s čím nie som stotožnený .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Doteraz som sa s tým ešte nestretol aby mi nová reťaz strieľala. stále používam ten istý model + stále mením po 700km (na tejto kazete uz 4). stále strieľalo keď bol celý pohon zošlahaný na minder
kamo, tak to si dal teda odpoved a posunul skusenosti
Aj SLX "hrdzavie". XT som neskusal, teraz mam XTR (ma cca 2000 km), na ktorej som si lisku zatial nevsimol.
PS: postráž si ten najazd , lebo ti vyťahná reťaz zošlahá kazetu