tak som rozmyslal, ze by som si rad kupil aspom kosiky na pedale.
odporucate nejake konkretne? vyuzivanie na crossovom bicykli, takze viac cesta ako les a ked les tak v ramci moznosti kolies
nejake postrehy ludi, kotri to vyuzivaju su viac ako vitane. zaujima ma ci bude slapanie efektivnejsie, teda zaber aj smerom dohora.
posledný komentár: 27. 9. 2010 o 1:42
http://katalog.paul-lange-oslany.sk/shimano-doplnky/shimano-odev-obuv-okuliare/shimano-obuv/tretry-shm182-cierne-velkost-44/c31000000280p699169.html
///OT:
od dnes som už aj ja SPD, konečne mi došli pedále. Hneď som nahodil a skúšal, zatiaľ len za domov, ale pocit som z toho mal dobrý
tie zapinacie pedale z oboch stran no newiem ci by som sa stihol odopnut keby nieco...
Kosiky mam namontovane na cestnom bicykli (pologaluskac, som ho nedavno "zdedila"), s ktorym jazdievam po asfaltkach v Tatrach a okoli, cize dlhsie trate, tak do 100km zatial. Na kosiky som zvyknuta nikdy nebola, mam zly pocit, ked mam nohu "primontovanu" k bicyklu, ci uz kvoli nejakej nahlej nehode, nutnosti z neho zostupit a podobne (obavam sa, ze by ma v strese nenapadlo vystupit z kosikov;). Jednoducho nemam z toho dobry pocit. Nie je mi zatial nutne mat tam kosiky kvoli efektivnosti (cize lepsiemu vykonu). Podla toho co pisete, mi tak ci tak pripada, ze potom je uz lepsie mat tie upinacie systemy.
Co vsak mi je dolezite je bezpecnost, a z blizkeho okolia som presviedcana na to, ze kosiky su kvoli bezpecnosti dolezite - aby cloveku napriklad pri zjazde dole kopcom nevletela noha do predneho kolesa - a ze to je dovod, preco vlastne kosiky treba pouzivat. Mne osobne toto nejak nepripada nejake podstatne, pretoze smerom dolu z kopca skor brzdim, ako by som pridavala a pedalovala, takze sa mi zda byt pravdepodobnost nejakeho vyletenia nohy z pedala (volneho) do kolesa dost mala. Na trekovom bicykli takisto nepouzivam kosiky.
Myslite si, ze je z hladiska bezpecnosti mat lepsie tie kosiky, ako jazdit bez nich???
Skúsil som prechod na SPD a stále sa čudujem, prečo som tak dlho váhal. SPD bolo v oboch prípadoch ohromným prínosom. Efektivita šliapania a zosilnenie všetkých lýtkových svalov, istota pevného kontaktu s bicyklom pri nejakom balanse, náhlom preskočený šutra na ceste (cestný bicykel) a pod.
Dnes mám problém odviesť sa na požičanom bicykli bez SPD. Nohy mi hneď vyskočia z pedálov a mám strach, že sa mi noha z pedálu zošmykne pri každom hrbolčeku. Toľko moja skúsenosť. Čo si tini z toho vyberieš, je na tebe.
Stretol som sa s číslovaním košíkov (
Teraz neviem či kúpiť M alebo L, nakoľko mám 45 labu.
Vie niekto poradiť?
Dajú sa vôbec košíky ešte kúpiť?
Ale úprimne: na košíky by som sa vykašľal a kúpil nášľapné pedále a tretry. Tých je veľa druhov. Od *****h pretekárskych, cez zimné členkové s gore-texom až po nášľapné sandále.
Áno dajú sa kúpiť, aj keď ceny sú poriadne prestrelené. Budem kupovať až keď moje plastové
http://www.pecobikes.sk/e-shop/pedale-a-toe-clips.html