Kategórie
Bike-techKolko vam vydrzi retaz? # údržba # reťaz # výmena dielov # skúsenosti # poradenstvo # kazeta # životnosť # technické otázky
-10% SRAM PC XX1 Eagle HollowPin reťaz, 12-rýchl., 126 článkov + PowerLock spojka Flowlink, Copper
71,99 €
-10%
MOC 112 €
savings SRAM PC-1110 reťaz, 11-rýchl., 114 článkov, SolidPin, s rýchlospojkou PowerLock
10,39 €
savings
MOC 17,89 €
savings SRAM Eagle PC-X01 reťaz, 12-rýchl., 126 článkov, HollowPin
46,99 €
savings
MOC 79,99 €
savings Shimano CN-HG901 reťaz, 11-rýchl., 116 článkov, s rýchlospojkou SM-CN900
37,99 €
savings
MOC 64,99 €
savings SRAM Force E1 Flattop reťaz, 13-kolo, 126 článkov, fialová
62,99 €
savings
MOC 91,99 €
Akcia -9% FSA Team Issue reťaz, 10-rýchl., 116 článkov + rýchlospojka
41,99 €
-9%
MOC 45,99 €
savings Shimano CN-HG701 reťaz, 11-rýchl., 116 článkov
od 29,99 €
savings
MOC 48,99 €
savings KMC e10S reťaz pre elektrobicykle, 10-rýchl., 116 článkov + spojka, OEM
23,99 €
savings
MOC 44,99 €
savings Shimano CN-LG500 reťaz pre elektrobicykle, 9/10/11-rýchl., 138 článkov
16,59 €
savings
MOC 32,99 €
savings Shimano CN-E8000 reťaz pre elektrobicykle, 11-rýchl., 138 článkov
36,99 €
savings
MOC 73,99 €
savings SRAM Rival E1 Flattop reťaz, 12/13-kolo, 114 článkov, Powerlock
33,99 €
savings
MOC 48,99 €
-10% Shimano Deore CN-M6100 reťaz, 12-rýchl., 126 článkov, s rýchlospojkou
17,99 €
-10%
MOC 32,99 €
savings SRAM PC X1 SolidPin reťaz, 11-rýchl., 118 článkov, s rýchlospojkou Power Lock
24,99 €
savings
MOC 37,99 €
savings Shimano Deore CN-HG54 reťaz, 10 rýchl., 116 článkov
13,29 €
savings
MOC 26,99 €
savings Muc-Off C3 Ceramic Dry Lube keramické mazivo na reťaz, 120 ml, kvapadlo
19,09 €
savings
MOC 29,99 €
Ja si myslim, ze ano, Ked niekedy davam pri servise dole retaz, tak je taka tvrdsia, co znamena, ze Squirt je zateceny vo valcekoch. Retaz mi nikdy nepiskala, aj ked bola velmi hlucna, lebo mazivo este stale nejake bolo vo valcekoch - ale to je extrem. Ja som citlivy na pazvuky. Mazem ju kazdych 50-60km hlavne teraz, ked sa prasi. Jedna 120ml flaska vydrzi pri castom mazani cez 3000km a to nesetrim.
Sesulak Zaujimave zistenie, to je otazka ako to ovplyvnuje meranie opotrebenia retaze. Ked je priestor vo valcekoch tak dobre vyplneny, mozne preto mam stale mierku na prvej polohe
Squirt mazem cestak raz za 100km cca. Aj to len pre to, ze som tak nauceny. Na MTB mazem po kazdom vyjazde, ale ak som 2-3 dni v kuse vonku na biku mimo dom mazivo neberiem a bezne urobim na namazanie > 100km na MTB. Viac "pilia usi" huciace plaste, nez je pocut retaz. Ale najvacsi rozdiel je, ze sa to nemusi/nesmie prat. Cize udrzba je prebehnut na sucho kefou, namazat, utriet boky retaze a to je vse.
Dzuch-Ban Kolko ti vydrzi retaz s tym postupom co pises. Je pouzivam Squirt len kratko tak zatial nemam vlastnu skusenost.
