ja mám 3 farebné BBB gumičky a poviem ty mám ich už asi pol roka a ne tých gumičkách neni vidieť skoro žiadny rozdiel ak ked som ich kúpil(málo sa derú) a brzdia velmi dobre aj za mokra..... Ja ty ich odporúčam.
Len tá cena vymenitelných gumičiek je cca 800sk/2páry
Natrime si to rovno ako to je. Vecka su sice v globale lahsie, ale ako kotuce nikdy brzdit nebudu. Medzi obycajnymi veckami Tektrami a XT Veckami je rozdiel tak 5% brzdneho ucinku. Nevyhoda kotucoviek je v ich vahe, resp. menej gramov = ovela viac penazi a aj tak nikdy nebudu take lahke ako VECKA.
Gumicky, negumicky, zaprsi spravi sa blato a mozes 800 Sk za BBB duhovky investovat znova a pride dalsie blato..., zato kotucovky preziju cca dva roky skoro bez nakladov (ak si zavodnik,tak menej).
Kotucovky vydavaju zvuky pri brzdeni podobne piskaniu - to by ma nehnevalo, stve ma skor, ze po relativne kratkom case sa zacnu triet o kotuc aj ked nebrzdis (v kaktuse ti povedia, ze je to prirodzene pre kotuce a nic s tym nespravia) - trenie spomaluje, to je fyzika. To je aj dovodom pre zavodnikov cross country, ze sa spoliehaju na Vecka, hlavne starsia generacia. Ked si to vsetko zratas, tak ti vyjde dobry informacny gulas. Ale v zivote nie je nic uplne cierne a uplne biele. Takze ak ta trapia gumicky, najprv sa zamysli nad otazkou: Stacia mi moje Vecka, alebo setrim na poriadne kotuce? Nahanam gramy kvoli zavodom, alebo sa prevazam bezpecne po lesnych necestickach?
Čo nenapíšeš že kotúče ničia vidli oproti Véčkam omnoho vyše a to že sa cítiš bezpečne len z kotúčami tak to je tvoj problém! Ja mám Véčka s BBB 3zmesovími gmičkami a cítim sa dosť bezpečne a brzdia aj v blate. nepopieram že kotúče brzdia lepčie ale... záleží na jazdcovi čo si vyberie.
ROFL no ved nie kazdy ma vypestovany jemnocit pre tu nasu slovensku gramatiku hlavne, ze technicky prinos prispevku je kladny...obcas....
k teme nemam moc co povedat, vecka som nikdy nejazdil, ale co som sa parkrat zviezol na nejakych veckach, tak mi pripadalo, ze nech ich nastavis akokolvek s akymikolvek gumickami, tak ten prenos sily je tam ohromny a brzdi to skratka skvele....je pravda ze som to porovnaval s cantilevermi, takze aj sebeslabsie vecka na mna spravili dojem ....inak dobre vecka su podla mna lepsie ako kotuce, minimalne vahovo a jednoduchostou udrzby a nastavenia...s kotucmi sa clovek viac natrapi, kym to riadne nastavi....
Pani, moja uvaha nebola za kotuce, ani za vecka, ako ste si mohli vsimnut. Ale pre zopakovanie. Vecka jazdim aj ja. Nad kotucami len rozmyslam. Mam s Veckami dobru skusenost. Na druhej strane kotucovky v blate brzdia, co uz pri veckach nemozem povedat. Nejazdim v blate, ale raz ma burka chytila v Malych Karpatoch a Vecka mi vyhlasili povedzme 50% ustup brzdiaceho ucinku. Kotucovky, ako som spomenul maju tiez svoje muchy: tazke nastavenie, ked sa rozostavia, tru po case a clovek priotom ani nebrzdi. Neviem, mozno treba fakt kupit AVIDI BB7, alebo formula oro puro, aby kotucovky ukazali, preco su lepsie. Nic nie je uplne cierne a nic uplne biele.
Dolezite je, ze vecka su podstatne lahsie a lacnejsie ako kotuce. A to je pre mna argument, kedze nemam trhacie prachy, ako na hajzlaku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Len tá cena vymenitelných gumičiek je cca 800sk/2páry
U nás na tom závodí celý klub a O.K.
koukni na:
http://www.tandem-bike.cz/scripts/podro ... hp?IDZ=372
ale musíš se zaregistrovat, dostaneš slevu...
Gumicky, negumicky, zaprsi spravi sa blato a mozes 800 Sk za BBB duhovky investovat znova a pride dalsie blato..., zato kotucovky preziju cca dva roky skoro bez nakladov (ak si zavodnik,tak menej).
Kotucovky vydavaju zvuky pri brzdeni podobne piskaniu - to by ma nehnevalo, stve ma skor, ze po relativne kratkom case sa zacnu triet o kotuc aj ked nebrzdis (v kaktuse ti povedia, ze je to prirodzene pre kotuce a nic s tym nespravia) - trenie spomaluje, to je fyzika. To je aj dovodom pre zavodnikov cross country, ze sa spoliehaju na Vecka, hlavne starsia generacia. Ked si to vsetko zratas, tak ti vyjde dobry informacny gulas. Ale v zivote nie je nic uplne cierne a uplne biele. Takze ak ta trapia gumicky, najprv sa zamysli nad otazkou: Stacia mi moje Vecka, alebo setrim na poriadne kotuce? Nahanam gramy kvoli zavodom, alebo sa prevazam bezpecne po lesnych necestickach?
Čo nenapíšeš že kotúče ničia vidli oproti Véčkam omnoho vyše a to že sa cítiš bezpečne len z kotúčami tak to je tvoj problém! Ja mám Véčka s BBB 3zmesovími gmičkami a cítim sa dosť bezpečne a brzdia aj v blate. nepopieram že kotúče brzdia lepčie ale... záleží na jazdcovi čo si vyberie.
k teme nemam moc co povedat, vecka som nikdy nejazdil, ale co som sa parkrat zviezol na nejakych veckach, tak mi pripadalo, ze nech ich nastavis akokolvek s akymikolvek gumickami, tak ten prenos sily je tam ohromny a brzdi to skratka skvele....je pravda ze som to porovnaval s cantilevermi, takze aj sebeslabsie vecka na mna spravili dojem
Dolezite je, ze vecka su podstatne lahsie a lacnejsie ako kotuce. A to je pre mna argument, kedze nemam trhacie prachy, ako na hajzlaku.
Cena?