Kenai, praveze na aktualnej kazete mi to tak vychadza ze pouzivam aj velke koli rychlosti ktorou idem. Je to blbe ze akurat tam niekde pri 26-28 kmh musim furt menit malu a velku pilu.
100km je strasne malo, to mozem mazat kazdy alebo kazdy druhy vyjazd, by som sa zblaznil.
Nezabudni ze ty mas dom a priestor na takyto servis, ja to v byte nerobim rad a nemam na to priestor cize tuto ocistu robim velmi vynimocne ked je vela casu a priestoru.
Mne vyhovuje ze retaz namazem, necham postat, utriem handrou. Rano napr utriem zas a idem. Ked sa vratim tak ked nezabudnem utriem zas ale to uz je cierna takze uz svini kazetu trocha. Takto utieram kym nezacne byt retaz dost pocut co je signal ze bud zas namazem alebo ked je vela casu a priestoru tak vycistim a potom namazem. Nejake serinkanie s aplikaciou na valceky a potom davanim pozor kedy uz zas namazat, hmmm poviem pravdu nechce sa mi, pride mi to moc komplikovane. Staci ze to raz nebude po ruke ked to bude treba a namazes niecim inym a cele je to v zadku.
este pozri tu: https://cyclingtips.com/2018/03/fast-chain-lube-that-saves-you-money/
weltide pure dry lube - reťaz čistá , vydrž max 40 km
finish line teflon - reťaz sa špiní , dlhá výdrž
cyclon bike care wax lube - reťaz čistá , slabá výdrž max 40km
muc-off dry lube - najväčšie sklamanie
squirt lube - zatial spokojnosť , dlhá výdrž , čistá reťaz vydrží aj prejazd cez potok a slabý dážď
jazdím len mtb
https://moltenspeedwax.com/
Tiez som bol zastancom tohto nazoru a pral som retaz skoro po kazdom vyjazde. Odmastil vysusil namazal. No mal som vela volneho casu. Problem ale bol ze som odpisal 2x CN-HG95 po cca 550km a 1x CN-HG54 po 600km.
Pouzival som 3 rozne maziva, ziaden rozdiel. Bezne mi retaz chytila lisku kym stihla uschnut do stavu mazatelneho. Riesenie bol kompresor, ale zasa masovy vrah som v minulom zivote nebol, aby som servisoval bike po kazdom vyjazde par hodin. No a ak som to niekedy namazal na nie uplne preschnutu retaz, tak to som ani nemusel.
Tiez davat retaz stale hore a dolu z biku je zly napad. Ani jedna spojka nie je stavana na viacnasobne rozoberanie. Ani KNC co deklaruju opakovane pouzitie by sa nemali bravidelne otvarat. Je to skor myslene ze mozes pouzit 2-3 retaze na jednu spojku.
Teraz testujem Squirt a neodmastujem neumyvam retaz proste idem podla navodu. To znamena len mazat, max prebehnut kefkou ak je na nej nieco nalepene (nebyva) Uz teraz mam na CN-HG54 700km a mierka stale v prvej polohe - opotrebenie do 25%. Ak vydrzi teaz >1200km ako sa zda ze by mohla tak za mna je zaver jasny. Pri novych mazivach, ktore nelepia bordel tak ako olej na sijazce stroje, je cistenie vac na skodu ako na osoh.
weltide pure dry lube - reťaz čistá , vydrž max 40 km
finish line teflon - reťaz sa špiní , dlhá výdrž
cyclon bike care wax lube - reťaz čistá , slabá výdrž max 40km
muc-off dry lube - najväčšie sklamanie
squirt lube - zatial spokojnosť , dlhá výdrž , čistá reťaz vydrží aj prejazd cez potok a slabý dážď
jazdím len mtb
ja pouzivam toto a uplne staci
https://www.shopbike.sk/eshop/action/productdetail/oc/1624269/product/olej-na-mazanie-bicyklov-a-sijacich-strojov-100ml.xhtml. Nebola problém ani 255Km trasa.
to mam kupovat kazdy mesiac novu retaz? co som sa s konom zrazil?